Electrolux luftrensere

Electrolux luftrensere forbedrer luftkvaliteten i hjemmet ditt. En luftrenser motvirker og lindrer blant annet symptomer og problemer med astma, allergener og pollen. Våre luftrensere fjerner eksempelvis pollen, allergener, virus, forurensing og fine stövpartikler i hjemmet.
Les mer
Well A5 & A7
En personlig og tilkoblet luftrenser for små og mellomstore rom.
Well A5 & A7
  • filtration
  • pure2me
  • connectivity
  • air-quality-index
Filtrering
Filtreringen foregår i flere omganger for å fange opp skadelig forurensing og partikler i luften.
Se alle Well A5 & A7
Well A5 & A7
En personlig og tilkoblet luftrenser for små og mellomstore rom.
Se alle Well A5 & A7
Well A5 & A7
  • filtration
  • pure2me
  • connectivity
  • air-quality-index
Filtrering
Filtreringen foregår i flere omganger for å fange opp skadelig forurensing og partikler i luften.

Nysgjerrig på våre tilbehør? Les mer i kjøpsguiden

Vi tilbyr et bredt utvalg av tilbehør til våre forskjellige modeller av luftrensere. Vi har filter for alle behov, som for eksempel til hushold med kjæledyr eller for deg som har problem med pollen og støv. Visse produkter har dekorative tilbehør som gjør at luftrenseren kan tilpasses din egen stil og hjemmeinnredning.

Les vår kjøpsguide så får du vite mer.

Ofte stilte spørsmål om luftrensere

Hvilken luftrensere skal du velge?

Siden luftrenserne har forskjellige funksjoner, størrelser og priser kan det være vanskelig å velge rett. Her har vi listet de vanligste spørsmålene som er bra å kjenne til før du kjøper en luftrenser, og svaren som kan gjøre det lettere for deg å bestemme deg.

Hvor stort er rommet som du vil rense luften?

Gjelder det et soverom, en stue eller hele boligen? Tenk på at en luftrenser har ulike kapasiteter som måles i m2 - produkter med mindre kapasiter, renser altså ferre kvadratmeter. Les vår køpsguide så får du mer hjelp til å velge rett.

Hvor skal du bruke luftrenseren?

Det er viktig å overveie lydnivået på luftrenseren siden støy kan ha en negativ påvirkning på helsen. Hvis du vet at du skal bruke luftrenseren 24 timer om døgnet, til og med når du sover på natten, anbefaler vi en meget stillegående modell. Electrolux tilbyr modeller med laveste lydnivåer på kun 26 dB (A) og 17 dB (A). I køpsguiden finner du fullstendig informasjon om luftrensere og hvilke lydnivåer de har.

Hvorfor må du rense luften - dårlig lukt, støv fra pelsdyr, pollen, bakterier eller virus?

Filter til luftrensere har ulike egenskaper ,og for at luftrensningen skal være gunstig hjemme hos deg, er det viktig å velge rett produkt. Electrolux tilbyr fra 2 til 5 forskjellige filterløsninger for hver luftrenser: 2 ulike til vår minste modell mens de andre typene har 5 forskjellige løsninger. Du har dermed alltid muligheter til å tilpasse luftrensningen etter dine egne behov. Les mer i køpsguiden om du vil vite mer om filterløsningene som Electrolux tilbyr for hver luftrenser-modell.

Kan luftrenserne hjelpe en astmatiker?

Ja - det kan de. Flere av produktene hos Eectrolux blir evaluert av et testinstitutt i Sverige, i henhold til standarden som er satt av Astma og Allergi Forbundet i Norden - og disse luftrenserne anbefales av forbundet. Dette resulterer i at luftrenserne har høy kvalitet som beskytter helsen din.

Hva er CADR?

Måleenheten CADR (Clean Air Delivery Rate) definerer mengden av uforurenset luft per kubikkmeter og time etter at luften har passert gjennom en eller annen form for luftrensere. CADR-resultat påvirkes av forskjellige faktorer, fra størrelse på partiklene og hva slags forurensning, til selve standarden på testet. Testrommene er vanligvis 28,5 m3 eller 30 m3. Partiklene som måles er 0,1 mikron (μm), opptil 11 mikron (μm), avhengig av hvilken slags partikkeltype som testes (røk, støv og pollen er eksempel på partikler i luften i forskjellige størrelser).

I EU er testrommene 28,5 m3. Testene utføres i henhold til standarden ANSI/AHAM AC-1-2015 og inkluderer:
CADR for sigarettrøyk: 0,1 μm - 1 μm
CADR for støv: 0,5 μm - 3,0 μm
CADR for pollen: 5 μm - 11 μm.

Kan luftrenseren brukes i soverommet på natten når den er på laveste lydnivået?

Buller har en mycket negativ inverkan på människors hälsa. Ljudnivån för vanligt tal ligger på ungefär 60 dB, medan viskningar har en volym på cirka 30 dB.

Støy har en meget negativ påvirkning på menneskers helse. Vanlig lydnivå for samtaler ligger på ca. 60 dB mens hviskinger har et volum på ca. 30 dB. Lyden fra en luftrensere kommer fra to kilder: du hører viftemotoren og lyden av luften som passere luftrenseren. Det kan sammenlignes med å være ute i stille og rolige værforhold mot når det blåser. Ofte gir en billig luftrenser mer lyd enn en dyrere modell. Det kommer først og fremst an på om de billige produktene pleier å være mindre i størrelsen, og derfor forårsaker mer støy enn den største luftrenseren på 17dB (A).

Oppdag mer fra Electrolux