Sitronmarengspai

Frisk sitron

Gyllen bunn

Denne kaken lurer alltid frem et smil.

Ingredienser til sitronmarengspai

(Nok til en 20 cm bred pai)

Patè sucree

50 g melis, 130 g smør, 180 g mel, 10 g vann

Pudding

25 g mel, 170 g sukker, 100 g sitronsaft, to egg, én eggeplomme

1 g salt

Skallet fra 1 sitron

Marengs

To eggehviter, 100 g sukker, 35 g vann

Fremgangsmåte

1) Gjør klar patè sucréen

Bruk kjøkkenassistenten fra Electrolux til å blande mel, melis og smør til det ligner brødsmuler. Tilsett vann og bland til deigen er jevn. Form deigen til en ball, og dekk til med plastfolie. La deigen hvile i kjøleskapet i ca 20 minutter. Deretter forvarmer du ovnen til 180 °C.

Møt kjøkkenassistenten

Visp og bland deg til bedre baking. Kjøkkenassistenten vår gjør de tøffe jobbene lettere, slik at du får mer tid til det som er gøy.

2) Stek patè sucrée

Kjevle ut deigen på en lett melet overflate. Bruk deigen til å dekke bunnen og siden på en 20 cm bred paiform med avtakbar bunn. Ikke glem å fjerne overflødig deig. Plasser kakeformen i kjøleskapet i 30 minutter. Butterdeigen er nå klar. Sett den i ovnen, og stek i ca 10 minutter eller til den er gyllenbrun. Sett til side. 

3) Lag marengs

Når du skal lage marengs heller du sukker og vann i en kjele og skrur opp for varmen. Fest et termometer til kjelen når det begynner å koke. Når sirupen er 110 °C, pisker du eggehvitene på middels hastighet. Ta kjelen av varmen når sirupen har nådd 120 °C. Med induksjon er det raskt og enkelt å nå denne temperaturen. Drypp den varme sirupen ned i bollen med eggehvitene.

4) Perfekte marengs

Pass på å vispe marengsblandingen kontinuerlig, slik at eggene ikke røres. Når sirupen er tilsatt, blander du til bollen føles kjølig, og temperaturen til marengsen er 37 °C. Fyll en sprøytepose med marengs, og sett den i kjøleskapet til du skal bruke den.

5) Lag sitronfyll

For en herlig glatt sitronfylling, blander du sitronskall, sitronsaft og mel til en deig. I en separat bolle tilsetter du egg, eggeplomme, salt og sukker. Deretter visper du forsiktig de to blandingene sammen. Visp til røren er jevn, og hell fyllet i paibunnen.

6) Sørg for en pikant sitronfarge

Hell 100 ml vann i dampovnsrommet. Still knappen til PlusSteam-symbolet, varm ovnen til 150 °C og trykk på PlusSteam-knappen. Sett paien i ovnen og stek i 20 minutter, eller til overflaten har blitt gyllen. La sitronkaken kjøles helt ned, og dekorer med marengs. Hvorfor ikke bruke en blåselampe til å lage skorpe på marengsen?

  • Sjokoladekake
    Sjokoladeformkake
  • Crème brûlée
    Blåselampe som karamelliserer sukker på en creme brulee
  • Bakt ostekake
    Bakt ostekake