Kjøpeguide

Finn den perfekte oppvaskmaskinen for deg

Plass og plassering

Ta mål av plassen så at maskinen passer perfekt. 

60 cm. bredt eller mer – passer perfekt for en standardoppvaskmaskin, og den gir deg største tilgjengelige kapasitet.

45–60 cm. bredt – her anbefaler vi en smal oppvaskmaskin.

Smalere enn 45 cm. – ta gjerne en nærmere kikk på våre kompakte oppvaskmaskiner. De kan plasseres på kjøkkenbenken. Du trenger ikke gi avkall på skinnende ren oppvask selv om du har dårlig med plass.

Typer av oppvaskmaskiner

Helintegrerte oppvaskmaskiner installeres bak skåp som er en del av kjøkkeninnredningen, men takk være den diskrete Beam on Floor-funksjonen, kan du likevel se hvor langt programmet har kommet.

Halvintegrerte oppvaskmaskiner smelter også inn i inredningen på en lignende måte, men på disse modellene er kontrollpanelet synlig.

Frittstående oppvaskmaskiner passer perfekt om du ikke har et stilrent kjøkken, siden disse ikke blir integrert i kjøkkeninnredningen.

Kapasitet

Kapasiteten på en oppvaskmaskin uttrykkes ofte i antall kuvert. Et kuvert motsvarer ca. den mengde oppvask som en person skaper ved en tre-retters middag med kaffe etter maten.

12–15 kuvert – en oppvaskmaskin som passer store familier og hushold som ofte har gjester.

9 kuvert – finnes i en smalere modell og passer til et par eller til et hushold med begrenset plass i kjøkkenet.

6 kuvert – en kompakt oppvaskmaskin som passer bra om du ofte går ut og spiser middag eller om du har liten plass i kjøkkenet.

Program

For finglass – det går bra og vaske finglass i en moderne oppvaskmaskin. Sørg bare for at maskinen har funksjoner som gir ekstra stabilitet og beskyttelse for glassene - f.eks. SoftSpikes og SoftGrips. 

For gryter og kasseroller  – om du har problem med sta, inngrodde rester på kasserollene, bør du velge en modell med et intensivt 70 °C-program for å oppnå en skinnende ren, hygienisk oppvask kortere enn 90 min.

For blandet oppvask – på noen modeller kan du variere styrken mellom de øvre og de nedre hyllene, så at du kan vaske mer skjøre glass i den øvre korgen mens skitne gryter og kasseroller vaskes ordentlig i den nedre.

Praktisk og smidig

Det finns et antall smidige funksjoner som hjelper deg å få oppvasken unna raskt og enkelt:

ComfortLift® – fyll på og tøm oppvaskmaskinen med minst mulig anstrengelse. ComfortLift®-mekanismen är unik. Du kan løfte korgen til en mer komfortabel højde når du setter i og tar ut ut glass, tallerkener og bestikk.

Fordrøjd start – en maskin med funksjonen fordrøjd start, gjør at du kan velge starttiden for programmet etter dine behov og gjøremål som du har under dagen.

30-minutters rask oppvask – du kan kjøre programmet på kun 30 minutter. Du trenger altså ikke bekymre deg for at tallerkene tar slutt når du har gjester.

Energi

Skalaen for energieffektivitet går fra A+++ (mest energieffektiv) til G (minst energieffektiv). Velg en oppvaskmaskin med merke A+ eller høyere for å holde nede vann- og strømforbruket.

Den smarte AutoFlex-funksjonen optimerer vann- og strømforbruk med å tilpasse forbruket og temperaturen etter størrelse på oppvasken.

Velg produkt

Electrolux' sortiment med oppvaskmaskiner inneholder alt fra praktiske maskiner i tradisjonelle størrelser til oppvaskmaskiner som ligger i forkant med det seneste innen teknisk utvikling av alle funksjoner. Du skaper idealet - vi bemøter forventningene.