Luftrenser

Unn deg luksusen av ren luft i hele hjemmet ditt med en luftrenser. Den smarte luftrenseren Pure A9 kan tilpasses med filter etter sesong,  og når behovet for å nøytralisere pollen og støv eller lukt fra for eksempel husdyr.

Hvorfor skal du skaffe deg en Pure A9 luftrenser?

Hvorfor skal du skaffe deg en Pure A9 luftrenser?

 • Pure A9 renser luften innendørs til 99,9 % og beskytter luften mot partikler som pollen, bakterier, støv og vond lukt
 • Den reagerer på forandringer i luftkvaliteten
 • Stillegående, laveste lydnivå 17 dB(A)
 • Anbefalt av Asthma Allergy Nordic, astma og allergiforbundet i Norge, Danmark og Finland
 • Vinnere av Red Dot Design Award 2020

Bra valg

FA31-201GY

 • CADR røk/lukt 180 m³
 • Opptil 40 m² størrelse på rommet
 • AirSurround-system sprer luften effektivt og behagelig
 • Laveste/høyeste lydnivå 26/49 dB(A)

WA71-304GY

 • CADR røk/lukt 290 m³
 • Opptil 60 m² størrelse på rommet
 • 360-graders luftstrøms system
 • Laveste/høyeste lydnivå 23,5/49,9 dB(A)
 • Få informasjon og styr via appen
 • Innebygd jonisator

PA91-604GY

 • CADR røk/lukt 620 m³
 • Opptil 129 m² størrelse på rommet
 • AirSurround-system sprer luften effektivt og behagelig
 • Laveste/høyeste lydnivå 17/32 dB(A)
 • Få informasjon og styr informationen via appen
 • Innbyggd jonisator

Et must for pollenallergikere

En luftrensere tar seg av partikler i luften, og gjør livet lettere for den som reagerer på pollen. Samtidig forbedrer den kvaliteten på luften i hjemmet. En liten luftrenser kan med fordel plasseres i soverommet hvor den kan bidra til bedre søvn for flere enn bare allergikeren.

I kjøpsguiden vår kan du lese om alle fordelene med en luftrenser.

Til køpsguiden

Nysgjerrig på tilbehørene våre? Les mer i køpsguiden

Vi tilbyr et bredt utvalg av tilbehør til våre forskjellige modeller av luftrensere. Vi har filter for alle behov, som for eksempel til hushold med kjæledyr eller for deg som har problem med pollen og støv. Visse produkter har dekorative tilbehør som gjør at luftrenseren kan tilpasses din egen stil og hjemmeinnredning.

Les vår kjøpsguide så får du vite mer.

Tils køpsguiden

Ofte stilte spørsmål om våre luftrensere

Hvilken luftrensere skal du velge?

Siden luftrenserne har forskjellige funksjoner, størrelser og priser kan det være vanskelig å velge rett. Her har vi listet de vanligste spørsmålene som er bra å kjenne til før du kjøper en luftrenser, og svaren som kan gjøre det lettere for deg å bestemme deg.

Hvor stort er rommet som du vil rense luften?

Gjelder det et soverom, en stue eller hele boligen? Tenk på at en luftrenser har ulike kapasiteter som måles i m2 - produkter med mindre kapasiter, renser altså ferre kvadratmeter. Les vår køpsguide så får du mer hjelp til å velge rett.

Hvor skal du bruke luftrenseren?

Det er viktig å overveie lydnivået på luftrenseren siden støy kan ha en negativ påvirkning på helsen. Hvis du vet at du skal bruke luftrenseren 24 timer om døgnet, til og med når du sover på natten, anbefaler vi en meget stillegående modell. Electrolux tilbyr modeller med laveste lydnivåer på kun 26 dB (A) og 17 dB (A). I køpsguiden finner du fullstendig informasjon om luftrensere og hvilke lydnivåer de har.

Hvorfor må du rense luften - dårlig lukt, støv fra pelsdyr, pollen, bakterier eller virus?

Filter til luftrensere har ulike egenskaper ,og for at luftrensningen skal være gunstig hjemme hos deg, er det viktig å velge rett produkt. Electrolux tilbyr fra 2 til 5 forskjellige filterløsninger for hver luftrenser: 2 ulike til vår minste modell mens de andre typene har 5 forskjellige løsninger. Du har dermed alltid muligheter til å tilpasse luftrensningen etter dine egne behov. Les mer i køpsguiden om du vil vite mer om filterløsningene som Electrolux tilbyr for hver luftrenser-modell.

Kan luftrenserne hjelpe en astmatiker?

Ja - det kan de. Flere av produktene hos Eectrolux blir evaluert av et testinstitutt i Sverige, i henhold til standarden som er satt av Astma og Allergi Forbundet i Norden - og disse luftrenserne anbefales av forbundet. Dette resulterer i at luftrenserne har høy kvalitet som beskytter helsen din.

Hva er CADR?

Måleenheten CADR (Clean Air Delivery Rate) definerer mengden av uforurenset luft per kubikkmeter og time etter at luften har passert gjennom en eller annen form for luftrensere. CADR-resultat påvirkes av forskjellige faktorer, fra størrelse på partiklene og hva slags forurensning, til selve standarden på testet. Testrommene er vanligvis 28,5 m3 eller 30 m3. Partiklene som måles er 0,1 mikron (μm), opptil 11 mikron (μm), avhengig av hvilken slags partikkeltype som testes (røk, støv og pollen er eksempel på partikler i luften i forskjellige størrelser).

I EU er testrommene 28,5 m3. Testene utføres i henhold til standarden ANSI/AHAM AC-1-2015 og inkluderer:
CADR for sigarettrøyk: 0,1 μm - 1 μm
CADR for støv: 0,5 μm - 3,0 μm
CADR for pollen: 5 μm - 11 μm.

Kan luftrenseren brukes i soverommet på natten når den er på laveste lydnivået?

Buller har en mycket negativ inverkan på människors hälsa. Ljudnivån för vanligt tal ligger på ungefär 60 dB, medan viskningar har en volym på cirka 30 dB.

Støy har en meget negativ påvirkning på menneskers helse. Vanlig lydnivå for samtaler ligger på ca. 60 dB mens hviskinger har et volum på ca. 30 dB. Lyden fra en luftrensere kommer fra to kilder: du hører viftemotoren og lyden av luften som passere luftrenseren. Det kan sammenlignes med å være ute i stille og rolige værforhold mot når det blåser. Ofte gir en billig luftrenser mer lyd enn en dyrere modell. Det kommer først og fremst an på om de billige produktene pleier å være mindre i størrelsen, og derfor forårsaker mer støy enn den største luftrenseren på 17dB (A).