Les mer om våre integrerte kombiskap

Vårt utvalg av kombiskap med kjøl og frys er utformet for å gjøre det lettest mulig for deg å leve sunt, bevare maten din, verne om helsen din og være delaktig i å beskytte jorden vår. Vi prioriterer matkvaliteten ved å imøtekomme tre viktige krav for bærekraft – stabil temperatur, rett luftfuktighet og forseilet kjøling.

Les mer

Bærekraftige løsninger som forenkler hverdagen din

Vi produserer og utvikler kombinerte kjøle- og fryseskap som beskytter kvaliteten på maten slik at du ikke trenger å bekymre deg for at maten blir dårlig. Vi minsker vår påvirkning på miljøet ved å minske karbondioksidutslipp med opptil 20%. Samtidig øker vi bruken av resirkulert plast og resirkluerte materialer.

 • ferske grønnsaker
  Mindre matsvinn med ColdSense

  Når kjøleskapsdøren åpnes eller varm mat plasseres i kjøleskapet, kan det skape temperaturforandringer som gir negative effekter og skader maten. Med ColdSense sine reaktive sensorer, justeres raskt temperaturen etter eventuelle temperaturforandringer og kjøler raskere ned enn et ordinært kjøleskap.

 • to eppler på en skjærefjøl
  Bevarer maten 60% saftigere, og mindre uttørket mat med TwinTech No Frost

  Avansert dobbel kjøleteknologi og uavhengig luftsirkulasjon sørger for at den tørre luften fra fryseren ikke brukes til å kjøle ned kjøleskapet, som er vanlig i standard kjøleskap uten NoFrost-teknologi. Med en full NoFrost-fryser trenger du aldri å avrime fryseren igjen.

 • Grönsakslådan GreenZone
  Opptil 95% av vitaminene bevares med GreenZone

  Den forseglede GreenZone-skuffen opprettholder riktig luftfuktighet for frukt og grønnsaker. Forseglingen sikrer at maten beskyttes mot å bli dårlig og miste verdifulle mineraler.

 • kombiskapet Cooling 360°
  All mat beskyttes med Cooling 360°

  Med Cooling 360° kan du oppbevare all mat i hele kjøleskapet. Maten beskyttes med stabil temperatur og korrekt luftfuktighet. Kjøleskapets bakre vegg har en avansert luftsirkulasjon og sprer kald luft som når overalt i kjøleskapet. Med bedre fordeling av temperaturen enn et ordinært kjøleskap uten vifte, sikrer den at alt i kjøleskapet avkjøltes skikkelig - uavhengig av hvor i kjøleskapet det oppbevares.

 • Vakuumbeholder
  Vakuumbeholder for mindre avfall

  Vakuumforsegling hjelper til med å beholde fuktigheten, smaken, teksturen og fargen i maten. Dette forhindrer uttørking og fryseskader, og maten ser fersk ut lenger. For rødt kjøtt kan mangel på oksygen resultere i en brun farge. Det er natulig og ikke et tegn på forfall.

 • ECO-program skjerm
  Smartere valg med ECO-programmet

  Få enkel veiledning i hvordan du velger energieffektive innstillinger for kombiskapet, mens den kjøler på beste mulige måte. ECO-måleren indikerer nivået på energiforbruket, noe som fører til et mer ressursansvarlig og økonomisk valg. Ta et bedre valg for miljøet uten å måtte gå på akkord med kvaliteten på maten.

Bedre løsninger. For en lysere fremtid.

 • Koldioxid ikon
  Opptil 20% mindre karbondioksidutslipp enn eldre produkter

  Vår nye produktserie reduserer stolt karbondioksidutslipp med inntil 20% sammenlignet med eldre modeller.

  Karbondioksidpåvirkningen beregnes ut ifra materiale, prosess og bruk. Energipåvirkningen sammenlignes med laveste energiklasse F som er evaluert av Marche Polytechnic University.

 • Blåbær og bringebær på hylle i kjøleskapet
  Unike kombiskap i resirkulert plast

  Vi er stolte av å presentere våre unike kjøleskap med fryser med et interiør som er laget av opptil 70%* resirkulert plast. Plasten fra kasserte kjøleskap brukes for å lage nye produkter. Dette bidrar til å redusere avfallet og åpner opp for en mer sirkulær og bærekraftig produksjon.

  *Kjøleskapets interiør rHIPS er laget av opptil 70% resirkulert plast, noe som tilsvarer 13% av det totale interiøret.

  I samarbeid med Coolrec, EU-markedsledere innen WEEE-resirkulering og EcolStudio.

 • null avfall ikon
  Null deponi i vår fabrikk

  Vi er stolte over å ha oppnådd en null deponi-sertifisering for vår fabrikk. Dette innebærer at vi hele tiden finner muligheter og løsninger for resirkulering av materiale, og begrense energigjenvinning til ikke-resirkulert avfall, og redusere mengden kassert avfall.

Se etter merket FOR BETTER LIVING på våre produktsider

FOR THE BETTER-merket indikerer et mer bevisst valg med lavere miljøpåvirkning. Produktene er produsert på en null deponi-fabrikk hvor fokuset har vært på å redusere karbondioksidutslippene som gjør at vi kan påvirke våre omgivelser til det bedre.

 

Produkter med røtter i skandinavisk design – for å gjøre hverdagen enklere

 • grønnsaker i et integrert kombiskap
  Et mer bærekraftig valg

  Bærekraft påvirker oss i alt vi gjør. Fra måten vi utformer produktene våre på, til hvordan de skal brukes i hjemmene. Det er grunnen til at vi velger materialer basert på funksjon, kvalitet og minimal miljøpåvirkning. Disse produktene er produsert av materialer av høy kvalitet som er sikkerhetssertifiserte og bærekraftige, gjort for å være i kontakt med mat.

 • innsiden på en kjøleskapsdør
  Utformet for livet

  Et kjøleskap er ikke bare et sofistikert teknisk produkt. Det er også et produkt som er utformet for å passe inn i innredningen som allerede finnes i hjemmene og gjøre hverdagen enklere.

 • en mann drar ut en skuff i et kombiskap
  Designet for å holde lenger

  Vi fokuserer på å utvikle produkter som skal vare lenge, har strenge myndighetskrav, og alle våre produkter er testet for å overholde internasjonale standarder for holdbarhet. Vi har lagt ned mye tid og omsorg for å produsere et kombiskap som skal holde i mange år.

Vi anbefaler å nyte mer - sløse mindre

Hvordan kan vi forlenge matens bærekraft?

Bruk av fryseren, tilhørende emballasjeløsninger og tørking.

For poteter og rotfrukter: 12-16°C, mørkt og helst ikke for fuktig.

Bladgrønt: Høy luftfuktighet og temperatur runt 3-4°C.

Tørkede produkter: Lav luftfuktighet, helst mørkt og ikke for varmt.

Tørket frukt, bær og grønnsaker: Kan lufttørkes, solen, ovnen, i dehydrator eller ved frysetørk.

Det er bedre å fryse i en lufttett pose enn ingen emballasje i det hele tatt. Å vakuumfryse er enda bedre ettersom vakuumforpakninger forhindrer kuldeskader.

Matavfall

Flere av sakene på listen kan reddes om de oppbevares på rett måte.

• Frukt og grønnsaker blir lett feilplassert og glemt
• Brød kan fryses
• Ost kan også fryses eller brukes i matlaging/baking

Vanlige feil som fører til matsvinn

• Kjøper for mye og spiser ikke opp alt
• Har en tendens til å glemme fersk mat eller matrester
• Bruker feil oppbevaringsmetode (emballasje, temperatur)
• Kaster maten når utløpsdatoen nærmer seg, selv om den er i god stand.

Åpent kjøleskap med fryser

Start matlagingen i kjøleskapet

MultiChill 0° C​-appen hjelper deg med å forberede ingrediensene dine på best mulig måte. MultiChill-skuffene er temperaturregulerende, mens skuffene GreenZone+ er fuktregulerende, som sammen utgjør den ultimate skreddersydde oppbevaringen for mat.

Fleksibel oppbevaring og en hjelpende app.

Fleksibel oppbevaring og en hjelpende app.

 • MultiChill 0 °C-skuff med temperaturregulering.
 • Sikker tining, mariner kjøtt, oppbevar matrester eller sett deigen til heving via appen.
 • Juster fuktvinået for frukt og grønnsaker med skuffen GreenZone+.

900 MultiChill 0 °C-funksjoner

 • Hånd som tar ut en skuff i kombiskap
  MultiChill ikon
  MultiChill 0°C​

  Den temperaturregulerende MultiChill 0 °C-skuffen tilbyr fleksibel oppbevaring av matvarer. Still inn riktig temperatur for oppbevaring av kjøtt, fisk og ost, marinering av kjøtt, sikker tining, kjøling av drikke og til og med fryste varer.

 • MultiChill kombiskap app
  MultiChill app ikon
  Matprogram via appen

  Start matlagingen i kjøleskapet ved å aktivere programmer via appen. Still inn MultiChill-skuffen for en sikker tining, marinere ingrediensene, oppbevare matrester ved ideelle 2⁰ eller la deigen heve over natten på 5⁰ for ferskt brød til frokost dagen etter.

 • MulitChill kyl-frys grönsakslåda
  MultiChill grønnsaksikon
  GreenZone+ skuff for grønnsaker

  Med GreenZone+ blir det enda enklere å nyte fersk frukt og grønnsaker. Skuffen GreenZone+ regulerer luftfuktigheten og sørger for den beste oppbevaringen av ferske råvarer, noe som bevarer smak, konsistens og farge.

 • MultiChill fryser og kjøleskap skuff
  MultiChill kjøleskap eller fryser ikon
  Fra fryser til kjøleskap

  Kjøleskap eller fryser. Trenger du mer plass i kjøleskapet kan du stille inn fryserskapet til å kjøle kjøtt, fisk, meieriprodukter eller fersk pasta.

 • Resirkulerte kjøleskap
  Resirkulering ikon
  Interiør i resirkulert materiale

  En ny, grønnere innovasjon. Interiøret i Electrolux sine kjøleskap med fryser er laget av 70% resirkulert plast. Plast fra kasserte kjøleskap har blitt brukt til å lage nye kjøleskap for å redusere påvirkningen på miljøet.

Kombiskap fyllt med grønnsaker

Optimal kjøling, redusert matsvinn*

Kombiskapet 800 Cooling 360° har flere luftkanaler for å optimere kjølingen. Dette bevarer matvarenes kvalitet på alle hyller i kjøleskapet, og bidrar til å redusere matsvinnet med 28%*. Rustfritt stål sørger for et stilrent uttrykk på kjøkkenet.

800 Cooling 360° – integrert kombiskap

800 Cooling 360° – integrert kombiskap

 • 30 % bedre fordeling av temperaturen med Cooling 360° gir mindre matsvinn. ¹
 • GreenZone ivaretar opptil 95 % av matens vitaminer. ²
 • Med TwinTech® NoFrost dannes det ikke is slik at kjøleskapet oppnår en optimal luftfuktighet.

800 Cooling 360°-funksjonen

 • Åpen dør til et kombiskap
  Cooling 360-ikon
  Cooling 360°

  Cooling 360° hjelper til med å redusere matsvinnet og bevarer næringsstoffene ved hjelp av avansert avkjøling i hvert hjørne av kjøleskapet. 30 % bedre fordeling av temperaturen på hver hylle med effektive luftkanaler sørger for at maten er beskyttet der du plasserer den. 

 • Grønne grønnsaker i en lukket skuff
  GreenZone-ikon
  Forseglet skuff

  GreenZone er en ideell skuff for oppbevaring. Den fjerner overflødig fuktighet og sørger for riktig mengde fuktighet for grønnsakene dine. Dette bevarer inntil 95 % av vitaminene etter 11 dager, ved å beskytte produktene med riktig mengde fuktighet. ²

 • Frisk salat
  TwinTech ikon
  TwinTech® No Frost

  Det intelligente doble kjølesystemet TwinTech® NoFrost bevarer fuktigheten i ingrediensene. Kjøl og frys kjøles ned uavhengig av hverandre med et system som er overlegent standardmodeller med NoFrost. I fryseren dannes ingen frost. Med TwinTech® NoFrost holder kjøleskapet riktig fuktighet, og maten risikerer ikke å tørke ut.

 • Laks i ExtraChill-skuff
  ExtraChill-ikon
  ExtraChill*

  ExtraChill: ideell for å bevare smaken og teksturen på fisk, kjøtt og ost. Den uttrekkbare skuffen sikrer et miljø med lavere temperatur sammenlignet med resten av kjøleskapet takket være den aktive sirkulasjonen av kald luft.

 • Tilpasset plass i kjøleskapet
  CustomFlex-ikon
  CustomFlex*

  Med CustomFlex® kan du tilpasse oppbevaringsplassen i kjøleskapsdøren. Innsiden av døren har beholdere i forskjellige størrelser slik at du kan tilpasse plassen etter dine behov. Rommene er til og med avtakbare slik at du kan fjerne dem for enkel tilgang.

 • Høyt kombiskap
  MultiSpace-ikon
  MultiSpace*

  MultiSpace-skapet er høyere enn et standardskap slik at du får ekstra plass til oppbevaring og organisering av mer mat.

*Sammenlignet med kjøleskapet 500 ColdSense. Basert på eksterne tester av holdbarheten av smøreost og kokt skinke oppbevart på kjøleskapshylle. Resultatet kan variere avhengig av type råvare. Forventet potensiell reduksjon av matsvinn er kun basert på hvitevarens yteevne og ikke brukeratferd.
¹ Sammenlignet med egne produkter basert på gjentatte interne tester.
² Graden av vitaminbevaring basert på en ekstern test av bibeholdt vitamin C i blåbær etter 11 dager i GreenZone-skuffen.

*Tilgjengelig på utvalgte modeller

en kvinne holder grønnsaker i hendene

Trygg plass for det sunne

Kombiskapet 700 GreenZone har forseglede skuffer hvor luftfuktigheten holdes på et optimalt nivå. Den bevarer inntil 95% av vitaminene etter 11 dager ved å beskytte maten med riktig mengde fuktighet.*

*Bevaringsgraden av vitaminer basert på ekstern test på vitamin C-retensjon i blåbær etter 11 dager i GreenZone-skuff.

700 GreenZone

700 GreenZone

 • GreenZone bevarer inntil 95% av vitaminene. *
 • DynamicAir holder stabile temperaturer og forhindrer at maten tørker ut.
 • TwinTech® NoFrost forhindrer frostdannelse og gir råvarene dine optimal luftfuktighet.

700 GreenZone-funksjoner

 • skuffe med grønnsaker i et kombiskap
  GreenZone ikon
  Forseilet skuff - GreenZone

  GreenZone er den optimale oppbevaringsskuffen. Den fjerner øverflødig luftfuktighet samtidig som den bevarer rett mengde til grønnsakene dine. Ved å opprettholde rett mengde fuktighet, bevarer den opptil 95% av vitaminene i 11 dager.

 • kål på en skjærefjøl
  TwinTech ikon
  TwinTech® NoFrost

  TwinTech® NoFrost intelligente dobbelkjølingssystem bevarer fukten i ingrediensene. Kjøleskapet og fryseren avkjøles separat sammenlignet med ande standardmodeller og forhindrer frostdannelse. Med TwinTech® NoFrost holder kjøleskapet riktig fuktighet som resulterer i 60% mindre tap av mat.

 • røde bær i et kjøleskap
  DynamicAir ikon
  DynamicAir**

  DynamicAir sørger for at temperaturen i kjøleskapet er stabil. Kald luft sirkuleres i hele kjøleskapet og gjør at maten beskyttes selv om døren åpnes.

 • Zucchini i et kjøleskap
  ExtraZone ikon
  ExtraZone-skuff

  Separat oppbevaring av maten din med ExtraZone-skuffen, for god organisering i kjøleskapet så du alltid har riktige ingredienser klare til bruk.

 • åpent kjøleskap
  MaxiSpace ikon
  MaxiSpace**

  Takket være MaxiSpace får du 45% mer kapasitet enn et standard kombinert kjøleskap med fryser.* Det er høyere og bredere enn vanlige kjøleskap, og har ekstra god plass.

  *Sammenlignet med et kombiskap i standard størrelse

 • grønnsaker på en kjøkkenbenk
  MultiFlow ikon
  MultiFlow**

  Maten holder seg best med MultiFlow. Teknologien holder en stabil temperatur i kjøleskapet ditt som forhindrer at maten tørker ut. Den danner et miljø som holder maten fersk til neste gang du handler.


*Graden av bevaring av vitaminer basert på den eksterne testen av retensjon av vitamin C i blåbær etter 11 dager i GreenZone-skuffen.
**Finnes på utvalgte modeller

TwinTech kombiskap fra kjøleskap

Holder maten saftig og hydrert

Det doble kjøleskapet opprettholder et perfekt fuktighetsnivå, og beskytter maten fra å tørke ut. Det sørger også for at du slipper mer avriming.*

600 TwinTech® NoFrost

600 TwinTech® NoFrost

 • TwinTech® NoFrost holder optimal luftfuktighet og trenger ikke avrimes.
 • DynamicAir opprettholder stabile temperaturer og forhindrer at maten tørker ut.
 • Tilpass plassen i kjøleskapsdøren med CustomFlex®.

600 TwinTech® NoFrost-funksjoner

 • Kål på en skjærefjøl
  TwinTech ikon
  TwinTech® NoFrost

  TwinTech® NoFrost har doble nedkjølingssystem som låser inn fuktigheten i ingrediensene. Kjøle- og frysedelen kjøles ned separat sammenlignet med andre ordinære modeller, og forhindrer frostoppbygging.

 • røde bær i et kombiskap
  DynamicAir ikon
  DynamicAir**

  DynamicAir sørger for at temperaturen i kjøleskapet er stabil. Kald luft sirkuleres i hele kjøleskapet og gjør at maten beskyttes selv om døren åpnes.

 • mann organiserer maten i et kombiskap med customflex
  CustomFlex ikon
  CustomFlex**

  CustomFlex® gir deg muligheter til å tilpasse plassen i kjøleskapet. Innsiden av døren har beholdere i forskjellige størrelser slik at du kan tilpasse plassen etter behovene dine. Beholderne er til og med avtagbare slik at du kan fjerne dem for å komme til.

 • grønnsaker på en kjøkkenbenk
  MultiFlow ikon
  MultiFlow**

  Maten holder seg best med MultiFlow. Teknologien holder en stabil temperatur i kjøleskapet ditt som forhindrer at maten tørker ut. Den danner et miljø som holder maten fersk til neste gang du handler.

 • Zucchini i et kjøleskap
  ExtraZone ikon
  ExtraZone-skuff**

  Separat oppbevaring av maten din med ExtraZone-skuffen, for god organisering i kjøleskapet så du alltid har riktige ingredienser klare til bruk.

   

 • grønnsakskuff i et kjøleskap
  ExtraChill ikon
  ExtraChill**

  ExtraChill-skuffen er ideell når du ønsker å beholde smaken og teksturen på f.eks. kjøtt og ost. Den uttrekkbare skuffen sikrer et miljø med lavere temperatur sammenlignet med resten av kjøleskapet – takket være den aktive sirkuleringen av kald luft.


*Intern test på TwinTeck-teknologien som måler nivået på fuktigheten etter oppbevaring i ni dager.
**Finnes på utvalgte modeller

500 ColdSense kombiskap

Bevar matens kvalitet

ColdSense har nøyaktige sensorer som raskt justerer tilbake temperaturen i kombiskapet etter åpning og stenging. Dermed unngår du store temperaturforskjeller, og maten får bedre beskyttelse.

500 ColdSense

500 ColdSense

 • ColdSense reduserer matsvinn med opptil 20%.*
 • Med LowFrost-teknologi kan du si adjø til vanlig avriming.
 • DynamicAir opprettholder stabile temperaturer og forhindrer at maten tørker ut.

500 ColdSense-funksjoner

 • ferske grønnsaker
  ColdSense ikon
  ColdSense

  Med ColdSense tilbakestilles kombiskapet til riktig temperatur raskere enn tradisjonelle kjøleskap etter at døren har blitt åpnet. Dette bidrar til å unngå store temperaturforskjeller for matvarene, som igjen kan føre til at de må kastes.

 • fryste bringebær og blåbær
  LowFrost ikon
  LowFrost

  Det integrerte LowFrost-systemet opprettholder tempereturen i fryseren for å forhindre frostoppbygging. For en bedre ytelse og mindre vedlikehold.

 • jordbær i et kjøleskap fra electrolux
  DynamicAir ikon
  DynamicAir*

  DynamicAir sørger for at temperaturen i kjøleskapet er stabil. Kald luft sirkuleres i hele kjøleskapet som gjør at maten beskyttes selv om døren åpnes.


*Finnes på utvalgte modeller

Finn ut mer om våre kombiskap

Med røttene i skandinavisk design er våre kombiskap utformet for at du skal få en lettere hverdag. Finn den kombinasjonen av kjøleskap og fryser i vår Kjøpsguide som passer nettopp deg.

Velg type kombiskap

Hvilket kombiskap passer i kjøkkenet ditt?

Side-by-side - Et kombiskap i full høyde med stor kapasitet. Isbitmaskin og vanndispenser er tilgjengelig på utvalgte modeller.

Frittstående kombiskap - en kombinasjon av kjøleskap og fryser med separate dører. Du kan velge mellom fryserdelen oppe eller nede.

Integrert kombiskap - skjult bak en skapdør for å passe inn i resten av interiøret i kjøkkenet. Velg et kombinert kjøle- og fryseskap eller separate enheter.

Høyden, bredden og dybden kan variere så se nøye gjennom vårt utvalg for å finne riktige mål til kjøkkenet ditt.

Mål og kapasitet

Integrerte kjøle- og fryseskap produseres vanligvis i standard størrelse slik at de passer i kjøkkenskapet. Frittstående modeller kan derimot variere avhengig av høyde og bredde. Kombiskap med kjøle- og fryseskap fra Electrolux varierer fra 60 cm til 75 cm i bredden, og opptil 190 cm i høyden. MaxiSpace kjøleskap og fryser gir deg f.eks. 45% større kapasitet enn innebygde standardmodeller. Alle mål er tilgjengelige på våre produktsider.

Kapasiteten for kombiskap måles i liter.
opptil 200 liter - små hushold
200-300 liter - middels store hushold
300-400 liter - store hushold

Raskeste installasjonen på markedet

Med kun 73 installasjonstrinn får du ditt nye kombiskap på plass. Designen på døren er begrenset i bredden for å sikre at kombiskapet installeres uten å kollidere med møbler i nærheten av skapet. Våre produkter, og den innebygde plattformen, garanterer en nøyaktig installasjon uten behov for å måle. For at installasjonen av kombiskapet skal bli så enkel som mulig, følger det med maler som hjelper deg med å plassere skapet nøyaktig.

Lydnivå

Vil du ha et rolig og behagelig kjøkkenmiljø uten forstyrrende støy, skal du velge et kombiskap med lavt desibelnivå (dB). Lydeffektnivået i et kombinert kjøle- og fryseskap avhenger av flere faktorer som størrelse, vekt, vibrasjoner, rør og kompressor. Disse kan alle variere mellom forskjellige modeller. Electrolux tilbyr også ekstra stillegående kombiskap mellom 33-35 dB (A).

Mer stillegående produkter

Med vårt nye sortiment kan du redusere lydnivået med 1 dB (A) sammenlignet med tidligere produktmodeller. Dette takket være syv ganger mindre vibrasjoner, og andra nye metoder som er utviklet for å forbedre opplevelsen av et støyende miljø.

Energieffektivitet

Høy energieffektivitet innebærer lavere strømregning. Energiklassen på alle kombinerte kjøle- og fryseskap går fra A til G hvor A er mest enegergieffektiv.

Tips! Senk energiforbruket ved å plassere kombiskapet i avstand fra panelovn eller ovnen.

Hva oppbevarer du i kombiskapet?

Grønnsaker og fersk frukt - da bør du se etter et kombiskap hvor kjøleskapsdelen har dype skuffer som har plass til store grønnsaker. Har du mye fersk mat, bør du ta i betraktning et kombiskap med en større kjøleskapsdel enn fryser.

Fisk og kjøtt - NaturaFresh-skuffen finnes på utvalgte skap, og holder kjøtt og fisk ferskt lenger.

Drikkevarer - Velg et kombiskap som har vinstativ, regulerbare hyller eller en integrert vinkjøler. Noen modeller har også en integrert isbitmaskin.

Frysevarer - Hvis du pleier å fryse inn mye mat, bør du kjøpe et kombiskap med like stor kjøleskapsdel som frysen.

Finn ut mer om våre kombiskap

Med røttene i skandinavisk design er våre kombiskap utformet for at du skal få en lettere hverdag. Finn den kombinasjonen av kjøleskap og fryser i vår Kjøpsguide som passer nettopp deg.

Klar til å gjøre et kjøp?
Eller fortsette å utforske neste serie.