MAKE IT LAST

MAKE IT LAST

Gi dine klær lengre levetid med Electrolux PerfectCare, for en mer bærekraftig fremtid.

Hvert år kastes millioner av brukbare klesplagg helt unødvendig. Hvordan vi behandler klærne våre har en betydelig innvirkning på miljøet, og å redusere klesavfall er noe vi kan og bør gjøre her og nå. Derfor har vi utviklet vaskemaskiner og tørketromler som gjør at klærne våre varer lenger, og blir mindre belastende for planeten vår.

Mindre vask, mer damp

Det er ofte unødvendig å kjøre en hel vask, spesielt når det kun er en rask oppfriskning av plagget som ønskes. Ved å bruke damp, sparer du på vannet og samtidig forlenger du levetiden på plagget - og vår planet. Ekstra bonus er at dampen tar hånd om krøllete klær, og minsker stryketiden.

Mange av Electrolux’ vaskemaskiner og tørketromler har et Steam Refresh-program som damper klærne enten på slutten av syklusen eller når du selv ønsker å friske opp klærne.

Hvorfor 30 er det nye 40 i klesvask

De fleste ønsker å kunne være mer miljøvennlige når det gjelder vask og tørk av klær, men mange tror at lav temperatur ikke fjerner lukt og flekker. Med dagens forvask-teknologi, er 30°C like effektiv som 40°C, og som også bevarer fargene med et lavere energiforbruk.

"Å bruke Electrolux damp-program er en enkel måte å friske opp klær som ikke trenger en full vask. Mindre vask av klærne gjør at de varer lengre. Det er bra for jorden vår."

en kvinne står på en stein i en jeans jakke

Syv enkle skritt til bærekraftig klesvask

De fleste forstår fordelene med bevaring av plagg, men 5 av 10 vet ikke hvordan de skal vaske bærekraftig. Vaske klær i henhold til vaner er veldig vanlig, men med små endringer i prosessen, kan du minske påvirkning av miljøet.

Så hvordan blir klesvasken miljøvennlig? Få svar på hvordan i vår Make it Last – tips. Dessuten får du også mengder med instruksjoner og trinn for trinn-guider.

en elegant electrolux vaskemaskin
et bilde med 30 grader

SENK GRADENE

Å vaske klærne i 30 grader i stedet for 40, kan senke energiforbruket med opptil 35%.

 • dråper vann ikon
  Spar vann

  Bruk damp for å friske opp klesplagg når de ikke trenger en full vask, så sparer du mer enn 40 liter vann per vaskesyklus.

 • vaskemiddel flaske ikon
  Vaskemiddel

  Bruk flytende vaskemiddel når du vasker klær med farger siden pulver ofte inneholder blekemiddel som kan forårsake blekning.

 • autodosering ikon
  Korrekt dosering

  Glem å dosere vaskemiddelet og mengde klesvask. AutoDose gjør jobben for deg. Overdosering kan risikere at fargene blekner, og skaper en unødvendig slitasje, mens underdosering kan gjøre plaggene kjedelige og gråaktig med tiden.

 • damp ikon
  Steam Refresh-program

  Bruk damp til å friske opp klærne når det ikke er nødvendig med en full vask. Damp forhindrer at plagg blir krøllete, og gjør det til en mer bærekraftig løsning enn å stryke.

 • tekstiler ikon
  Utendørsprogram

  Du kan tørke teknisk tøy i tørketrommelen da den gjenoppretter vanntette plagg.

Mikroplastfilter

Med vårt filter får du en effektiv klesvask og redusert belastning på miljøet. Dette systemet fjerner de små mikroplastfibrene som ellers plaggene slipper fra seg når du vasker syntetiske klær. Med filteret fanges opp til 90% av mikroplaster større enn 45 mikrometer.* Minst 50% av plasten i mikroplastfilteret er resirkulert.

*Filterets kapasitet måles ved hjelp av en intern testmetode som inkluderer polyester, polycotton og blandingsmaterialer. Vaskesyklusen i testen er for syntetiske materialer og ved 40 °C.

Gi dine klær lengre levetid med Electrolux AutoDose

Å bruke for mye vaskemiddel kan ødelegge fibrene i klærne dine. Avhengig av størrelsen på klesvasken og vannkvaliteten der du bor, kan det bli vanskelig å få doseringen helt nøyaktig.

Å overlate det til maskinen kan bli den mest praktiske måten å ta vare på planeten vår, og for å gjøre det enklest mulig har derfor Electrolux’ vaskemaskiner AutoDosering som doserer rett mengde vaskemiddel og tøymykner helt automatisk.

Si farvel til overoppheting med bærekraftige tørketromler

Moderne tørketromler gjenbruker den varme luften i maskinen samtidig som den senker temperaturen for å oppnå tilfredsstillende resultat. Og, visste du at dagens varmepumpeteknologi muliggjør at du kan tørketromle delikate klær som ull og silke?

Mange av Electrolux’ vaskemaskiner og tørketromler har programmer som er spesielt designet for utendørsklær.

UniversalDose

UniversalDose er en unik skuff for vaskemiddel utviklet spesielt for PODS®-kapsler. Vannstråler myker opp og punkterer kapslene i skuffen som aktiverer dem 60 % raskere sammenlignet med plassering i trommelen. Dette gir ekstra kraft for å fjerne flekker i kalde og raske éntimes vaskeprogram.*

* Intern test med entimes bomullsprogram i 30°C hvor PODS® i UniversalDose-skuffen sammenlignes med PODS® direkte i trommelen.

PerfectCare-vaskemaskiner

Forestill deg at klærne dine ser nye ut mye lenger. Farger som ikke falmer, og plagg som holder på formen og strukturen. Forestill deg en stil som varer.

Vaskemaskiner i PerfectCare-serien

PerfectCare-tørketromler

Forestill deg at klærne holder følelsen, formen og funksjonen lengre. Silke skrukker ikke, ull krymper ikke og utendørsklær holder vanntettheten. Forestill deg å bruke tørketrommelen til klær du aldri hadde trodd kunne tørketromles.

Tørketromler i PerfectCare-serien