KJØPEGUIDE

Finn den beste vaskemaskinen for deg

PerfectCare-serien

Oppgrader ikke garderoben din – oppgrader heller måten du tar vare på klesplaggene, da har du klærne lenger. Våre PerfectCare-vaskemaskiner gjør mye mer enn bare vasker – de bevarer og sørger for at du beholder stilen din.

  • SensiCare
  • SteamCare
  • UltraCare

UltraCare — Strukturene bevares fullt og helt

Vårt UltraCare-system forhåndsblander vaskemidler for en rask og grundig vask. Dette sikrer at alle tråder i stoffer behandles og samtidig beskyttes. Tøyet holder seg friskt og mykt og ser nytt ut over lengre tid.

myke klær selv etter maskinvask

Tøyet forblir mykt. Vask etter vask

Vaskemidler som ikke løser seg opp fører til mindre effektiv rengjøring, og ujevn fordeling av skyllemiddelet, kan føre til at klærne dine ikke føles myke etter vask. PerfectCare vaskemaskiner med UltraCare, blander og aktiverer vaskemiddel og skyllemiddel på forhånd med vann før de slipper inn i trommelen.  Dette sikrer jevn fordeling, slik at hver fiber i stoffet føles rent, fornyet og mykt.

SteamCare – Bevar styrken

Vårt SteamCare-system gir deg profesjonelle resultater i ditt eget hjem. Avslutt hver vask med damp for å redusere skrukker med en tredjedel, og oppnå en jevn finish uten varme som ved vanlig stryking. Eller bruk SteamCare til å fornye et plagg og unngå unødvendig vask.

Nesten skrukkefri

Tilførsel av damp mot slutten av vasken betyr at fibrene i klærne får hvile, og skrukker reduseres med en tredjedel sammenlignet med en maskin uten SteamCare. Nå kan du vaske og dampe på en gang, og uten stryking bevarer klærne passformen og strukturen lengre.

SensiCare, din hverdag — vasket med forsiktighet

SensiCare-systemet vårt sikrer riktig behandling ved å justere tiden, energien og vannforbruket til vasken din. Dette forhindrer at klærne blir vasket for lenge, slik at klærne beholder utseendet lengre.

Tekstilene føles som nye dobbelt så lenge

I følge en test utført av Ritex i 2015 (test nr.15CR00099) med hjelp av SensiCare, føles stoffene som nye dobbelt så lenge. Sensorer justerer automatisk syklusinnstillingene til mengden klær i løpet av det første minuttet, for å redusere tidsbruk, energi og vann. Dette betyr mindre slitasje, ikke bare for klærne, men også på miljøet.

  • SensiCare
  • SteamCare
  • UltraCare

Integrert vaskemaskin fra Electrolux i et fint rom

Plass og plassering

Uansett om du velger en frontmatet vaskemaskin eller en kompakt som plasseres i et skap for å smelte inn i kjøkkenet eller vaskerommet, så må du måle plassen for å sikre deg at vaskemaskinen får plass.

60–48 cm dyp – perfekt for en vaskemaskin med frontmating.
48–34 cm dyp – her får du plass med en smal, frontmatet vaskemaskin. 
45–40 cm dyp – her skal du overveie en toppmatet vaskemaskin.

Tips fra proffen: Om det er trangt i vaskerommet eller i kjøkkenet, er en kombinert vaskemaskin med tørketrommel et smart og praktisk alternativ.

Skjorter som skal vaskes

Kapasitet

Går vaskemaskinen i prinsippet døgnet rundt eller bruker du den mer sjelden? Ta i betraktning hvor mange ganger du vasker i uken når du skal velge en ny vaskemaskin.

Mindre enn 4 ggr/uken – det rekker med en vaskemaskin med kapasitet på 5-6 kg om du ikke vasker tyngre og større saker så ofte – som for eksempel sengeklær.  
4-6 ggr/uken – en vaskemaskin med kapasitet på 7 kg er perfekt.  
Mer enn 6 ggr/uken – du kan minske antall klesvasker med en større maskin med stor kapasitet (8+ kg).  

Skjorter og en klokke på vaskerommet

Effektiv og praktisk

Er du en morgenfugl eller en nattugle? Velg en maskin med tidsprogrammering slik at du kan stille inn programmet etter ønskemål – som for eksempel når strømmen koster minst på døgnet.

Styr vaskemaskinen på avstand!

Det har aldri vært enklere å styre vaskemaskinen fra din smarttelefon! Sørg bare for at du velger en vaskemaskin med internettoppkobling.

Blå klær på kleshengere etter tørketrommel

Tørking

Hva bør du tenke på når du skal tørke klesvask? Faktisk bør du begynne med vaskemaskinen! Velg en maskin med rask sentrifugering.  Jo mer vann som forsvinner under vaskeprogrammet, jo kortere tørketid får du.

Tips fra proffen: Glem ikke å stille inn en langsommere sentrifuge for skjøre plagg og material – da holder passformen på klærne lenger. Våre vaskemaskiner med UltraCare-teknologi beskytter alle fibrene på dypet.

Vaskemaskiner fra Electrolux

Velg vaskemaskin

Electrolux har alt fra større vaskemaskiner med romslig trommel for store hushold til avanserte maskiner med internettoppkobling og kompakte, plassbesparende maskiner. Kort sagt, du finner garantert en vaskemaskin som matcher dine behov.