Luftrensere

Velg rett luftrensere hjemme hos deg

Den binder støvet og nøytraliserer dårlig lukt

En luftrenser tar seg av luftbårne partikler som oftest havner på gulvet som støv. De skitner ikke bare ned, de kan også gi en dårlig lukt spesielt om de kommer fra husdyr eller røyklukt. Med et karbonfilter i luftrenseren, nøytraliseres dårlig lukt under tiden som luften passerer.


Tenk på å kontrollere karbonnivået i filteret når du bestemmer deg for og kjøpe en luftrenser. Den kan variere utifra bruksområde. Karbonfilter som er tilpasset eiere av husdyr, har for eksempel ekstra mye karbon mens pollenfilter ikke har det i det hele tatt.

Et must for pollenallergikere

Cirka 20 prosent av befolkningen i Norge lider av pollenallergi*. Under pollensesongen merker mange at de blir ekstra følsomme for støv, sterke lukter og vekster som de kanskje normalt ikke ville reagere på. En luftrenser tar seg av luftbårne partikler og gjør livet lettere for den som er følsom overfor pollen, samtidig som den forbedrer luftkvaliteten generelt i hjemmet. En liten luftrenser kan med fordeler plasseres i soverommet hvor den vil bidra til bedre søvn for flere enn bare allergikeren.

Vær tilkoblet og ha full kontroll

Med Electrolux-appen kan du styre og planlegge spesifikke oppgaver for luftrenseren. Luftrenseren er utstyrt med partikkelsensorer og i smartmodus, regulerer den automatisk hastigheten på viften etter de luftverdiene den oppdager i hjemmet. LAST NED PÅ APP STORE LAST NED PÅ PLAY STORE

LAST NED PÅ APP STORE >

LAST NED PÅ PLAY STORE >

Les mer om våre produkter

 • Flow A3

  Kompakte og intuitive Flow A3 passer best til å rense luften i de mindre rommene hjemme hos deg.

 • Well A5 og A7

  Luftrenser i moderne utforming som smelter inn både i soverommet og andre rom i hjemmet ditt.

 • Pure A9

  En luftrenser i moderne design med glimrende presentasjon.

Flow A3

Nyt bedre luft på soverommet eller på hjemmekontoret. Den kompakte luftrenseren Flow A3 passer for litt mindre rom hjemme hos deg - glimrende prestasjon for rom opptil 40 m2. Med den intuitive touch-skjermen kan du tilpasse funksjonene. Siden Flow A3 er utrustet med et filter med flere trinn, fanger den også opp mikrostøv og skadelige stoffer i luften.

Vår luftrensere ble testvinner hos TV2

Vår luftrenser er i en klasse for seg ifølge Testvinner, TV2 Hjelper deg. Den ble en klar vinner, og utmerker seg spesielt for alle med hjemmekontor. Den er mye raskere enn de andre luftrenserne og brukte kun 63 minutter å rense luften under testen. Den lager mest lyd, noe som kan bety at laveste nivå har en litt høyere viftehastighet enn konkurrentene. «Likevel synes vi at den går stille nok til ikke å være et irritasjonsmoment på hjemmekontoret», uttaler Testvinner, TV2 Hjelper deg. Terningkast seks og best i test!

Full kontroll over luftkvaliteten med luftrenseren Flow A3

 • Et flertrinns-filter fanger opp mikrostøv
  Effektiv og grundig filtrering

  Flow A3 reagerer på mengden partikler (PM2,5) i luften, og for å oppnå den mest effektive rensning av luften, regulerer den automatisk hastigheten på viften.

 • Spiraluttak danner en virvel opp i
  Luftsirkulasjonen er kraftfull og jevn

  Spiraluttak danner en oppadgående virvel som effektivt sirkulerer den rene luften. Flow A3 passer for rom opptil 40m2 (basert på svensk regulering av endringer i luften per time) og 16 m2 (USA AHAM) *romstørrelse med en CADR for røyk på 19 m3/h.

 • Flow A3 har Nattnivå
  Effektiv og stille

  Flow A3 har sitt laveste lydnivå på kun 26 dB (A)* når den brukes i nattmodus. Ved topp hastighet er lydnivået 49 dB (A) som kan sammenlignes med nivået på et samtale under en middag på en restaurant. *målt 1 m foran produktet.

 • Intuitiv berøringsskjerm
  Tar liten plass, enkel å bruke

  Den intuitive touch-skjermen gjør det enkelt å regulere innstillingene slik at den renser luften rundt deg på en behagelig måte.

Velg det filter for Flow A3 som passer deg best

 • BREEZE A3

  BREEZE A3-filter gir en følelse av naturlig, ren luft ved å bruke en gunstig kombinasjon av fin partikkelfiltrering og fjerning av ubehagelig lukt.

  A3 - filteret har et lager med meget porøse pellets av aktivt karbon som gir en eksepsjonell absorpsjon av lukt og gasser som vanligvis finnes i hjemmemiljøet. BREEZE A3 inkluderer eliminering av opptil 99,9% av skadelige bakterier, noe som hjelper alle i hjemmet med å puste litt lettere.

 • CARE A3

  Ren luft skal ikke være en luksus - det skal være en selvfølge. Vårt meget effektive filter CARE A3 nøytraliserer opptil 99,9% av luftbårne virus* og forhindrer virus fra å spre seg hjemme hos deg.

  *Ekstern test gjennomført i år 2020 basert på ISO 18184:2014 (E) for influensaviruset A (A/PR8/34 H1N1).

Ofte stilte spørsmål om luftrensere

3-trinns filtrering for ren luft innendørs

Filteret i Flow A3 har tre funksjoner:

1. Førsteklasses filtrering av mikropartikler
BREEZE har et unikt og forhåndsladet filtermedium som skaper en beskyttelse som er vanskelig å trenge gjennom for mikroskopiske partikler. Den fanger 99,5% av partikler så små som 0,3 mikrometer.

2. Antibakteriell beskyttelse
Beskyttelse mot luftbårne bakterier er avgjørende for å skape et sunnere hjemmemiljø. BREATHE pollenfilter har et antibakterielt belegg som fjerner bakterielle enzymer på cellenivå. Det forhindrer ytterligere bakterievekst, og nøytraliserer opptil 99,9% av luftbårne bakterier som finnes i hjemmet.

3. Aktivt kullfilter
Filter til Flow A3 har et lager med veldig porøse og aktive kull-pellets. Disse absorberer effektivt de fleste forente organismer som ellers er vanskelige å fjerne innendørs. Ubehagelig lukt fra søppel, mat, lukt fra kjæledyr, gasser fra husholdningskjemikalier - alt fanges opp for å holde inneluften frisk.

Avfukter og luftrenser - hva er forskjellen?

Avfukter og luftrenser har samme hovedformål - å forbedre luftkvaliteten i hjemmet, men det finns likevel viktige forskjeller. En luftavfukter tilfører fukt - en luftfuktighet på 40-60% er nemlig å foretrekke for å minske tilveksten av bakterier og mugg. En luftrenser har derimot som formål å rense luften for partikler som støv, pollen og andre allergener.

Hvordan fungerer en luftrenser?

Luftrenseren følger en enkel prosess - partikkelrik luft suges inn i systemet, passerer videre gjennom en serie med filter og kommer ut ren, fresh og betydelig sunnere. Avhengig av hvilken modell du har valgt, utsettes luften for flere forskjellige behandlinger; grovfiltrering, antibakteriell filtrering, finfiltrering og luktfiltrering gjennom et karbonfilter. I prosessen inngår også ionisering som får partiklene å feste seg sammen og falle til gulvet hvor de kan fjernes med en støvsuger.

Hjelper luftrenseren mot støv?

Ja. En luftrenser tar seg av små partikler i luften. Dette er samme partikler som ellers legger seg på overflater i hjemmet - mer kjent som støv. Inne i selve luftrenseren passerer luften gjennom en rekke filter som tar seg av støv, pollen, bakterier og diverse lukter. Ved ionisering, sørger luftrenseren for at partiklene fester seg sammen og faller til gulvet hvor de kan fjernes med støvsuger.

Kan en luftrenser hjelpe til ved pollenallergi?

Pollen er små partikler i luften og havner i samme kategori som støv. En luftrenser er til for å minske partikkelnivået i luften og passer dermed utmerket for den som lider av pollenallergi. Det er spesielt viktig å plassere luftrenseren i soverommet hvor høye pollennivåer kan påvirke søvnen negativt.

Hjelper en luftrenser mot dårlig lukt?

Ja. Hvis luftrenseren din har et innebygget karbonfilter, så vil den ta seg av dårlig lukt. Det er en funksjon som er meget velkommen hos eiere av husdyr. Kontroller at karbonfilteret er installert, og at det møter dine behov. Det finnes forskjellige filter som fyller forskjellige behov, f. eks er det vanlig at pollenreduserende filter er uten karbonfilter.

Well A5/Well A7

Unn deg ren og frisk luft hjemme hos deg. Luftrenserne Well A5/A7 er bærbare og tilpasningsdyktige luftrensere som du lett kan flytte til det rommet som trenger renere luft. Du kan plassere luftrenseren på gulvet eller henge den på veggen for å spare plass på gulvet. Den moderne designen i tekstilmaterialet, blander seg flott inn i soverommet så vel som i andre rom du vil friske opp.

Well A7 vinner testen og anbefales av M3

Svenske M3 roser igjen en av Electrolux luftrensere. Med motiveringen "En flott og tilkoblet luftrenser unik innen sitt produktsegment", vinner Well A7 testen og blir anbefalt av M3. I tillegg til avansert luftrensing, får luftrenseren også skryt for utformingen og WiFi-tilkoblingen, sammen med Electrolux Wellbeing-appen.

Well A7 holder deg oppdatert og lar deg styre miljøet hjemme fra din Smart Phone. Dessuten er den bærbar, men kan også henges på veggen for å spare plass på gulvet. Du kan også velge utseende på luftrenseren med spesialtilpassede tilbehør. Nyt av et renere hjem uten å anstrenge deg.

Stilig og meget effektiv luftrensere

I Electrolux luftrenser A7/A5 har i 2021 fått utmerkelsen Red Dot Desig Award og iF Design Award for sin enestående produktdesign.

Du flytter lett den bærbare Well A7 til rommet som trenger den mest. Fronten i tekstilmateriale som kan bytes ut, muliggjør tilpasning* til forskjellige innredninger. Luftrenseren kan bæres med en hånd i håndtaket, og har to bein for oppstilling på gulvet. Den kan også henges opp på veggen og gir dermed mer gulvplass.

Kvalitetstestet - beskytter mot allergier

Vårt produkt er sertifisert av ECARE (European Center for Allergy Research Foundation). Deres eksperter utfører kvalitetstester av produkter og tjenester, og på den måten høyer livskvaliteten for dem som lider av allergier.

ECARF godkjenner en produkt først når deres kriterier for allergivennlighet er beviselig oppfylt ved uavhengige studier og undersøkelser.

Nordiske Astma- og allergi forbundet har godkjent luftrensere Well A7 med BREEZE-filter.

For allergikere og astmatikere er det ekstra viktig å skape et sunt miljø i hjemmet som beskytter mot partikler i luften. Det er få som med sikkerhet kan si at pollen ikke forekommer innendørs. Velg Well A7 med BREEZE-filter. Da får du et produkt son er godkjent av Nordiske Astma- og allergi forbundet. Takket være forbundets godkjennende kan du være trygg med at tester allerede er utført, og at du beskyttes mot blant annet pollen og støv.

*Well A7 med BREEZE-filter er godkjent av Nordiske Astma- og allergi forbundet.

Ha kontroll på miljøet innendørs med Luftrenserne Well A5/A7

 • Well A7 gir feedback hele tiden
  Konstant måling av luftkvalitet

  Well A5 og A7 har en ring av LED-lys som viser aktuell kvalitet på luften her og nå (PM2,5) Du trenger bare kaste et kjappt øye på de forskjellige fargene i luftkvalitetsindikatoren.

 • Et avansert fem-trinnsfiltrering
  System for 360-graders luftstrøm

  Well A7 har 360 graders luftstrøm langs kantene på fremsiden av produktet. Dessuten finns en 3D-vifte og femtrinns-luftfiltrering*. *Basert på interne tester ifølge ANSI-AHAM AC-1-2019 standard under 2020. Tiden for rensning baseres på en test som er utført med høyeste viftehastigheten i et rom på 10 m².

 • en kvinne sover mens luftrenseren er i gang
  Lavt lydniviå for god søvn

  Lydnivået på 23 dB (A)* kan sammenlignes med lyden av lett regn som gjør at du får en god natt søvn i ren og frisk luft.

  *Målt en meter fra luftrenseren.

 • Styr luftrenseren med appen Wellbeing
  Full kontroll med appen

  Med Electrolux-appen kan du styre og planlegge spesifikke oppgaver. På den måten kan du kontrollere luftkvaliteten, og håndtere rens av luften fra hvor du befinner deg.

Tilbehør til Well A7 og Well A5

Tilpass Well A7 eller A5 etter behovene dine.

 • skreddersydd filtrering for luftrensere
  Skreddersydd filtrering

  Hvert hjem er unikt. Derfor har vi utviklet et utvalg av filter som er spesielt tilpasset for å klare forskjellige luftforhold. Spre en naturlig luft hjemme, og skap en følelse av velvære og komfort.

 • dekorsats för luftrenare
  Dekorsats

  Kompletter ditt smakfulle valg med en dekorsats. I hver dekorsats medfølger et dekkpanel i tekstilmateriale av høy kvalitet, to bein i tre og et håndtak. Disse er kombinerte slik at stilen på luftrenseren går i harmoni med miljøet hjemme hos deg.

 • monteringsmodul for vegg
  Veggfeste

  Prøv en veggmontert for å spare gulvplass. Nyt av et renere hjem med vårt første utvalg av av flertrinns-luftrensere tenkt for plassering på gulv eller montert på veggen.

Velg filteret for Well A5/A7 som passer best for deg

 • ikon for filter
  BREATHE

  Vårt spesialutviklede pollenfilter BREATHE fanger opp og nøytraliserer pollenpartikler i luften. På denne måten får du et pollenfritt hjem, og du unngår allergiske reaksjoner når det er på tide å bytte filtre.

 • FRESH

  Det høye innholdet av avansert aktivt kull med skall fra kokosnøtt, gjør at FRESH-filteret effektivt kan absorbere dårlig lukt som normalt finnes i hjemmet. Filteret fanger opp forente organismer som årsaker lukt i forbindelse med kjæledyr, matlaging, og til og med husholds-kjemikalier.

 • ikon filter care
  CARE

  CARE Ultimate-filteret er tilvirket med en unik kombinasjon av materiale som ifølge testresultat nøytraliserer 99,9% av virus i luften som er fanget opp, og forhindrer dem å komme ut i luften i hjemmet.

Ofte stilte spørsmål om luftrenseren Well A5/A7

3- eller 5-trinnsfiltrering for ren luft i hjemmet

Lager 1 - Innebygd ionisator (kun Well A7)
Ionisatoren gjør det lettere for filteret å fange opp alle partikler i luften, eller leder dem til gulvet hvor de deretter kan fjernes med støvsuger.

Lager 2 - MESH-filter
Fanger opp større støvpartikler i luften som hår, død hud, støv og lo osv.

Lager 3 - Glimrende partikkelfiltrering.
Det unike partikkelfilteret er ladet i forvei og utgjør en meget effektiv barriere mot mikroskopiske partikler. Det fanger opp 99,9% av meget små partikler ned til 0,3 mikrometer.

Laget 4 - Antibakteriell beskyttelse
Beskyttelse mot bakterier i luften for å skape et sunnere miljø i hjemmet. Pollenfilteret BREATHE har et antibakterielt belegg som fjerner bakterielle enzymer på cellenivå. Det forhindrer videre tilvekst av bakterier, og nøytraliserer opptil 99,9 % av bakterier i hjemmet som finns i luften.

Lager 5 - Aktivt kullfilter (kun Well A7).
Et lager av meget porøse aktive kull-pellets som absorberer effektivt de fleste forente organismer som finnes i de fleste hjem, og som er vanskelig kvitte seg med. Ubehagelig lukt fra søppel, stekos, lukt fra kjæledyr, gasser fra husholds-kjemikalier - alt fanges opp for å holde luften i hjemmet sunn og frisk.

Avfukter og luftrenser - hva er forskjellen?

Avfukter og luftrenser har samme hovedformål - å forbedre luftkvaliteten i hjemmet, men det finns likevel viktige forskjeller. En luftavfukter tilfører fukt - en luftfuktighet på 40-60% er nemlig å foretrekke for å minske tilveksten av bakterier og mugg. En luftrenser har derimot som formål å rense luften for partikler som støv, pollen og andre allergener.

Hvordan fungerer en luftrenser?

Luftrenseren følger en enkel prosess - partikkelrik luft suges inn i systemet, passerer videre gjennom en serie med filter og kommer ut ren, fresh og betydelig sunnere. Avhengig av hvilken modell du har valgt, utsettes luften for flere forskjellige behandlinger; grovfiltrering, antibakteriell filtrering, finfiltrering og luktfiltrering gjennom et karbonfilter. I prosessen inngår også ionisering som får partiklene å feste seg sammen og falle til gulvet hvor de kan fjernes med en støvsuger.

Hjelper luftrenseren mot støv?

Ja. En luftrenser tar seg av små partikler i luften. Dette er samme partikler som ellers legger seg på overflater i hjemmet - mer kjent som støv. Inne i selve luftrenseren passerer luften gjennom en rekke filter som tar seg av støv, pollen, bakterier og diverse lukter. Ved ionisering, sørger luftrenseren for at partiklene fester seg sammen og faller til gulvet hvor de kan fjernes med støvsuger.

Kan en luftrenser hjelpe til ved pollenallergi?

Pollen er små partikler i luften og havner i samme kategori som støv. En luftrenser er til for å minske partikkelnivået i luften og passer dermed utmerket for den som lider av pollenallergi. Det er spesielt viktig å plassere luftrenseren i soverommet hvor høye pollennivåer kan påvirke søvnen negativt.

Pure A9

Mad kraftfulle funksjoner og flott design, høyer luftrenseren Pure A9 komforten hjemmet ditt. Den stillegående Pure A9 beskytter mot partikler som pollen, bakterier, støv og dårlig lukt, og renser luften til 99,9%. Ved å reagere på forandringer i luftkvaliteten, kan luftrenseren tilpasse filtreringen deretter. Du kan la luftrenseren kommunisere direkte mot smarttelefonen din så slipper du å lure på når filteret skal byttes.

Anbefalt av Asthma Allergy Nordic

Med en avansert analysefunksjon, regulerbare effekter og smidig Wi-Fi-tilkobling, er Pure A9 en smart innvestering fordelaktig for hjemmet og helsen. Den nøytraliserer nemlig opptil 99% av all luftbåren pollen.

Pure A9 oppfyller kravene oppsatt av de svenske, norske og danske allergiforbundene i Asthma Allergy Nordic. Anbefalingen avser opptil 97 m³ i driftsmodus 4.

Beste luftrenseren i følge svenske Aftonbladet

Luftrenseren Pure A9 er anbefalt av svenske Aftonbladet som gir den utmerkelsen "best i test". Pure A9 beskrives som flott, smart og dessuten den mest stillegående av de produkter som var med i testen.

"Når luftrenseren står i soverommet på 20 m² merker man ikke at den er på - enda klarer den yter på opptil 100 m². Pure A9 har ingen problem å klare testene av luftkvalitet".

Stille men effektiv

Pure A9 jobber i det stille til tross for sin effektivitet. Med hjelp av AirSurround-systemet leverer den ren luft over et rom på opptil 92 m². Takket være den høye effekten, nøytraliserer Pure A9 meget raskt partikler i luften.

Med en laveste lydnivå på kun 17 dB (A)* går Pure A9 så stille at du nesten ikke merker den - til og med på høyeste viftehastighet, når lydnivået kun 49 dB (A)*, faktisk stillere enn en normal konversasjon ved middagsbordet.

*målt en meter fremfor produktet.

Smarte utskiftninger av batterier for helse og miljø

Hvor lenge holder filteret i en luftrenser? Du trenger ikke å bekymre deg om det - all informasjon finner du nemlig i Pure A9-appen. RFID-taggen i filteret kommuniserer direkte med smarttelefonen så du slipper å tenke på det. På den måten kan du spare filteret til neste pollensesong - både lommeboken og miljøet tjener på det.

Filter til Pure A9 kan du kjøpe i nettbutikken vår.

Få full kontroll over luftkvaliteten hjemme hos deg med luftrenseren Pure A9

 • luftrensere pure a9 i mørkegrått
  PureSense reagerer på forandringer i luftkvaliteten

  Det unike PureSense-systemet måler kontinuerlig luften innendørs (PM2,5) og tilpasser luftstrømmen automatisk for å sikkerstille en sunn miljø i hjemmet.

 • pure a9 med air surround systemet
  AirSurround-systemet når overalt

  Ved at luften spres i en spiral, når den ut i hele rommet og sirkulerer på en naturlig og behagelig måte.

 • luftrenseren pure a9 på et barnerom
  Jobber så stille at du knapt hører den

  Det laveste nivået 17 dB(A)* kan sammenlignes med en hvisking. Ved full hastighet på viften, kan lydnivået sammenlignes med sommerregn på kun 46 db(A)** respektive 49 db(A)***.

  * Målt en meter foran luftrenseren
  ** Gjelder modell PA91-404GY/PA91-404DG
  *** Gjelder modell PA91-604GY/DG

 • smartphone ved siden av luftrenseren pure a9
  Alltid full kontroll

  Med Electrolux-appen er du stadig oppdatert om luftkvaliteten i hjemmet.

Velg trebein til Pure A9

Gjør luftrenseren din til en innredningsdetalj du kan være stolt av. Tilpass designen med trebein som passer inn i hjemmet ditt. Du kan velge mellom klassisk valnøtt eller lys bjørk. To elegante treslag som matcher andre naturlige materialer hjemme hos deg. Vi bruker bærekraftig og FSC- sertifisert tre fra skoger med ansvarsfulle skogforvaltere.

Med rette tilbehør blir luftrenseren din en favoritt i innredningen - like enkel som uunnværlig.

TREBEIN I VALNØTT >

TREBEIN I BJØRK >

Velg filteret for Pure A9 best egnet for deg

Optimal alltound-luftfiltrering for hjemmet ditt takket være 360-filtreringsteknikken. Standardfilter medfølger produktet. Filter mot pollen eller lukt kan kjøpes til.

 • symbol luftstrøm
  Standardfilter - BREEZE360 (ingår)

  Filtrering av fine støvpartikler ✓ ✓
  Pollenredusering ✓
  Minsker odører og gasser ✓ ✓
  Beskytter mot bakterier ✓

  Livslengde: ca 1 år

 • symbol pollen
  Pollenfilter - BREATHE360

  Filtrering av fine støvpartikler ✓ ✓
  Pollenredusering ✓✓✓
  Minsker odører og gasser -
  Beskytter mot bakterier ✓

  Livslengde: ca 1 år

 • symbol lukt og matos
  Odørfilter - FRESH360

  Filtrering av fine støvpartikler ✓ ✓
  Pollenredusering ✓
  Minsker odører og gasser ✓✓✓
  Beskytter mot bakterier ✓

  Livslengde: ca 1 år

Hvordan fungerer et Pure A9-filter?

5-stegs filtrering for ren luft innendørsluft

Hvert Pure A9-filter består av 5 lager:

Lager 1 - Innebyggd jonisator
Jonisatoren gjør det lettere for filteret å fange opp luftbårne partikler eller leder dem til gulvet som siden kan støvsuges.

Lager 2 - MESH-filter
Fanger opp større luftbårne støvpartikler som hår, død hud, støv, lo etc.

Lager 3 - Forladdet filter mot ultrafine partikler
Fanger opp 99,5% av partikler som små 0,3 mikroner, men kommer også filtrere bort en del mikroskopiske partikler som 0,1 mikroner. Det omfatter husstøv, flass fra husdyr, bakterier og muggsopp.

Lager 4A - Antibakterielt middel IONPURE
Nøytraliserer opptil 99,9% av de vanlige bakteriene som finnes i hjemmet og forhindrer ytterligere tilvekst av bakterier

Lager 4B - Antiallergisk middel Allersave (finnes kun i pollenfilter BREATH360)
Allersave er effektivt mot alle salgs plant pollen, og fungerer til og med strålende mot midd som kan finnes i sengeklær. Minsker allergener med 99%.

Lager 5 - Aktivit kullfilter (inngår ikke i pollenfilter BREATH360)
Et lager av veldig mye aktive kull pellets absorberer effektivt de fleste flyktige, organiske samlinger som finnes innendørs.Ubehagelig lukt fra søppel, matos, lukt fra husdyret, gasser fra husholdskjemikalier - alt fanges opp for å holde luften frisk hjemme hos deg.

Hvordan vet jeg når det er på tide å bytte filter?
Avfukter og luftrenser - hva er forskjellen?

Avfukter og luftrenser har samme hovedformål - å forbedre luftkvaliteten i hjemmet, men det finns likevel viktige forskjeller. En luftavfukter tilfører fukt - en luftfuktighet på 40-60% er nemlig å foretrekke for å minske tilveksten av bakterier og mugg. En luftrenser har derimot som formål å rense luften for partikler som støv, pollen og andre allergener.

Hvordan fungerer en luftrenser?

Luftrenseren følger en enkel prosess - partikkelrik luft suges inn i systemet, passerer videre gjennom en serie med filter og kommer ut ren, fresh og betydelig sunnere. Avhengig av hvilken modell du har valgt, utsettes luften for flere forskjellige behandlinger; grovfiltrering, antibakteriell filtrering, finfiltrering og luktfiltrering gjennom et karbonfilter. I prosessen inngår også ionisering som får partiklene å feste seg sammen og falle til gulvet hvor de kan fjernes med en støvsuger.

Hjelper luftrenseren mot støv?

Ja. En luftrenser tar seg av små partikler i luften. Dette er samme partikler som ellers legger seg på overflater i hjemmet - mer kjent som støv. Inne i selve luftrenseren passerer luften gjennom en rekke filter som tar seg av støv, pollen, bakterier og diverse lukter. Ved ionisering, sørger luftrenseren for at partiklene fester seg sammen og faller til gulvet hvor de kan fjernes med støvsuger.

Kan en luftrenser hjelpe til ved pollenallergi?

Pollen er små partikler i luften og havner i samme kategori som støv. En luftrenser er til for å minske partikkelnivået i luften og passer dermed utmerket for den som lider av pollenallergi. Det er spesielt viktig å plassere luftrenseren i soverommet hvor høye pollennivåer kan påvirke søvnen negativt.

Hjelper en luftrenser mot dårlig lukt?

Ja. Hvis luftrenseren din har et innebygget karbonfilter, så vil den ta seg av dårlig lukt. Det er en funksjon som er meget velkommen hos eiere av husdyr. Kontroller at karbonfilteret er installert, og at det møter dine behov. Det finnes forskjellige filter som fyller forskjellige behov, f. eks er det vanlig at pollenreduserende filter er uten karbonfilter.