Slik endrer damp nordmenns måte å lage mat på

Damp blir mer og mer vanlig som metode for oppvarming og tilberedning av mat. Dampen gjør at hverdagsmaten heves til nye nivåer når det kommer til smak, bevaring av farger, næringsstoffer og konsistens.

 

Trikset som får barna til å spise brokkoli

Mange synes at rester blir uappetittlige og tørre dagen derpå. Med damp blir restene minst like gode og saftige som da maten først ble tilberedt, noen ganger enda bedre. I tillegg gjør det brokkoli så sprø og deilig at selv de mest kresne barna ber om påfyll.


Damp hever både hverdags- og helgemiddager

For de som har dampfunksjon i ovnen, åpner det seg helt nye muligheter. De som er glad i å bake vil oppdage hvordan dampen hever deigen på en måte som ingen vanlig ovn kan få til, deretter slår varmen skikkelig til og gir brød og annet bakst en herlig sprø overflate. Og alle som drømmer om å ha tilgang til et restaurantkjøkken med Sous Vide-teknologi kan slutte å drømme. Med en ovn med dampfunksjon på kjøkkenet ditt åpner det seg helt nye muligheter og perspektiver på matlaging.

Damp skaper nye muligheter på kjøkkenet

I tillegg til å piffe opp og forenkle hverdagsretter – damp er for eksempel uslåelig når det kommer til å koke ris eller lage grøt – vil damp inspirere til helt nye prosjekter og smaker på kjøkkenet. Tenk på det som en hemmelig ingrediens som åpner dører til retter du aldri har laget før. Alle som kjøper utvalgte modeller av Electrolux-ovner med dampfunksjon får også tilgang til et stort utvalg oppskrifter og tips som gjør matlagingen både morsommere, enklere og mer variert.

Enkel rengjøring med damp

Ovner med dampfunksjon gir beskjed når de må gjøres ren. Det eneste du behøver å gjøre er å sette i gang programmet for rengjøring. Den varme fuktigheten løser opp skitt og fettrester som sitter fast på innsiden av ovnen. Skitten tørkes av med en klut når programmet er klart.

En ovn – tusen muligheter

Alle dampovner har de samme funksjonene som vanlige ovner, som for eksempel varmluft, over- og undervarme, grill og pizza/pai- funksjon. Dampen er bare en tilleggsvariabel som gir muligheten til å lage enda flere fantastiske retter. Electrolux har et bredt utvalg av ovner med dampfunksjon. Fra de enkleste, hvor du bare heller litt vann på et element nederst i ovnen, til de mer avanserte. De har en komplett sous vide-funksjon som gir perfekte resultater for kjøtt og fisk. Hver gang.

Slapp av med Electrolux sakte-TV

Electrolux lanserer filmen Brødet – 20 garantert helt actionfrie minutter hvor du får se en deig bli til et saftig og sprøtt brød i en dampovn. I sanntid.

Ta en liten pause fra en stressende hverdag og la deg hypnotisere av den fascinerende prosessen der deigen sakte hever og endrer farge, får et saftig indre og en herlig sprø overflate. I mellomtiden underholder vi deg med spennende fakta om brød, hvorfor baking fungerer godt som terapi og hvordan damp kan forvandle maten din.

 • dampede poteter
  Dampet potet

  Dampet potet er en delikatesse

 • asparges og broccoli
  Dampet asparges og broccolini

  Brokkoli og asparges er greie grønnsaker å tilberede med damp.

 • dampet Røye
  Røye

  Takket være dampen kommer den myke smaken på Røyen frem.