Vegansk glutenfri bananbrød
Bananbrød med en vri
En sjokolade-elskers drøm, denne bananbrødoppskriften inneholder chiafrø og erstatter sukker med agave sirup. En helt vegansk og glutenfri godbit som dine venner og familie vil elske.
Ingredienser
4 bananer (most), 1 ts smeltet kokosnøttolje, 0,8dl kopp agave sirup, 1 ts chiafrø blandet med 3 ss vann, 0,8dl kakaonibs, 0,8dl hakket mørk sjokolade, 2dl spelt mel (Lara bruker en glutenfri type, hel hvete fungerer også), 1 ts bakepulver, ¼ ss natron, en klype kanel, ¼ ts vaniljeekstrakt, 0,25dl kokosmelk, 2 ts kakaopulver
Steg 1
Forvarm ovnen til 180°C (350F). Bland sammen de moste bananene, kokosnøttolje, agave og chiafrø-vannblandingen i en bolle. Bland godt. Rør inn melet og bakepulveret.
Steg 2
Ta ca. 1/3 av røren og bland det med kokosmelk, kakaopulveret, hakkede sjokolade, kanel og vanilje. Hell røren i en smurt brødform og topp med sjokoladehalvdelen. Ta en kniv og "klipp" gjennom røren et par ganger for å skape en marmorert effekt. Topp med skivete bananer.
Steg 3
Bak i 35-40 minutter eller til en tannpirker stukket midt i, kommer ut ren. La det avkjøle før du skjærer i biter.
Hils på Lara Zaugg
Som en dedikert sjokoholiker og matentusiast elsker Lara Zuagg å lage nye desserter gjennom eksperimentering i kjøkkenet. Hun deler sin lidenskap og kreasjoner på hennes populære blogg, Vanillacrunnch. Med et klart fokus på helse er oppskriftene hennes ofte glutenfri eller vegansk. Sjokolade er hjørnesteinen i hennes bakte og rå desserter hvor hun ofte erstatter tradisjonelle ingredienser med sunnere alternativer. Vi ba Lara om å dele tre av hennes yndlingsoppskrifter.