Crème Brûlée
Annes Crème Brûlée
med smak av hylleblomst
Dette er vinneren av den åttende episoden av Hele Norge Baker sesong 2016, der alle deltagerne skulle bake under tema Crème Brûlée.
Ingredienser
Crème Brûlèe
1 dl melk, 3 dl hylleblomst sirup, 12 dl fløte, 100 g sukker, 18 eggeplommer (990 g eller ca 4,5 dl)
Hylleblomst gele
4 dl hylleblomst sirup, 3 plater gelatin, ½ liter fløte
Nougatine
85 g smør, 125 g sukker, 75 g hvetemel, 4-5 ss fløte, mandelflak
Slik gjør du
Crème Brûlèe
1. Sett langpannen i ovnen med kokende vann (ca 80*C) Sett ovnen på 140*C.
2. Varm opp melk og fløte til ca 80*. Bland sammen eggeplommer og sukker. Hell over den varme fløten og melken i en tynn stråle, sil blandingen og ha den en mugge. Hell forsiktig blandingen i formene og stek i vannbad ca 45 min. Blandingen skal ikke skvulpe i midten, kjenn med en kakestikke. Avkjøl.
Hylleblomst gele
1. Alt varmes til ca 65*C og avkjøles
2. Hell et tynt lag med gele over formene når de er kalde, pynt med bær og krem.
Nougatine
1. Smelt smøret over svak varme, tilsett sukker og la det løse seg opp. Ha i hvetemelet, bland godt og ha i fløte. Rør dette til en glatt masse.
2. Smør det tynt utover en bakeplate, og dryss over masse mandelflak.
3. Stekes ved 180*C til det blir gyllent. Ca 15 min.
4. Stikk ut ønsket form til porsjonene og hakk resten for å ha over desserten.