Dampet asparges og brokkolini

Dampet asparges og brokkolini

4 porsjoner

Ingredienser:
12 stk. grønn asparges
4 stk. brokkolini eller delt brokkoli
Olivenolje
Salt, pepper

 

Fremgangsmåte
1. Del brokkolinien i kvarte biter og legg dem i isvann til de krøller seg

2. Skjær av stilken på aspargesen og legg dem på en hullplate sammen med brokkolinien

3. Damp grønnsakene i ovnen i ca. 3-5 minutter eller til de har en liten kjerne igjen

4. Før servering, drypp over litt fin olivenolje, salt og pepper.

 

Sebastians kommentar:
Brokkoli og asparges er gode grønnsaker å tilberede med damp. I stedet for at den gode smaken av grønnsakene lekker ut i vannet, slik den lett gjør ved koking, bevares både smak og tekstur takket være dampen. Jeg synes også det føles godt når jeg vet at vitaminene og mineralene i større grad bevares.

Leaquid

En stor del av næringsstoffene til grønnsakene forsvinner ut i vannet under koking. Dette tapet er ikke synlig – og er heller ikke noe de fleste vet om eller reflekterer over. Hvordan får vi bukt med et problem som er usynlig? Vel, vi laget vitaminvannet Leaquid som viser tapet av næringsstoffer på en tydelig og håndfast måte.

Tilbake til fordelene med damp