800 SteamBoost ovn

Velkommen til Electrolux

Gratulerer med din nye intuitive dampovn fra Electrolux. Du har valgt et produkt som bringer flere tiår med profesjonell erfaring og innovasjon med seg. Genialt og stilig, produktet er designet med deg i tankene. Så uansett når du bruker den, kan du være trygg på at du får gode resultater hver gang.

Tilbehør

Den nye ovnen din har et stort utvalg av tilbehør som hjelper deg med matlagingen.

Stekeristen brukes til kokekar, kakeformer, steking og mere.

Bruk Stekebrettet for å bake nydelige kaker og småkaker.

Grill- / stekebrettet hjelper deg å oppnå flotte resultater når du baker og steker. Den kan også brukes som et brett for å fange fett.

For de beste resultatene med dampkoking, bruk Steam Set for å tilberede grønnsaker, fisk eller kyllingbryst.

Steketermometeret er snarveien din til perfekte tilberedningsresultater. Bruk den til å måle temperaturen i kjernen av maten.

De teleskopiske glideskinnene gjør det enda enklere å legge inn eller fjerne hyller, brett og panner.

Ovnoversikt

Bli kjent med den nye ovnen din. Når du har blitt kjent med ovnen er det på tide å starte tilberedningen.

  1. Betjeningspanel
  2. Display
  3. Vannskuff
  4. Støpsel for Steketermometer
  5. Varmeelement
  6. Ovnslampe
  7. Vifte
  8. Røruttak for avkalkning
  9. Hyllestøtte, fjernbar
  10. Hylleposisjoner

Oversikt over betjeningspanel

Kontrollpanelet gir deg enkel tilgang til alle funksjonene som du trenger til å forberede og tilberede maten din.

  1. PÅ/AV
  2. Ovnsfunksjoner eller Tilberedningshjelp
  3. Tilbake-tast
  4. Temperaturvalg
  5. Favoritter
  6. Display
  7. Opp-tast
  8. Ned-tast
  9. Klokke og Tilleggsfunksjoner
  10. Varselur
  11. OK

Liste over Ovnsfunksjoner (standard og spesielle)

Velg fra mange varmefunksjoner for å få det beste resultatet som er mulig for matlagingen din. Funksjonene kan avvike avhengig av modellen.

For å steke på opptil tre posisjoner samtidig og for å tørke mat. Still inn temperaturen 20 - 40 °C lavere enn for funksjonen: Over og Undervarme.

For å steke mat på én hylleposisjon for en mer intens bruning og sprø bunn. Still inn temperaturen 20 - 40 °C lavere enn for funksjonen: Over og Undervarme.

For å bake og steke på én hylleposisjon.

For å gjøre halvfabrikata (f.eks pommes frites, potetbåter eller vårruller) sprø.

For å grille flate matvarer og riste brød.

For å steke store steker eller fjærkre med ben på én hylleposisjon. Bruk også funksjonen for å lage gratenger og for å brune mat.

For å bake kaker med sprø bunn og for å hemetisere.

For å spare energi under tilberedning.

For å bake brød, steke store kjøttstykker eller for å varme opp kalde eller frosne måltider.

For retter med høyt fuktighetsinnhold, pudding royale og gryteretter og for posjering av fisk.

For grønnsaker, fisk, poteter, ris, pasta eller spesielle sideretter.

Skjermoversikt

Gjør deg kjent med de intuitive symbolene på displayet.

  1. Varmefunksjon
  2. Klokkeslett
  3. Oppvarmingsindikator
  4. Temperatur
  5. Steketid på eller ferdigtid for funksjonen

Skjermoversikt

  • Varselur

    Varselur

  • Klokkeslett

    Klokkeslett

  • Steketid

    Steketid

  • Ferdigtid

    Ferdigtid

  • Temperatur.

    Temperatur.

  • Tidsangivelse

    Tidsangivelse

  • Beregning

    Beregning

  • Oppvarmingsindikator

    Oppvarmingsindikator

  • Hurtigoppvarming

    Hurtigoppvarming

  • Vektautomatikk

    Vektautomatikk

  • Heat+Hold

    Heat+Hold

Kom i gang

For en enkel start-prosess med det nye apparatet ditt, følg følgende trinn.
Før førstegangs bruk

Før du tar matlagingsferdighetene dine til et nytt nivå, la oss hjelpe deg med det første oppsettet.

Koble til ovnen din, gi den en førstegangs rengjøring og konfigurer innstillingene før du starter å tilberede de første måltidene dine.

Første gangs rengjøring

Gi ovnen og tilbehøret en god start med en enkel førstegangs-rengjøring.

Sørg for at ovnen er kald.
  1. Fjern tilbehøret og de fjernbare hyllestøttene.
  2. Rengjør tilbehøret og innsiden av ovnen med en myk klut med varmt vann og et mildt vaskemiddel.
    Ikke rengjør tilbehøret i oppvaskmaskinen.
  3. Rengjør fronten av ovnen med en myk klut med varmt vann og et mildt vaskemiddel.
  4. Sett tilbehøret og de fjernbare hyllestøttene tilbake i sine opprinnelige posisjoner.
Første tilkobling

Konfigurer den nye stekeovnen slik at den passer deg.

Når du har koblet ovnen til hovedstrømmen, eller etter et strømbrudd, vil du bli bedt om å utføre noen grunnleggende konfigurasjoner.

Første oppsett

Konfigurer den nye stekeovnen slik at den passer deg.

Når du slår på ovnen for første gang, kreves det at du stiller inn Språk, Kontrast for display, Lysstyrke for display og innstilling av klokken.

  1. Berør for å slå på ovnen.
  2. Velg din foretrukne Språk. Trykk .
  3. Velg ditt foretrukne nivå på Kontrast for display. Trykk .
  4. Velg ditt foretrukne nivå på Lysstyrke for display. Trykk .
  5. Still inn Innstilling av klokken til nåværende tidspunkt. Trykk .
Merk: Du kan når som helst endre innstillingene når som helst i Standardoppsett-menyen.
Still inn Hardhet vann

For de beste resultatene når du steker med damp, still vannhardheten slik at den samsvarer med vannkvaliteten fra springen.

  1. Ta den 4-fargede endringsstrimmelen levert med dampsettet i ovnen.
  2. Legg alle reaksjonssonene på strimmelen i vannet i omtrent 1 sekund.
    Putt ikke strimmelen under rennende vann.
  3. Rist strimmelen for å fjerne det overflødige vannet.
  4. Vent 1 minutt og sjekk vannhardheten mot vannhardhetstabellen.
    Fargene på reaksjonssonene fortsetter å endre seg. Ikke sjekk vannhardheten senere enn 1 minutt etter testen.
    TeststrimmelHardhet vann
    1
    2
    3
    4
    Merk: Hvis vannhardheten overgår verdiene i vannhardhetstabellen, fyll vannskuffen med flaskevann.
  5. Stille inn vannhardhet på ovnsskjermen.
    1. Bruk eller for å velge meny Standardoppsett. Trykk .
    2. Velg Hardhet vann. Trykk .
    3. Slik stiller du inn vannhardhet. Trykk .
Hardhet vann-tabell

Tabellen nedenfor viser innstillingsområdet for vannhardhet (dH) med den tilsvarende kalkavsetningen og vannkvaliteten.

Hardhet vann Kalsiumavleiring (mmol/l) Kalsiumavleiring (mg/l) Vannklassifikasjon
Klasse dH
1 0 - 7 0 - 1,3 0 - 50 Myk
2 7 - 14 1.3 - 2.5 50- 100 Moderat hardt
3 14 - 21 2.5 - 3.8 100 - 150 Hardt
4 over 21 over 3,8 over 150 Veldig hardt
Sett inn tilbehøret

Se hvor enkelt det er å plassere tilbehør i ovnen.

ADVARSEL: Bruk alltid grillvotter når du tar ut eller putter inn tilbehør eller ovnsutstyr.
Sette inn ovnsristen

Sporene hjelper deg å enkelt sette inn stekeristen.

Skyv stekeristen inn mellom sporene på hyllestøtten:
Merk: Detaljer som øker sikkerhet: De små hakkene på toppen av ovnsristen fungerer som anti-tippefunksjoner. Den høye kanten forhindrer at kokekar sklir av ovnsristen.
Sette inn et stekebrett eller en langpanne

Sporene hjelper deg enkelt å sette inn et stekebrett eller langpanne.

Skyv langpannen / stekebrettet mellom sporene på hyllestøtten:
Sette inn ovnsristen sammen med et stekebrett eller en langpanne

Fin og ryddig. Bruk stekebrett / langpanne for å fange fett fra stekeristen.

Skyv langpannen / stekebrettet mellom sporene på hyllestøtten og stekeristen på sporene ovenfor:
Merk: Detaljer som øker sikkerhet: De små hakkene på toppen av ovnsristen fungerer som anti-tippefunksjoner. Den høye kanten forhindrer at kokekar sklir av Rist.
Slik bruker du teleskopskinnene for å sette inn ovnsristen

Easygoing. De teleskopiske glideskinnene gjør det enda enklere å legge inn eller fjerne hyller, brett og panner.

  1. Plasser stekerisenteleskopskinnene slik at stengene vender ned.
    Den høye kanten rundt ovnsristen forhindrer at kokekar sklir av.
  2. Skyv teleskopskinnene inn i ovnen.
    ADVARSEL: Sørg for at du skyver teleskopskinnene helt inn i ovnen før du lukker døren.
Slik bruker du teleskopskinnene for å sette inn den dype stekepannen

Easygoing. De teleskopiske glideskinnene gjør det enda enklere å legge inn eller fjerne hyller, brett og panner.

  1. Sett langpannen på teleskopskinnene.
  2. Skyv teleskopskinnene inn i ovnen.
    ADVARSEL: Sørg for at du skyver teleskopskinnene helt inn i ovnen før du lukker døren.
Bruke teleskopskinnene for å sette inn ovnsristen sammen med en dyp stekepanne

Fin og ryddig. Fang fettdrypper fra stekeristen med en langpanne. Plasser de sammen på teleskopskinnene og se hvor enkelt et er å sette inn tilbehør.

  1. Plasser langpannen på teleskopskinnen.
  2. Plasser Rist på toppen av den dype stekepannen, slik at stengene i ovnsristen vender ned.
    Den høye kanten rundt ovnsristen forhindrer at kokekar sklir av.
  3. Skyv teleskopskinnene inn i ovnen.
    ADVARSEL: Sørg for at du skyver teleskopskinnene helt inn i ovnen før du lukker døren.

Daglig bruk

Hva ønsker du å gjøre i dag? Finn infoen om hvordan du gjør det.
Navigere menyen

Bla i menyen for å nyte alle funksjonene til stekeovnen.

  1. Slå på ovnen.
  2. Trykk eller for å velge menyalternativet.
  3. Trykk OK for å gå til undermenyen eller for å akseptere innstillingen.
    Viktig: På hvert punkt kan du gå tilbake til hovedmenyen med
Liste over Standardoppsett

Juster ovnen din slik at du får de beste tilberedningsresultatene. Innstillingene kan variere avhengig av modellen.

Symbol/meny-element

Beskrivelse

Innstilling av klokken

Stiller inn nåværende tid.

Tidsangivelse

Viser den nåværende tiden på skjermen etter at ovnen deaktiveres.

Hurtigoppvarming

Senker oppvarmingstiden.

Set + Go

For å stille inn en funksjon og aktivere den senere ved å trykke på et hvilket som helst symbol.

Heat+Hold

Holder den tilberedte maten varm i 30 minutter etter at tilberedningsprosedyren er ferdig.
Øke tiden Tillater å forlenge tilberedningstiden etter at tilberedningsprosedyren er ferdig.

Kontrast for display

Justerer skjermkontrasten.

Lysstyrke for display

Justerer skjermens lysstyrke.

Valg av Språk

Stiller inn språket på ovnen.

Lydnivå

Justerer volumet på nøkkeltoner og -signaler.

Valg av Tastelyd

Slår tastelyden til sensorfeltene av og på.

Det er ikke mulig å slå av lyden på PÅ/AV.

Alarm-/Feiltoner

Slår alarmlydene av og på.

Hardhet vann

Stiller inn vannhardheten.

Husk å rengjøre !

Påminner deg om når du skal rengjøre ovnen.

DEMO-modus

Slår demo-modus på og av. Aktiverings-/deaktiveringskode: 2468.

Service

Viser programvareversjon og konfigurasjon.

Fabrikkinnstillinger

Gjenoppretter fabrikkinnstillinger.
Slik stiller du inn en varmefunksjon

Stekeovnen kan hjelpe deg med mange ting. Finn og bruk funksjonen som hjelper deg mest i dag.

  1. Slå på ovnen.
  2. Trykk .
  3. Velg meny Ovnsfunksjoner.
  4. Velg en varmefunksjon. Trykk .
  5. ‎Still inn temperaturen. Trykk .
    Skjermen viser oppvarmingsindikator- linjen mens temperaturen øker.
Stille inn tilberedningstiden

Stekeovnen holder styr på tilberedningstiden for deg.

Du kan stille inn:
  • tilberedningstiden med funksjonen Steketid (maksimalt 23 t 59 min.),
  • tidspunktet varmefunksjonen fullfører med funksjonen Ferdigtid (maksimalt 23 t 59 min. i fremover i tid).

Ovnen slår seg av automatisk når funksjonen Ferdigtid fullføres.

Du kan bruke begge funksjonene samtidig for å automatisk slå på og av ovnen på et gitt tidspunkt.

Steketid og Ferdigtid fungerer ikke når du bruker Steketermometer.

Viktig: Når du bruker Steketid og Ferdigtid slår ovnen av varmeelementene etter 90 % av den innstilte tiden. Ovnen bruker den resterende varmen til å fortsette tilberedningsprosessen inntil tiden er utløpt.
  1. Slik stiller du inn en varmefunksjon.
  2. Trykk på gjentatte ganger for å velge funksjonen Steketid eller funksjonen Ferdigtid.
  3. Trykk eller for å stille inn tiden. Trykk .
    Merk: For å tilbakestille tiden, trykk og samtidig.
  4. Valgfritt: For å bruke både Steketid og Ferdigtid samtidig, gjenta trinn 2 og 3.
Varmefunksjonen starter. Tiden begynner å telles ned etter 5 sekunder. Når tiden er utløpt:
  • Hører du et lydsignal.
  • Skjermen vil vise en melding.
  • Hvis funksjonen Ferdigtid er aktiv, slår ovnen seg av.
Viktig: Trykk et hvilket som helst symbol for å slå av signalet.
Slik bruker du Øke tiden

Er ikke retten ferdig? Forleng tilberedningstiden etter behov.

Funksjonen Øke tiden holder varmefunksjonen i gang etter slutten av Steketid.

Øke tiden kan ikke brukes sammen med Steketermometer.

  1. Når tilberedningstiden er ferdig, hører du et lydsignal. Trykk et hvilket som helst symbol.
    Skjermen vil vise en melding.
  2. Trykk:
    • for å slå på funksjonen;
    • for å oppheve.
  3. Still inn tiden. Trykk .
Holde maten varm med Heat+Hold

Holder den tilberedte maten varm på 80 °C i 30 minutter etter at tilberedningsprosedyren er ferdig.

Du kan slå på eller av funksjonen Heat+Hold i menyen Standardoppsett. Funksjonen forblir på hvis du endrer den valgte varmefunksjonen.

ADVARSEL: Funksjonen Heat+Hold fungerer kun når den innstilte temperaturen er høyere enn 80 °C.
  1. Slå på ovnen.
  2. Velg en varmefunksjon.
  3. Still inn temperaturen til høyere enn 80 °C.
  4. Trykk gjentatte ganger til skjermen viser Heat+Hold.
  5. Trykk .
Ovnstemperaturen vil forbli på 80 °C i 30 minutter etter at den valgte varmefunksjonen er ferdig. Når funksjonen er ferdig, lyder et signal.
Slik bruker du Set + Go

Forbered dagen din. Innstill varmefunksjonen og aktivere den senere ved å trykke på et hvilket som helst symbol.

Du kan slå på eller av funksjonen Set + Go i menyen Standardoppsett.

  1. Slå på ovnen.
  2. Slik stiller du inn en varmefunksjon.
  3. Trykk gjentatte ganger til skjermen viser Steketid.
  4. Still inn tiden.
  5. Trykk gjentatte ganger inntil skjermen viser Set + Go.
  6. Trykk for å bekrefte.
    Set + Go er innstilt.
  7. Trykk et hvilket som helst symbol (unntatt ) for å starte den forhåndsinnstilte varmefunksjonen.
    Viktig: Tastesperre er på når varmefunksjonen er aktiv.
Når varmefunksjonen er fullført hører du et lydsignal.
Still inn en nedtelling med Varselur

La ovnen telle ned minuttene.

Nedtellingstiden er maksimalt 2 t 30 min. Nedtellingen påvirker ikke ovnens drift.

  1. Trykk på kontrollpanelet.
  2. Bruk eller for å stille inn minuttene. Trykk .
Nedtellingen starter etter 5 sekunder.
Starte Tilberedningshjelp

La stekeovnen hjelpe deg med å tilberede perfekte retter.

Tilberedningshjelp tilbyr forhåndsinnstilte tid- og temperaturinnstillinger for forskjellige retter. Disse innstillingene er retningslinjer for bedre resultater og du kan justere dem i henhold til hva du foretrekker. Den optimale tiden og temperaturen avhenger av oppskriften, samt kvalitet på og mengde av de brukte ingrediensene.
  1. Slå på ovnen.
  2. Trykk .
  3. Velg Tilberedningshjelp.
  4. Velg en matvarekategori. Trykk .
  5. Velg en rett fra listen.
Damptilberedning
Bruk dampfunksjonene til å lage velsmakende mat og samtidig opprettholde næringsstoffene og smaken.
Tilbered med damp

Bruk dampfunksjonene til å lage velsmakende mat og samtidig opprettholde næringsstoffene og smaken.

Damp-tilberedning krever at det er vann i vannskuffen. En full vannskuff holder til ca. 50 minutter. Et signal vil høres når det er på tide å fylle opp på nytt.
ADVARSEL: Dette kan gi brannfare.

Ikke hell brennbare eller alkoholholdige væsker i vannskuffen.

ADVARSEL: Fare for skader på ovnen.

Bruk bare kaldt springvann. Ikke bruk filtrert (demineralisert) eller destillert vann. Ikke bruk andre væsker.

  1. Trykk dekselet på vannskuffen for å åpne den.
  2. Fyll vannskuffen med kaldt vann, opp til maksimums-nivået (omtrent 950 ml).
    ADVARSEL: Ikke fyll vannskuffen over maksimalnivået. Det er fare for vannlekkasje, at vannet renner over og skade på møbler.
    Et lydsignal eller en melding på skjermen indikerer når vannskuffen er full.
  3. Skyv vannskuffen til opprinnelig posisjon.
  4. Slå på ovnen.
  5. Stille inn en dampvarmingsfunksjon og temperaturen.
  6. Valgfritt: still inn tilberedningstiden med Steketid-funksjonen eller Ferdigtid-funksjonen.
  7. Vent til damp-tilberedningen er fullført.
    Dampen vil komme etter omtrent to minutter og et signal vil høres når ovnen når den innstilte temperaturen. Et nytt signal vil høres ved slutten av tilberedningstiden.
    ADVARSEL: Fare for brannskader.

    Vær forsiktig når du åpner ovnsdøren når funksjonen er på aktiv. Damp kan slippe ut.

  8. Slå av ovnen.
    Ovnen slår seg av automatisk hvis funksjonen Ferdigtid brukes.
  9. Tøm vannskuffen etter at damp-tilberedningen er fullført.
    Se informasjonen om hvordan du skal tømme vannskuffen.
    ADVARSEL: Fare for brannskader.

    Vær forsiktig når du tømmer vannskuffen. Ovnen kan være varm.

  10. Når ovnen er kald, tørk av bunnen av hulrommet for å fjerne kondens.
  11. La ovnen tørke helt med åpen dør.
    Du kan påskynde tørkingen. Lukk døren og varm opp ovnen med funksjonen Ovnsfunksjoner > Ekte varmluft ved 150 °C i omtrent 15 minutter.
Tilbered med Full damp

Tilbered alle matyper, ferske eller frosne. Du kan tilberede, varme opp, tine, posjere eller blansjerte grønnsaker, kjøtt, fisk, makaronigrateng, ris, gryn og egg.

Du kan tilberede retter med liknende tilberedningstider samtidig. Bruk den største mengden vann påkrevd.
  1. Bruk den andre hylleposisjonen.
  2. Velg meny Ovnsfunksjoner > Full damp og still inn tiden til 99 °C, med mindre noe annet er anbefalt.
    ADVARSEL: Sørg for at vannskuffen ikke er tom.
    ADVARSEL: Vær forsiktig når du åpner ovnsdøren når funksjonen er på. Damp kan slippe ut.
Kombinere Gratinering med vifte og Full damp

Tilbered kjøtt, grønnsaker og sideretter sammen og samtidig.

  1. Slå på ovnen.
  2. Velg funksjonen Ovnsfunksjoner > Gratinering med vifte og still inn den riktige tiden og temperaturen for å steke kjøttet.
  3. Plasser de forberedte grønnsakene og siderettene i ovnen.
  4. Kjøl ned ovnen til en temperatur på omtrent 90 °C.
    Åpne ovnsdøren til første posisjon de første 15 minuttene.
  5. Velg funksjonen Ovnsfunksjoner > Full damp og still inn den riktige tiden og temperaturen.
    ADVARSEL: Sørg for at vannskuffen ikke er tom.
  6. Tilbered alle rettene sammen til de er ferdige.
Sterilisere beholdere med Full damp

Sterilisering på en enkel måte. Steriliser tåteflasker eller andre beholdere.

  1. Plasser de rene beholderne opp ned midt på hyllen, på den første hylleposisjonen.
  2. Fyll vannskuffen med kaldt kranvann, opp til maksimums-nivået.
  3. Velg meny Ovnsfunksjoner > Full damp og still inn tiden til 40 minutter.
    ADVARSEL: Vær forsiktig når du åpner ovnsdøren når funksjonen er på. Damp kan slippe ut.
Bruk Steketermometer

Steketermometer hjelper deg å fullføre tilberedningen av maten.

Steketermometer måler temperaturen i maten. Når maten er på den innstilte temperaturen, slås ovnen av.

ADVARSEL: Bruk kun den medfølgende Steketermometer og de originale erstatningsdelene.

To temperaturer må stilles inn for å bruke Steketermometer:

  • Stekeovnstemperaturen (minimum 120 °C).
  • Matkjernetemperaturen.

Ovnen beregner en omtrentlig slutt på tilberedningstiden. Det avhenger av mengden mat, den innstilte varmefunksjonen og de innstilte temperaturene.

Anvisninger for best resultat:

  • Ingredienser bør være ved romtemperatur.

  • Steketermometer kan ikke brukes for retter med væske.

  • Under tilberedningen må Steketermometer forbli i retten og støpselet i kontakten.

Tilbered kjøtt, fjærkre og fisk med Steketermometer

Steketermometer hjelper deg å måle temperaturen i maten.

  1. Slå på ovnen.
  2. Sett spissen på Steketermometer inn i midten av kjøttet eller fisken, i den tykkeste delen (hvis mulig).
    Sørg for at minst 3/4 av Steketermometer er inne i retten.
  3. Sett pluggen til Steketermometer inn i kontakten du finner på fronten av ovnen.
    Skjermen viser Steketermometer-symbolet.
  4. For å stille inn matkjernetemperaturen, Trykk eller i mindre enn 5 sekunder.
    Du kan endre matkjernetemperaturen når som helst.
  5. Still inn en varmefunksjon og, om nødvendig, ovnstemperaturen.
Når retten når den innstilte matkjernetemperaturen, lyder et signal og ovnen slår seg av automatisk.

Berør et hvilket som helst symbol for å stoppe signalet.

Fjern Steketermometer pluggen fra kontakten før du tar retten ut av ovnen.
ADVARSEL: Fare for brannskader.

Steketermometer blir varme. Vær forsiktig når du trekker ut Steketermometer og fjerner den fra maten.

Tilbered gryterett med Steketermometer

Steketermometer hjelper deg å måle temperaturen i maten.

  1. Slå på ovnen.
  2. Ha halvparten av ingrediensene i en stekeform.
  3. Sett spissen på Steketermometer nøyaktig i midten av gryteretten.
    Steketermometer må ikke bevege seg under steking. Bruk solide ingredienser til å stabilisere Steketermometer og støtte silikonhåndtaket på kanten av stekeformen.
    Viktig: Ikke la spissen av Steketermometer røre bunnen av stekeformen.
  4. Dekk Steketermometer med resten av ingrediensene.
  5. Sett pluggen til Steketermometer inn i kontakten du finner på fronten av ovnen.
    Displayet viser Steketermometer-symbolet.
  6. For å stille inn kjernetemperaturen på maten, trykk eller i mindre enn 5 sekunder.
    Du kan når som helst endre kjernetemperaturen på maten.
  7. Angi varmefunksjon og, om påkrevd, ovnstemperaturen.
Når retten når den innstilte kjernetemperaturen for maten, lyder et signal og ovnen slår seg automatisk av.

Trykk på et vilkårlig symbol for å stoppe lydsignalet.

Ta Steketermometer-pluggen ut av kontakten før du tar retten ut av ovnen.
ADVARSEL: Fare for brannskader..

Steketermometer blir varmt. Vær forsiktig når du trekker ut Steketermometer og fjerner den fra maten.

Tilleggsfunksjoner
Bli kjent med enda flere spennende funksjoner som ovnen kan tilby. Funksjonene kan avvike avhengig av modellen.
Varme opp ovnen ekstra raskt

Har du dårlig tid? Hurtigoppvarming-funksjonen varmer opp ovnen til din valgte temperatur enda raskere.

Merk: Sett ikke mat i ovnen når funksjonen Hurtigoppvarming er i gang.
Hold i 3 sekunder.
Oppvarmingsindikatoren vil blinke.
Funksjonen Hurtigoppvarming er på.
Oppvarmingsindikator

Finn ut når ovnen din oppnår riktig temperatur.

Når du slår på en varmefunksjon, viser linjen seg på skjermen. Linjen viser økningen av temperaturen.

Når ovnen når den innstilte temperaturen, lyder ovnsklokken 3 ganger, og linjen blinker og forsvinner.

Bruk restvarmen

Bruk restvarmen til å varme opp mat, tine mat, holde mat varm eller til å varme opp tallerkener.

Når du slår av ovnen viser skjermen den gjeldende temperaturen så lenge det er varme igjen.

Slik bruker du Oppskriftprogrammer-programmet

Stekeovnen kommer med et sett av automatiske oppskrifter. Velg retten du ønsker å tilberede og følg instruksjonene på displayet.

Oppskriftene i de automatiske programmene er faste og du kan ikke endre dem.
Merk: Du kan finne oppskriftene for de automatiske programmene på nettstedet vårt. For å finne den riktige oppskriftsboken, sjekk PNC (produktnummer)-nummeret ovnen din. Du finner det på typeskiltet på forsiden av rammen på ovnsrommet.
  1. Slå på ovnen.
  2. Velg Oppskrifter på hovedmenyen. Trykk .
  3. Velg kategorien og retten. Trykk .
  4. Velg en oppskrift. Trykk .
Favoritter
Favoritter-programmet gir deg rask tilgang til dine foretrukne innstillinger.
Slik lagrer du et favorittprogram

Spar tid når du tilbereder favoritt-maten din, lagre innstillingene dine som et favouritt-program

For raskere tilgang, lagre innstillinger som steketid, temperatur eller varmefunksjon. Du kan lagre opptil 20 programmer. Programmene er tilgjengelige i menyen Favoritter.
  1. Slå på ovnen.
  2. Still inn en varmefunksjon eller et automatisk program.
  3. Trykk flere ganger til skjermen viser LAGRE.
    Skjermen viser den første minneposisjonen.
  4. Slik velger du en minneposisjon:
    • Trykk for å velge den første minneposisjonen;
    • Trykk eller for å endre posisjonen og overskrive den. Trykk for å bekrefte.
    Den første bokstaven på programmets navn vil blinke.
  5. Trykk eller for å endre bokstaven.
  6. Trykk for å bekrefte.
    Den neste bokstaven vil blinke.
  7. Gjenta trinn 6 og 7 inntil programmets navn er fullført.
  8. Trykk og hold for å lagre programmet.
    Du kan endre navnet på et program i menyen Skriv oppskriftens navn.
Bruke Favoritter-programmet

Bruk det lagrede favorittprogrammet ditt for å spare tid når du lager mat.

  1. Slå på ovnen.
  2. Velg skjermmeny Favoritter Trykk .
  3. Velg navnet på favorittprogrammet ditt. Trykk .
Slik bruker du Barnesikring

Når Barnesikring er slått på, kan ikke ovnen slås på ved et uhell.

  1. Trykk for å slå på skjermen.
  2. Trykk , og samtidig inntil skjermen viser en melding.
Barnesikring er på. Gjenta trinn 2 for å slå den av.
Slik bruker du Tastesperre

Når Tastesperre er slått på, kan ikke den valgte innstillingen endres ved et uhell.

Merk: Du kan kun slå den på når ovnen fungerer.
  1. Slå på Tastesperre:
    1. Slå på ovnen.
    2. Velg en varmefunksjon eller en innstilling.
    3. Trykk flere ganger inntil skjermen viser Tastesperre.
    4. Trykk for å bekrefte.
  2. Slå av Tastesperre:
    1. Trykk .
      Skjermen vil vise en melding.
    2. Trykk på nytt.
    3. Trykk for å bekrefte.

    Tastesperre slås også av når du slår av ovnen.

Bruk den automatiske utkoblingsfunksjonen

Ovnen slår seg av automatisk etter en viss tid med inaktivitet.

Av sikkerhetsgrunner slår ovnen seg automatisk av etter en viss tid hvis en varmefunksjon er aktiv og du ikke endrer noen innstillinger.

Merk: Automatisk utkobling kan ikke brukes med følgende funksjoner: Ovnslys, Steketermometer, Steketid eller Ferdigtid.
Tid før automatisk avslåing

Tid for automatisk avslåing ved ulike temperaturer.

Temperatur (°C) Tid for avslåing (t)
30 - 115 12.5
120 - 195 8.5
200 - 230 5.5
Kjølevifte

Mens ovnen er i bruk, slår kjøleviften seg på automatisk for å holde ovnens overflater kalde.

Hvis du slår av ovnen vil kjøleviften fortsette til ovnen er avkjølt.

Spar energi

Spar strøm uten anstrengelse i din hverdagstilberedning.

Ovnsfunksjoner som hjelper deg med å spare energi:

Ovnsviften
Når mulig, bruk vifte-tilberedningsfunksjonene for å spare energi.
Baking med fukt
Denne funksjonen er designet for å spare energi. Ovnslampen slås automatisk av etter 30 sekunder. Du kan slå på ovnslampen igjen, men dette reduserer forventet energibesparing.
Tilberedning med ovnslampen av
Du kan slå av lampen under tilberedning. Slå den på kun når du behøver den.
Bruk av restvarme
Hvis tilberedningstiden er innstilt med funksjonen Steketid eller funksjonen Ferdigtid, og tilberedningstiden er lengre enn 30 minutter, slår ovnen av varmeelementene tidligere i enkelte ovnsfunksjoner. Viften og ovnslampen vil fortsette å fungere.

Når tilberedningstiden er lenger enn 30 minutter, og funksjonen Steketid eller funksjonen Ferdigtid ikke er innstilt, reduser ovnstemperaturen til minimum 3 – 10 minutter for tilberedningstiden er ferdig (avhengig av varigheten på tilberedningen).

Når du slår av ovnen viser skjermen restvarmen. Bruk restvarmen til å varme opp mat, tine mat, holde mat varm eller til å varme opp tallerkener.

Generelle tips om hvordan spare energi:

  • Sørg for at ovnsdøren er lukket ordentlig mens ovnen er i drift.
  • Ikke åpne døren for ofte under tilberedning.
  • Hold dørpakningen ren og sørg for at den sitter godt på plass.
  • Bruk metalltallerkener for å forbedre energisparing.
  • Sett om mulig maten i ovnen uten forvarming.
  • Når du tilbereder flere retter ved samme anledning, hold pausene mellom stekingen så kort som mulig.

Rengjøring og stell

Finn ut når og hvordan du skal rengjøre apparatet ditt. Et rent apparat som er godt tatt vare på øker sikkerheten og gir deg et bedre resultat når du tilbereder mat.
Rengjør ovnen din

Finn ut når og hvordan du skal rengjøre ovnen din.

Viktig: Ikke bruk en damprengjører for å rengjøre ovnen.

Når skal ovnen rengjøres

Etter hver bruk:

  • Rengjør ovnen manuelt, eller bruk funksjonen Damprengjøring.
    Viktig: Fettoppsamling eller andre matrester kan føre til brann. Risikoen er spesielt høy for grillpannen.
  • Rengjør det brukte tilbehøret.

Etter hver bruk av damp:

  • Tørk av fuktighet fra ovnsrommet.
  • Tøm vannskuffen.

Etter å ha brukt damp ofte:

  • Skyll av systemet for dampgenerering.

Når den relaterte påminnelsen vises:

  • Rengjør ovnen med funksjonen Damprengjøring Plus.
  • Avkalke systemet for dampgenerering.

Etter behov:

  • Rengjør ovnen med funksjonen Damprengjøringeller funksjonen Damprengjøring Plus.
    Viktig: Hvis du slår av påminnelsen om rengjøring, husk å rengjøre ovnen regelmessig.
  • Tørk av fuktighet fra ovnsrommet.
  • Rengjør fronten på ovnen.
  • Rengjør det interne glasset i døren.
  • Erstatt lyspæren.

Hvordan rengjøre ovnen manuelt

Merk: Ikke bruk abrasive rengjøringsmidler eller skarpe metallskrapere. De kan ripe opp glasspanelet i døren og føre til at glasset knuses.
  • Sørg for at ovnen er kald før du begynner å rengjøre den. Ellers kan glasset i døren ødelegges.
  • Rengjør ovnsrommet med en myk klut med varmt vann og et nøytralt vaskemiddel. Ikke bruk abrasive produkter, skuresvamper, løsemidler eller metallgjenstander.
  • For å rengjøre metalloverflater, bruk et dedikert vaskemiddel.
  • Rengjør hardnakket smuss med et vaskemiddel som er ment for ovner.
  • Rengjør fronten av ovnen med en myk klut med varmt vann og et mildt vaskemiddel.
  • Ikke rengjør den katalytiske emaljen (hvis aktuelt) med noe slags vaskemiddel.

Hvordan rengjøre tilbehør

  • Rengjør tilbehør med en myk klut med varmt vann og vaskemiddel. Ikke rengjør tilbehøret i en oppvaskmaskin.
  • Hvis du har tilbehør med slippbelegg, må du ikke rengjøre det med slipende vaskemidler, skarpe redskaper eller i oppvaskmaskin. Det kan forårsake skade på slippbelegget.
  • Ikke rengjør teleskopskinnene i oppvaskmaskinen eller smør dem med olje.
Anbefalte rengjøringsprodukter

Bruk de anbefalte rengjøringsproduktene for gode resultater og en ren ovn.

Du kan kjøpe våre produkter i Electrolux-nettbutikk og hos de beste detaljforhandlerne.

ADVARSEL: Ikke bruk slipende svamper eller aggressive rengjøringsmidler. Dette kan forårsake skade på emaljen og på delene i rustfritt stål.
Husk å rengjøre !

Når displayet viser en rengjøringspåminnelse er rengjøring nødvendig.

Når påminnelsen om rengjøring vises, bruk funksjonen Damprengjøring Plus for å rengjøre ovnen din.

Du aktiverer eller deaktiverer påminnelsen om rengjøring i menyen Standardoppsett > Husk å rengjøre !.

Rengjør ovnen din med Damprengjøring

Rengjør regelmessig stekeovnen for å fortsette å få gode resultater.

Bruk funksjonen Damprengjøring for rengjøring av produktet når det er lettere skittent og ikke fastbrent flere ganger. Varigheten på funksjonen er omtrent 30 minutter. Ovnen må tørke i opptil én time etter at funksjonen er ferdig.

Når damprengjøringsfunksjonen er aktiv, er lampen i ovnen av.

Viktig: Før du starter en rengjøringsprosedyre, sørg for at ovnen er kald.
  1. Fjern tilbehøret og hyllestøttene for å rengjøre sideveggene.
  2. Fjern så mye skitt som mulig manuelt.
  3. Fyll vannskuffen med kaldt vann, opp til maksimums-nivået (omtrent 950 ml).
    Et lydsignal eller en melding på skjermen indikerer når vannskuffen er full.
  4. Velg meny Rengjøring > Damprengjøring og slå på funksjonen.
  5. Et signal vil lyde når funksjonen er ferdig. Trykk et hvilket som helst symbol for å slå av signalet.
  6. Etter rengjøringsprosessen, tørk av ovnsrommet med en svamp som ikke sliper. Du kan bruke varmt vann.
  7. La ovnen tørke helt med åpen dør.
    Det tar omtrent én time for ovnen å tørke.
    Merk: Du kan påskynde tørkingen. Lukk døren og varm opp ovnen med funksjonen Ovnsfunksjoner > Ekte varmluft ved temperaturen 150 °C i omtrent 15 minutter.
    Viktig: For å få maksimal effekt av damprengjøringen, rengjør ovnen manuelt umiddelbart etter at damprengjøringsfunksjonen er fullført.
Rengjør ovnen din med Damprengjøring Plus

Rengjør regelmessig stekeovnen for å fortsette å få gode resultater.

Bruk funksjonen Damprengjøring Plus for rengjøring av inngrodd smuss ved å bruke en ovnsrens. Varigheten av funksjonen er omtrent 75 minutter. Ovnen må tørke i opptil én time etter at funksjonen er ferdig.

Når damprengjøringsfunksjonen er aktiv, er lampen i ovnen av.

Viktig: Før du starter en rengjøringsprosedyre, sørg for at ovnen er kald.
  1. Fjern tilbehøret og hyllestøttene for å rengjøre sideveggene.
  2. Fjern så mye skitt som mulig manuelt.
  3. Fyll vannskuffen med kaldt vann, opp til maksimums-nivået (omtrent 950 ml).
    Et lydsignal eller en melding på skjermen indikerer når vannskuffen er full.
  4. Spray et passende rengjøringsmiddel jevnt i ovnsrommet, både på emalje- og ståldeler.
  5. Velg meny Rengjøring > Damprengjøring Plus og slå på funksjonen.
    Den første delen av funksjonen fullføres etter omtrent 50 minutter.
  6. Trykk .
  7. Følg instruksjonene på skjermen.
  8. Tørk av ovnsrommet med en svamp som ikke sliper. Bruk varmt vann eller vaskemidler som er passende for ovnen.
  9. Trykk .
    Den siste delen av funksjonen starter. Varigheten av dette trinnet er omtrent 25 minutter.
  10. Tørk av ovnsrommet med en svamp som ikke sliper. Bruk varmt vann.
  11. La ovnen tørke helt med åpen dør.
    Det tar omtrent én time for ovnen å tørke.
    Merk: Du kan påskynde tørkingen. Lukk døren og varm opp ovnen med funksjonen Ovnsfunksjoner > Ekte varmluft ved temperaturen 150 °C i omtrent 15 minutter.
    Viktig: For å få maksimal effekt av damprengjøringen, rengjør ovnen manuelt umiddelbart etter at damprengjøringsfunksjonen er fullført. Inngrodd smuss blir enklere å fjerne.
Fjerne og montere hyllestøttene

Fjern hyllestøtten for enkel rengjøring og stell av stekeovnen din.

ADVARSEL: Fare for brannskader. Sørg for at ovnen er kald før du begynner å arbeide.
  1. Trekk støttene opp og ut av frontsperren.
  2. Trekk den fremre enden av hyllestøtten vekk fra sideveggen.
  3. Trekk støttene ut av den bakre sperren.
  4. For å montere hyllestøttene, følg trinnene i motsatt rekkefølge.
Fjerne og montere dørglass

Fjern døren for å rengjøre de interne glassplatene eller for å utføre service på døren.

Du kan fjerne døren og de interne glasspanelene for å rengjøre det. Antall glasspaneler er forskjellig for forskjellige modeller.
ADVARSEL: Døren er tung.
  1. Åpne døren helt.
  2. Trykk spennarmene (A) på de to dørhengslene helt ned.
  3. Lukk ovnsdøren til den første åpne posisjonen, i en vinkel på omtrent 70°.
  4. Hold døren med én hånd på hver side og trekk den bort fra ovnen i en oppadgående vinkel.
  5. Legg døren med yttersiden ned på et mykt stoff på et stabilt underlag.
  6. Trykk sidene av dørtrimmingen (B) for å frigjøre klemmeforseglingen og trekk trimmingen forsiktig av døren.
  7. Fjern glassplatene en av gangen: hold hver glassplate i den øvre kanten og dra den oppover ut av sportet.
  8. Rengjør glasspanelet med såpe og vann. Tørk glasspanelet forsiktig.
  9. For å montere døren, følg trinnene i motsatt rekkefølge. Monter det mindre panelet før det større panelet.
    ADVARSEL: Fare for overoppheting. Sørg for at glasspanelene settes inn i korrekt posisjon, ellers kan overflaten på døren overopphetes.

Erstatte topplampen

Hvis lyset i ovnen dimmes, sjekk sidelampen og bytt den ut om nødvendig.

ADVARSEL:
  • Det er fare for elektrisk støt. Slå av ovnen før du begynner å arbeide.
  • Ovnslampen kan være varm.
  1. Slå av ovnen.
  2. Vent til ovnen er kald.
  3. Koble ovnen fra hovedstrømforsyningen.
  4. Legg en klut i bunnen av ovnsrommet.
  5. Vri på ovnslampens glassdeksel for å fjerne det.
  6. Fjern metallringen og rengjør glassdekselet.
  7. Erstatt pæren med en egnet 300 °C varmebestandig lyspære.
  8. Fest metallringen til glassdekselet.
  9. Monter metallglassdekselet over ovnslampen.
Erstatte sidelampen

Hvis lyset i ovnen dimmes, sjekk sidelampen og bytt den ut om nødvendig.

ADVARSEL:
  • Det er fare for elektrisk støt. Slå av ovnen før du begynner å arbeide.
  • Ovnslampen kan være varm.
  1. Slå av ovnen.
  2. Vent til ovnen er kald.
  3. Koble ovnen fra hovedstrømforsyningen.
  4. Legg en klut i bunnen av ovnsrommet.
  5. Fjern den venstre hyllestøtten for å nå ovnslampen.
  6. Bruk et Torx 20 skrujern for å fjerne dekselet.
  7. Fjern metallrammen og forseglingen fra ovnslampedekselet og rengjør dem.
  8. Erstatt pæren med en egnet 300 °C varmebestandig lyspære.
  9. Monter metallrammen og forseglingen på ovnslampedekselet. Stram skruene.
  10. Monter den venstre hyllestøtten.
Ta vare på ditt system for dampgenerering
Hold systemet i god stand og fortsett å glede deg over deilige dampkokte retter.
Slik tømmer du vanntanken

Hold stekeovnen din ren. Tom vannskuffen med Tank tømmes-funksjonen etter at du tilbereder mat med damp.

Funksjonen Tank tømmes fjerner restmengden av vann fra vannskuffen. Bruk funksjonen etter at du bruker en damptilberedningsfunksjon.

Varigheten av funksjonen er omtrent 6 minutter. Lampen er av i denne funksjonen.

  1. Fjern alt tilbehør.
  2. Velg Rengjøring > Tank tømmes.
    Brukergrensesnittet guider deg gjennom prosedyren.
  3. Sett stekebrettet på den første hylleposisjonen.
  4. Trykk .
  5. Når prosedyren er fullført, fjern stekebrettet.
Skylle av systemet for dampgenerering

Skyll dampgenereringssystemet regelmessig for å sikre gode matlagingsresultater.

Varigheten på funksjonen Skylling er omtrent 30 minutter.

Når funksjonen er aktiv, er lampen i ovnen av.

  1. Fjern alt tilbehør.
  2. Velg meny Rengjøring > Skylling og slå på funksjonen.
    Brukergrensesnittet guider deg gjennom prosedyren.
  3. Sett stekebrettet på den første hylleposisjonen.
  4. Trykk .
  5. Fyll vannskuffen med friskt vann, opp til maksimums-nivået (omtrent 950 ml).
    Et lydsignal eller en melding på skjermen indikerer når vannskuffen er full.
  6. Trykk .
  7. Fjern stekebrettet når funksjonen er fullført.
Avkalk regelmessig

Hold dampen oppe: avkalker ovnen når ovnen indikerer at det er på tide.

For å forhindre oppbygging av kalk i systemet for dampgenerering, rengjør kretsen til dampgeneratoren så snart ovnen ber deg om det med en påminnelse om avkalkning.

Kalk bygges opp inne i dampgeneratoren på grunn av kalsiuminnholdet i vannet. Oppbygget kalk kan ha en negativ effekt på dampkvaliteten, på ytelsen til dampgeneratoren, og på kvaliteten på maten.

Påminnelse om avkalkning

Du må avkalke dampgeneratoren jevnlig for å bruke dampfunksjonene. Påminnelsen om avkalking minner deg på når det er på tide.

Når det er på tide å bruke funksjonen Avkalking, vil en påminnelse vises på skjermen hver gang du slår av ovnen.

Du kan ikke slå av påminnelse om avkalkning.

Det er to typer påminnelser:

  • Den myke påminnelsen minner deg på og anbefaler deg å kjøre funksjonen Avkalking.
  • Den harde påminnelsen forplikter deg til å kjøre funksjonen Avkalking.
    Viktig: Hvis du ikke avkalker ovnen når den harde påminnelsen er på, kan du ikke bruke dampfunksjonene.
Avkalke systemet for dampgenerering

Avkalk dampgenereringssystemet regelmessig for å fortsette å få gode matlagingsresultater.

Varigheten på den fullstendige avkalkings prosedyren er omtrent 2 timer.

Når funksjonen Avkalking fungerer, er lampen i ovnen av.

Viktig: Hvis Avkalking ikke blir utført korrekt, vil en skjermmelding be deg om å gjenta prosedyren.
  1. Fjern alt tilbehør.
  2. Velg Rengjøring > Avkalking og slå på funksjonen.
    Brukergrensesnittet guider deg gjennom prosedyren.
  3. Sørg for at vannskuffen er tom.
  4. Trykk .
  5. Sett stekebrettet på den første hylleposisjonen.
  6. Trykk .
  7. Hell 250 ml avkalkingsmiddel i vannskuffen.
  8. Fyll resten av vannskuffen med vann, opp til maksimums-nivået (omtrent 950 ml).
    Et lydsignal eller en melding på skjermen indikerer når vannskuffen er full.
  9. Sett inn vannskuffen.
  10. Trykk .
    Den første delen av funksjonen Avkalking starter. Varigheten av dette trinnet er omtrent 1 time og 40 minutter.
  11. Når første del er fullført, tøm stekebrettet og sett det tilbake i første hylleposisjon.
  12. Trykk .
  13. Fyll vannskuffen med vann, opp til maksimums-nivået (omtrent 950 ml).
    Et lydsignal eller en melding på skjermen indikerer når vannskuffen er full.
  14. Sett inn vannskuffen.
  15. Trykk .
    Den andre delen av funksjonen Avkalking starter. Varigheten av dette trinnet er omtrent 35 minutter.
  16. Når den andre delen er fullført, fjern stekebrettet.
  17. Hvis ovnsrommet er fuktig eller vått, tørk av med en tørr klut.
  18. La ovnen tørke helt med åpen dør.

Komme i gang-videoer

Lær hvordan du får mest mulig ut av utstyret ditt med veiledningsvideoer.

  • Slik bruker du forskjellige damp nivåer og hvilke matretter de passer

    Slik bruker du forskjellige dampnivåer på ovnen din og hvilke matretter de passer for

    Steg for steg med hvilke dampprogram du har tilgang til og hvordan du bytter til forskjellige nivåer med damp.

    Neste video

  • Slik holder du tallerkener varme

    Slik varmer du tallerkener

    Slik bruker du oppvarming av tallerkener i dampovnen for å holde maten varm lenger.

    Neste video

  • Slik varmer du opp maten din

    Slik varmer du opp maten din

    Steg for steg hvordan du varmer opp matrester i dampovnen uten at maten tørker ut.

    Neste video

  • Slik lager du sunn snacks i ovnen din

    Slik lager du sunn snacks i ovnen din

    Nå kan du lage all sunn mat hjemme ved å bruke dehydrerende eller program som beskytter maten. Se vår video så ser du? 

    Neste video

  • Slik lager du yoghurt

    Slik lager du yoghurt

    Lage din egen yoghurt hjemme i din nye dampovn. Se vår video så vet hvordan!

    Neste video

  • Slik hever du deigen

    Slik hever du deig

    Steg for steg på hvordan du hever deg på 20 minutter med ovnen din.

    Neste video

  • How to cook with steam

    How to cook with steam

    Now with your new steam oven, no need to guess what is the best way to cook, you choose your dish, and the oven guides you on how to best cook it, with the right setting and the right temperature

    Neste video

  • Slik lager du dessert med damp - Terte med aprikos og ricotta

    HoSlik lager du dessert med damp - terte med apricot og ricotta

    Instruksjon på hvordan du lager dessert (pai) i dampovnen.

    Neste video

  • Slik lager du fisk med damp - Havaborre i saltlake

    Slik lager du fisk med damp - Havaborre i saltlake

    Instruksjoner på hvordan du koker fisken på beste måte.

    Neste video

  • Slik lager du kjøtt med damp - Fylt paprika med kjøtt

    Slik lager du kjøtt med damp - Fylt paprika med kjøtt

    Lær den beste måten å koke kjøtt på og gjenskap samme forutsettninger i dampovnen din når du skal lage favorittrettene dine.

    Neste video

  • Slik damper du vegetarisk mat. Varm bulgur med salat

    Slik damper du vegetarisk mat - Varm bulgur med salat

    Lær deg beste måten å koke ris, bulgur eller couscous på og gjenskape samme forutsettninger i dampovnen når du lager din favorittmat.

    Neste video


Funksjoner

Damp, stek eller bak med SteamBoost

Fire nivåer med damp for enda mer velsmakende mat
Din SteamBoost-ovn bruker fire forskjellige nivåer av damp. Ett for damping, ett for stuing, ett for lett sprøsteking og ett for baking og steking. Slik at du kan lage sprøtt brød, møre steker og saftige fiskeretter.

Bevar smak, tekstur og næringsinnhold
Å tilberede med damp betyr at du kan bruke lavere temperaturer, noe som bevarer smak, tekstur og næringsinnhold.

Presisjonstilberedning med vår Steketermometer

Nøyaktig overvåking for perfekte resultater
Steketermometer lar deg nøyaktig overvåke tilberedningsprosessen om oppnå de perfekte resultatene i henhold til din personlige smak. Når maten din har nådd riktig temperatur, sier ovnen din i fra, og avslutter tilberedningsprosessen.

Pålitelig tilberedning
Steketermometer måler kjernetemperaturen på maten din, for pålitelige resultater.

Intuitiv skjerm og Tilberedningshjelp

Intuitiv skjerm
Vår LCD-skjerm med Tilberedningshjelp hjelper deg å lage perfekt fullførte måltider. Velg retten, og ovnen stiller inn tiden og temperaturen for deg. Og om nødvendig, er det enkelt å justere innstillingene manuelt for å passe din smak. Garanterer konsekvent imponerende resultater.

Tilberedningshjelp for lekre resultater
Velg maten du ønsker å tilberede, og denne ovnsfunksjonen gir deg våre kokkers anbefalinger om hvordan du kan lage den helt lekkert. Liker du den litt annerledes eller sprøere – ikke noe problem. Temperatur og tid kan justeres etter din smak. Nyt forhåndsinnstilte innstillinger og en automatisk hurtigoppvarming.

Spar tid med Hurtigoppvarming-funksjonen

Hurtigoppvarming
Hurtigoppvarming-funksjonen forvarmer ovnen raskere enn standard ovner.

Rask og effektiv, Jevn tilberedning

Jevnt tilberedt mat
Den sirkulerende varmluften tilbereder maten din jevnt hvor som helst i ovnen.

Redusert tilberedningstemperatur
Tilberedningstemperaturene kan reduseres med opptil 20 %, noe som både sparer deg tid og energi sammenlignet med over-/ undervarmetilberedning.