Aquafaba sjokolademousse

Aquafaba sjokolademousse

Sjokolademousse med en vri

Prøv Laras fyldige og velsmakende sjokolademousse. I stedet for å bruke egg er denne nyskapende moussen basert på vispet kikertvann og kokosnøtt nektar.

Ingredienser

1 boks kikerter (du skal kun bruke væsken som tilsvarer ca. 2,5 dl)

2,5 dl (120gr) grovhakket mørk sjokolade

2 teskjeer kokosnøtt nektar (kan erstattes med enten lønnesirup eller agavesirup)

½ teskje vaniljeekstrakt

Steg 1

Smelt sjokolade direkte i en gryte på platetoppen ved å bruke lav varme, eller i en bolle plassert over kokende vann. Tilsett ½ ts vaniljeekstrakt og kokosnøtt nektar. La sjokoladen avkjøles mens du forbereder neste trinn.

Steg 2

Bland væsken fra kikertene med en elektrisk visp (eller blender) * - visp til det dannes topper og du har en myk, hvit konsistens. Brett forsiktig inn sjokoladen med en slikkepott, og rør varsomt rundt.

* Pass på at du bruker såpe- og oljefri visp, boller og bestikk.

Steg 3

Hell i en bolle og plaser i kjøleskapet. Moussen er klar til å spises innen 30 minutter.

Hils på Lara Zaugg

Som en dedikert sjokoholiker og matentusiast elsker Lara Zuagg å lage nye desserter gjennom eksperimentering i kjøkkenet. Hun deler sin lidenskap og kreasjoner på hennes populære blogg, Vanillacrunnch. Med et klart fokus på helse er oppskriftene hennes ofte glutenfri eller vegansk. Sjokolade er hjørnesteinen i hennes bakte og rå desserter hvor hun ofte erstatter tradisjonelle ingredienser med sunnere alternativer. Vi ba Lara om å dele tre av hennes yndlingsoppskrifter.