Dampet laks med asiatisk misosaus

Tilberedningstid: 30 minutter
Porsjoner: 4

Saftig asiatisk lax med misosås

Damping er det beste du kan gjøre med laks: Dampen bevarer laksens smak og koker den skånsomt uten å tørke ut fisken. Med det innvendige steketermometeret i Electrolux dampovn kan du sørge for at laksen kommer ut av ovnen akkurat i riktig øyeblikk.

 
I denne enkle oppskriften serveres den dampede laksen med en asiatisk saus, der miso tilfører en rik umami, mens ingefær og anis gir en pikant krydring. De grønne grønnsakene som serveres sammen med laksen, dampes til de er gjennomstekt sammen med laksen.
 
Du kan dampe laksen enten hel eller i porsjonsstykker.

Ingredienser

  • 800 g skinn- og benfri laksefilet, fra den tykke delen
  • Salt
  • 250 g grønn asparges (når det er sesong) eller 2 biter fennikel
  • 4 biter tykk eller ½ hode kinakål, svartkål eller grønnkål
  • 1 ss ristede sesamfrø

Misosaus:

  • En tommelstor bit ingefær
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss misopasta
  • ¼ dl soyasaus
  • ½ dl risvineddik
  • 1 ss sesamolje
  • ½ ts anisfrø

 

Slik gjør du:

  1. Rens laksen ved å skjære bort den tynne fettstrimmelen på buken. Skjær eventuelt laksen i porsjonsstykker. Dryss overflaten med salt.

  2. Skrell aspargesen og skjær av de tørre bitene i endene. Del aspargesen i to på langs. Legg asparges og paksoi i dampformen med hull som følger med ovnen. Når ovnen er varm, løfter du dampformen over den andre formen og setter den inn i ovnen.

  3. Sett ovnen på Full Steam og temperaturen på 80 grader.

  4. Damp i 7 minutter og ta stekepannen ut av ovnen. Gjør plass til laksen ved å skyve grønnsakene til side. Legg laksen i stekebrettet. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av laksen. Slå på ovnen når laksens indre temperatur er 48 °C og laksen er saftig og rosa-rød på innsiden.

  5. Tilbered sausen mens laksen dampes i ovnen. Skrell og finhakk ingefæren, finhakk hvitløken. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til puré.

  6. Når laksen er ferdig (ca. 15 minutter), tar du pannen ut av ovnen. Bruk to slikkepott til å flytte laksen forsiktig over på et serveringsfat, og legg også grønnsakene rundt laksen. Avslutt med å helle sausen over laksen og grønnsakene, og pynt med sesamfrø.

  7.  

Se andre oppskrifter til dampovn

Dampet romanesco med fetaostkrem

Perfekt asparges og brokkolini med damp

Saftig kylling i ovnen med Sichuan-pepper

Dampet laks med sitron, asparges og poteter

Potet og purresuppe

Potetgrateng

Dampede poteteter

Dampet røye med urteolje

Konfiterte poteter

Oppdag mer fra Electrolux

  • Oppskrifter for dampovner
    Oppskrifter for dampovner

    Her finner du inspirerende og enkle oppskrifter for dampovnen din.

  • Dampovn
    Dampovn

    Electrolux ovner med dampfunksjon skaper nye muligheter på kjøkkenet.

  • Matlaging
    Matlaging

    Ta matlagingen til nye høyder med våre innovative produkter.