Laks med blomkål og grønnkål

Laks med blomkål og grønnkål

Frisk og deilig med en nordisk vri

Unn deg et sunt måltid laget av enkle og deilige nordiske ingredienser. I denne oppskriften er laks, en god kilde til omega-3, kokt sous-vide med damp for å bevare alle vitaminer og mineraler. Det er så paret med både blomkål og vitaminrik grønnkål for å lage en frisk og deilig middagsrett.

 

Ingredienser

140 g laksefilet
500 g blomkål
1 liter grønnsaksbuljong
500 g soyamelk
100 g epleeddik
1 pakke med grønnkål
50 g olivenolje
Salt, brunt sukker, smør og druekjerneolje

Steg 1

Del blomkål i stykker. Klipp av den ruglete delen ytterst på blomsten og lage en couscous-lignende blanding av det. Velg deretter noen av de aller beste stykkene og skjær dem tynt i skiver (gjerne med et mandolin-jern).

Steg 2

Sett fisken i en sous vide-pose og fjern luften med Electrolux vakuumforsegler.

Steg 3

Kok blomkålen i en gryte på induksjon til halvferdig. Hell av vannet, tilsett soyamelk og kok til ferdig. Hell blomkålen i Electrolux MasterPiece-blenderen, tilsett litt melk fra kjelen og kjør det i blenderen på maksimal hastighet i 3 minutter. Tilsett smeltet smør og kjør det til puré på nye 3 minutter. Hvis nødvendig, hell i litt melk for å få ønsket konsistens. Salt etter smak.

Steg 4

Sett Electrolux CombiSteamPro-stekeovnen på dens lav-temperatur kokemodus (51 grader Celsius). Plasser sous vide-posene med laks i ovnen i 25 minutter. Takket være vakuumemballasje og lav temperatur vil fisken beholde sin fantastiske smak og få utrolig delikat tekstur.

Steg 5

Ta en liten bolle og bland eddik og vann, salt og sukker, og litt druekjerneolje. Hell eddikmiksen på den fin-skivede blomkålen og bland godt. Når fisken er kokt, ta den ut fra posen og klapp tørr med et håndkle. Til servering, legg en skje av puréen på en tallerken med laks på toppen. Dekorer med syltet blomkål, et blad av grønnkål og blomkålcouscous.