Ferske rundstykker til frokost - med damp

Tilberedningstid: 35 minutter
Antal: ca. 12 rundstykker

Nybakade frukostfrallor

For bakeren er damp et verdifullt verktøy på kjøkkenet. Det gjør at du kan heve deigen ved optimal luftfuktighet, så dampovnen fra Electrolux er også en heveovn! Når du baker brød eller rundstykker med dampovn, får du et resultat med saftig innside og sprø skorpeoverflate. Og de som baker med surdeig vet hvor viktig damp er for et vellykket brød.

 
Finnes det noe bedre enn nybakte rundstykker med smør eller fersk kremost til frokost? Med denne oppskriften og en dampovn kan du bake saftige rundstykker til frokost eller brunsj, for eksempel.

 

Ingredienser

  • 2 dl vann
  • 2 dl melk (eller havremelk)
  • 1 ss tørrgjær
  • 5 dl hvetemel + ekstra til elting
  • 3 dl sammalt hvetemel
  • ½ dl hvetekli + noen spiseskjeer mer på toppen av rundstykkene
  • ½ dl linfrømel
  • ½ dl olivenolje
  • 1 ½ ts salt

 

Slik gjør du:

  1. Bland vann og melk i en bolle (eller i skålen til en el-visp) og varm opp til 42 °C. Tilsett gjær og olivenolje, og la det heve en stund.

  2. Bland hvetemelet i væsken, og hvis du bruker en kjøkkenassistent, setter du en deigkrok i maskinen og begynner å elte deigen, mens du gradvis tilsetter sammalt mel og hvetekli i deigen. Tilsett deretter linfrømelet. Elt for hånd eller i maskin i 10 minutter, og tilsett deretter salt og olivenolje.

  3. Slå på «hevefunksjonen» på ovnen og sett bollen inn i ovnen for å heve. Dobbel varme, ca. 45 minutter.

  4. Ta deigen ut på en melet arbeidsflate. Deigen er ganske løs, så dryss litt hvetemel over den for å gjøre den lettere å håndtere. Form deigen forsiktig til en avlang form, skjær deigen i 12 biter og form deigen til kuler (eller la de avkuttede endene være i deigen hvis du foretrekker det), og løft dem ut på et melet stekebrett. Dryss over litt hvetemel og hvetekli. Dekk til med et bakepapir, og la deigen heve på benkeplaten mens ovnen varmes opp.

  5. Still inn ovnen på bakeprogrammet. Vent til ovnen er varm, og sett rundstykkene inn i midten av ovnen. Stek i 25 minutter eller til de her gyldne. Ta dem ut av ovnen og la dem hvile i romtemperatur i 10 minutter før du smaker på dem.

Se andre oppskrifter til dampovn

Dampet romanesco med fetaostkrem

Perfekt asparges og brokkolini med damp

Saftig kylling i ovnen med Sichuan-pepper

Dampet laks med sitron, asparges og poteter

Potet og purresuppe

Potetgrateng

Dampede poteteter

Dampet røye med urteolje

Konfiterte poteter

Oppdag mer fra Electrolux

  • Oppskrifter for dampovner
    Oppskrifter for dampovner

    Her finner du inspirerende og enkle oppskrifter for dampovnen din.

  • Dampovn
    Dampovn

    Electrolux ovner med dampfunksjon skaper nye muligheter på kjøkkenet.

  • Matlaging
    Matlaging

    Ta matlagingen til nye høyder med våre innovative produkter.