Hvordan fungerer en dampovn?
En ovn med dampfunksjon, også kalt dampovn, blir stadig mer populær. Dampen i ovnen sørger for et smaksresultat på et helt nytt nivå, men dampen bevarer også farger, næringsstoffer og konsistens på en bedre måte. Oppdag fordelene med en dampovn.
Lag mat med damp
Når du lager mat med vanndamp bruker ovnen din energi i form av fukt for en mer effektiv varmeoverføring. Ved at dampen sirkulerer i ovnen reduseres sjansen for at væsken i maten kondenseres. Den skånsomme og jevne oppvarmingen bevarer smakene, men også råvarenes konsistens og næringsstoffer. Dette resulterer i at alt fra fisk til ribbe blir perfekt stekt med en gyldenbrun, sprø skorpe og en saftig kjerne.
Fordelene med en dampovn
-
Bevarer smak og næringsstoffer
Lag mat med damp. Med damp får du ikke bare en sprø skorpe, maten holder seg også saftig. Samtidig bevares smaken og konsistensen i kjøtt, fisk og lasagne – for å nevne noen av våre favoritter.
-
Matlaging med lavere strømforbruk
Varmen trenger dypere og raskere inn i maten når kondensert vann danner damp i ovnen, siden varme føres lettere gjennom vann enn varm luft. Dette betry mer miljøvennlig matlaging og lavere strømforbruk.
-
Overraskende enkelt å bruke dampfunksjon
Med funksjonen Steamify er det like enkelt å tilberede festmåltider med en dampovn som med en vanlig varmluftsovn. Bare velg tilberedningsmetode ved å trykke på skjermen, så fikser ovnen resten. Det eneste den ikke gjør er å legge maten på tallerken.
Oppdag mer fra Electrolux
-
-
-
Induksjonstopper
Ta matlagingen til neste nivå med våre innovative produkter.