Kjøpeguide

Finn den beste ventilatoren for deg

Type kjøkkenvifte

Ventilatorer fås i mange former og størrelser.

Fritthengende ventilator – Passer utmerket om du har en kjøkken-øy. Disse ventilatorene henger fritt fra taket.
Vegghengt ventilator – Uansett om du trenger en ventilator i T-form, pyramide eller vertikal – disse ventilatorer utmerker seg i utvalget av størrelser og former, og festes på veggen.  Integrert ventilator – for å oppnå et sømløst utseende i kjøkkenet, kan du gjemme denne i kjøkkenskapet.
Tradisjonell – Monteres under skapet uten uttrekk
Utrekk ventilator– Spar plass med å installere ventilatoren under skapet over kokeplaten. Trekkes ut ved bruk.

Tips fra proffen – Sjekk den anbefalte avstanden mellom ventilatoren og kokeplaten før du bestemmer deg.

Installasjon og luftsirkulasjon

Luftutdrag i en utvendig utluftingsrist – Disse kjøkkenviftene bruker en utvendig utlufting for å fjerne dårlig luft og fuktighet.  Lengden på luftkanalen, bøyene på rørene og hvilken slags materiale er viktig å vurdere når du installerer hetten siden disse påvirker luftstrømmen.

Resirkulasjon – Ventilatorer med resirkulasjon krever ikke en utvendig utlufting. De renser luften gjennom karbonfiltre og fjerner luktene.

Tips fra proffen: Sett i gang ventilatoren før du begynner å lage mat så setter du i gang luftsirkulasjonen.

Styrke på avtrekket

Når du skal velge mellom ventilatorer med forskjellig kapasitet, er det bra å regne på minimum og maksimum avtrekk. Følg disse stegene:

1. Mål lengden, bredden og høyde til taket på kjøkkenet
2. Multipliser lengde x bredde x høyde = kubikkmeter på rommet
3. Multipliser kubikkmeter på rommet med 6 = minimum avtrekks nivå (6 bytte av luft per time for lettere matlaging som f. eks. småkok
4. Multipliser kubikkmeter på rommet med 6 = minimum avtrekks nivå (6 bytte av luft per time for lettere matlaging som f. eks. småkok

Den optimale anbefalingen er å ha et nivå mellom 6 til 12.

Lydnivå

For å oppnå behagelige omgivelser i kjøkkenet uten å forstyrres av støy, skal du velge en ventilator med en lavere desibel (dB) gradering. Electrolux’ ventilator-serien spenner fra 40 til 70 dB. Vi kan sammenligne med en hvisking som ligger på ca. 40 dB og en normal konversasjon måles mellom 60 og 70 dB.

Lyden på ventilatorer med avtrekk påvirkes av designen på luftkanalen. Lag minst mulig bøy og tverrsnitt, og velg et lyddempende materiale til luftkanalen. Slik oppnår du mindre lyd i kjøkkenet

Filter

Alle ventilatorer har et fettfilter som fanger opp fettpartikler fra luften. Avhengig av hvilken slags vifte, behøver fettfilteret byttes ut (engangsfilter) eller gjøres rent (filter av metall) med jevne mellomrom. Permanente fettfilter i metall, kan bløtes ned og vaskes for hånd eller vaskes i en oppvaskmaskin på 60-70 program. 

Ventilatorer med resirkulasjon har også kullfilter som fjerner lukt. Det bør byttes ut eller vaskes hver fjerde måned (eller oftere hvis ventilatoren brukes mer enn vanlig).

Velg ditt produkt

Electrolux’ ventilatorer kombinerer kraftfull luftavtrekk, stille effektivitet og med prisvinnende design – finn den som passer deg best.

Flex-serien

Vi har den perfekte kombinasjonen for en toppen kjøkkenet-opplevelse. Med en lett berøring på knappen, kan du nyte av frisk luft i kjøkkenet ditt.

Et friskt og stille kjøkken

Du trenger ikke lenger å overdøve en høylytt vifte når du sitter med familien og venner med en 700 Breeze ventilator. Aktivér funksjonen med en lett berøring på knappen når du er ferdig med matlagingen så renser ventilatoren luften helt i 10 minutter. Få et friskt og stille kjøkken.

 700 Breeze ventilator

700 Breeze ventilator

 • Luften renses i stillhet med Breeze
 • Kraftig motor med effektiv luftavtrekk med
 • Hob2Hood® for enkelhetens skyld
 • Effektiv rengjøring i stillhet med SilencTech
 • Lett touch-on-glass kontroll
 • koker mat med sjømat
  Kraftfull motor

  Uansett hvilke behov du har, så renser våre ventilatorer luften med å fjerne kokende damp. Den kraftfulle motoren og den høye farten, holder alltid luften ren. Det er en enkel sak for å få et hyggelig kjøkken.

 • kjøkkenbenk
  Hob2Hood®

  Hob2Hood®-funksjonen kobler kokeplaten til ventilatoren. Når du begynner å lage mat, tilpasser ventilatoren automatisk innstillingene og sørger for beste luftavtrekket etter de valg du har på kokeplaten.

 • man snakker i telefonen
  SilenceTech

  SilenceTech-ventilatoren fjerner kokende damp fra matosen i kjøkkenet ditt – i stillhet selv på høyeste styrke.

 • justerer ventilatoren fra platetoppen
  Touch-on-glass

  Vårt stilige kontrollpanel i glass er sømløst integrert. De elektroniske berørings-kontrollene lar deg kontrollere innstillingene for ventilatoren, lett og nøyaktig.

En eneste lysstråle viser maten din

Du ser alt med en 600 LEDspot ventilator. Takket være den integrerte belysningen, kan du klart og tydelig se hvordan det går med maten på kokeplaten. Den er spesielt designet for energi-effektivitet og lang levetid.

600 LEDSpot ventilator

600 LEDSpot ventilator

 • LED lyser opp din kokeplate
 • Ventilatoren som setter stil på ditt kjøkken
 • Mekaniske kontroller for lett resultat
 • LED belysning i en ventilator
  LED lightning

  Vår ventilator har innebygd LED belysning slik at du alltid kan se hva du holder på med. Perfekt for å skape en koselig atmosfære med belysning eller om du ønsker en oversikt gryter og panner.

 • moderne design på en ventilator
  Moderne ventilator design

  Vår unike og moderne ventilator, er omsorgsfullt designet for å komplettere dine andre matlagingsprodukter innen serien. Den kombinerer funksjoner for luftrensing med klassisk design og har den perfekte balansen mellom form og mening.

 • Mekaniske kontroller
  Mekaniske kontroller

  Du kan enkelt sette rett innstillinger på denne ventilator takket være de enkle kontrollene. Det gjør at du enkelt kan kontrollere viftens styrke og lysstyrke.

Sense-serien

 

Vi vil at du skal kunne fokusere fullt på din matlaging når du er i kjøkkenet – la våre produkter ta seg av gjøremålene. Når du bruker Hob2Hood®- teknologien, kontrollerer kokeplaten automatisk innstillingene på ventilatoren slik at du kan passe på å nyte av stundene i kjøkkenet.

Smidig kontroll på ventilatoren

Det har aldri vært lettere å multitaske i kjøkkenet når du har vår ventilator med 900 RemoteControl. Du kan enkelt endre innstillingene på styrken eller slå av den helt på avstand mens du fokuserer samtidig på noe helt annet.

900 RemoteControl

900 RemoteControl

 • Koble sammen kokeplaten med din Hob2Hood® ventilator
 • Kontroller på avstand med fjernkontrollen
 • En moderne design som smelter inn i kjøkkenet
 • kjøkkenbenk
  Hob2Hood®

  Hob2Hood® kobler trådløst sammen ventilator og kokeplate, for automatisk luftavtrekk.

 • fjernkontroll til ventilator
  Fjernkontroll

  Elektroniske kontroller for enkelt bruk av ventilatoren.

 • stilig design
  Tilpasset design

  Moderne design på ventilatoren gjør at den smelter inn i ditt kjøkken.

La platetoppen passe på ventilatoren

700 Hob2Hood® - teknologien sørger for at kokeplaten automatisk kontrollerer innstillingene for ventilatoren. Når du koker, tilpasser viften seg til de varmeendringer du gjør på platene eller om du begynner å bruke flere kokesoner. Slik kan du fokusere mer på å lage lekre matretter.

700 Hob2Hood®

700 Hob2Hood®

 • Hob2Hood® for enkelhetens skyld
 • Kraftfull motor, effektiv luftavtrekk
 • Breeze frisker opp luften i stillhet
 • Skap en hyggelig atmosfære med dimbar belysning
 • Sterk og stille rengjøring med SilenceTech
 • lager pasta med sjømat
  Kraftfull motor

  Uansett hvilke behov du har, så renser våre ventilatorer luften med å fjerne kokende damp. Den kraftfulle motoren og den høye farten, holder alltid luften ren. Det er en enkel sak for å få et hyggelig kjøkken.

 • en mannlig kokk
  Breeze

  Så snart du trykker på breeze-knappen når du er ferdig med matlagingen, senkes luftavdraget ned til knapt hviskelyd og er i gang i 10 minutter. Slik kan du nyte av måltidene i fred og ro mens luften friskes til.

 • noodle koker i en panne
  LEDs

  Du justerer belysningen i ventilatoren enkelt med vår dimbare LEDs. Uansett om du gjør det hyggelig eller konsentrerer deg på matlagingen, kan du tilpasse belysningen til det du holder på med akkurat nå.

 • mann lager mat og snakker i telefon
  SilenceTech

  SilenceTech-ventilatoren fjerner dampen fra kjøkkenet i stillhet selv på full styrke. Vår avanserte teknologi gjør at du kan fokusere på å lage gode matretter i et rent og fredelig miljø.