100 år med fokus på livet

100 år med fokus på livet

Da, nå og fremtiden for en bedre hverdag 

Electrolux ble grunnlagt i Sverige 1919 av entreprenøren Axel Wenner-Gren, og har siden skapt en bedre hverdag i 100 år ved å tenke innovativt innen smak, omsorg og velvære for å skape en bedre hverdag for våre kunder. Dette er vår historie.

Århundre med innovativt tenk om velvære

Electrolux ble grunnlagt med ideen om å gjøre støvsugeren lettere og enklere å bruke, og et middel til å forbedre helse og hygiene. Fra grunnleggeren Axel Wenner-Grens’ oppfinnelse med å sette skinner på Model V støvsugeren til verdens første robot støvsuger – vår utvikling stopper aldri.

Århundre med innovativt tenk om omsorg for tøyet

Vaskemaskinen har blitt kalt den største oppfinnelsen i den industrielle revolusjonen på grunn av den innvirkning den hadde på kvinnens rolle i samfunnet. Med bidrag som inkluderte den revolusjonerende «floating wing» vaskemaskin i 1940, muliggjorde Electrolux for kundene sine å fokusere på andre viktige saker - enten på utdannelse eller på mer tid sammen med familien.

Århundre med innovativt tenk på smaksopplevelser

Å skape hyggelige matopplevelser har alltid vært vår drivkraft bak våre innovasjoner i kjøkkenet. Gjennom hele vår historie har vi brukt vårt rike arv for å slå igjennom. Den banebrytende Kjøkkenassistenten og CombiSteam-ovnen er bare et par eksempel. 

utstilt kjøkkenassistent

Electrolux’ kjøkkenassistent: En distinkt, nordisk designklassiker

I 1939 ga Electrolux Alvar Lenning, en svensk designer og ingeniør, oppgaven med å omvandle et profesjonelt kjøkkenutstyr til en mindre og mer kompakt sak for hjemmebruk. Få kunne vite at Kjøkkenassistenten fra Electrolux skulle bli et av konsernets mest vedvarende produkter – rost for både solid pålitelighet og design.

Modell V tok verden med storm

Modellen V hadde skinner som lot den gli frem på gulvet å suge opp støv og skitt, selv om den var mindre og betydelig lettere enn dens stående forgjenger. Det var Wenner-Gren som selv kom på ideen med skinnene. At produktet var en verdig representant for den nye industrielle utformingen under den tiden gjennom den tyske arkitekten Peter Behrens, skadet ikke.

Verdens første: ”Runde boksen”

I 1959 ble D10 oppvaskmaskinen, med kallenavn «Den runde boksen», lansert. Det var den første oppvaskmaskinen som kunne stå på kjøkkenbenken. På den tiden var ikke de fleste kjøkken tilpasset for oppvaskmaskiner, så den kunne installeres uten å behøve å bygge om kjøkkenet.