Sitronmarengspai

Frisk sitron

Gyllen bunn

Denne kaken lurer alltid frem et smil.

Ingredienser til sitronmarengspai

(Nok til en 20 cm bred pai)

Patè sucree

50 g melis, 130 g smør, 180 g mel, 10 g vann

Pudding

25 g mel, 170 g sukker, 100 g sitronsaft, to egg, én eggeplomme

1 g salt

Skallet fra 1 sitron

Marengs

To eggehviter, 100 g sukker, 35 g vann

Fremgangsmåte

Baker som bruker Electrolux Assistent til å lage en deilig kake

1) Gjør klar patè sucréen

Bruk kjøkkenassistenten fra Electrolux til å blande mel, melis og smør til det ligner brødsmuler. Tilsett vann og bland til deigen er jevn. Form deigen til en ball, og dekk til med plastfolie. La deigen hvile i kjøleskapet i ca 20 minutter. Deretter forvarmer du ovnen til 180 °C.

Electrolux kjøkkenassistent
Møt kjøkkenassistenten

Visp og bland deg til bedre baking. Kjøkkenassistenten vår gjør de tøffe jobbene lettere, slik at du får mer tid til det som er gøy.

Electrolux-baker fyller nøye paiformen tinn med deig

2) Stek patè sucrée

Kjevle ut deigen på en lett melet overflate. Bruk deigen til å dekke bunnen og siden på en 20 cm bred paiform med avtakbar bunn. Ikke glem å fjerne overflødig deig. Plasser kakeformen i kjøleskapet i 30 minutter. Butterdeigen er nå klar. Sett den i ovnen, og stek i ca 10 minutter eller til den er gyllenbrun. Sett til side. 

Ingredienser for sitronmarengs lagt ut, klare for baking

3) Lag marengs

Når du skal lage marengs heller du sukker og vann i en kjele og skrur opp for varmen. Fest et termometer til kjelen når det begynner å koke. Når sirupen er 110 °C, pisker du eggehvitene på middels hastighet. Ta kjelen av varmen når sirupen har nådd 120 °C. Med induksjon er det raskt og enkelt å nå denne temperaturen. Drypp den varme sirupen ned i bollen med eggehvitene.

En Electrolux-kokk kombinerer sakte ingrediensene for marengs

4) Perfekte marengs

Pass på å vispe marengsblandingen kontinuerlig, slik at eggene ikke røres. Når sirupen er tilsatt, blander du til bollen føles kjølig, og temperaturen til marengsen er 37 °C. Fyll en sprøytepose med marengs, og sett den i kjøleskapet til du skal bruke den.

Electrolux-baker som setter sammen alle ingrediensene til fyllet

5) Lag sitronfyll

For en herlig glatt sitronfylling, blander du sitronskall, sitronsaft og mel til en deig. I en separat bolle tilsetter du egg, eggeplomme, salt og sukker. Deretter visper du forsiktig de to blandingene sammen. Visp til røren er jevn, og hell fyllet i paibunnen.

En baker som legger den glatte marengsblandingen på sitronmarengspaien

6) Sørg for en pikant sitronfarge

Hell 100 ml vann i dampovnsrommet. Still knappen til PlusSteam-symbolet, varm ovnen til 150 °C og trykk på PlusSteam-knappen. Sett paien i ovnen og stek i 20 minutter, eller til overflaten har blitt gyllen. La sitronkaken kjøles helt ned, og dekorer med marengs. Hvorfor ikke bruke en blåselampe til å lage skorpe på marengsen?

  • Sjokoladekake
    Sjokoladeformkake
  • Crème brûlée
    Blåselampe som karamelliserer sukker på en creme brulee
  • Bakt ostekake
    Bakt ostekake