Dampede dumplings i airfryer

Tilberedningstid: 10 minutter
Porsjoner: 1-2

Damping er ikke vanskelig i det hele tatt med en airfryer med dampfunksjon – Her er en enkel oppskrift på hjemmelagde dumplings fylt med svinekjøttdeig, scampi og kål smaksatt med deilige smaker fra Asia. Disse små dumplingsene er enkle å tilberede i vår Airfryer med dampfunksjon. Du kan enkelt dampe dumplingsene direkte i airfryeren eller få sprøstekte dumplings på null komma niks.

 

Ingredienser

Til fyllet

  • 150 g svinekjøttdeig
  • 60-70 g scampi
  • 2 ts ingefær
  • 2 ts sitrongress
  • Kinakål
  • Vårløk
  • 1 ss østerssaus
  • 1 ss japansk soyasaus
  • 0,5 ss sesamolje
  • Salt
  • Svart peppar

  • Tinet Dumplingdeig/Gyoza-plater (fås i asiatiske dagligvarebutikker eller velassorterte supermarkeder)
  • Pak choi

Til dipsausen

  • 4 ss japansk soyasaus
  • 4 ss riseddik
  • 4 ss sukker
  • 0,5 ss sesamolje
  • 1-2 ts chiliolje (eller etter eget ønske)
  • 0,5 ss sesamfrø
  • 1 revet hvitløksfedd

Slik gjør du det:

  1. Hakk scampien i små biter og bland den med svinekjøttfarsen i en bolle.

  2. Finhakk kinakål, sitrongress og ingefær. Bland sammen alle ingrediensene til fyllet. Tilsett salt, pepper, østerssaus, soya- og sesamolje. Bland godt. Del deretter pak choi.

  3. Fyll dumplingdeigen/gyozas med ca. en halv spiseskje fyll. Fukt kantene med en våt finger og brett sammen dumplingene.

  4. Velg Airfryer + Steam-programmet.

  5. Still inn på 180 °C i 10 minutter.

  6. Etter 6 minutter legger du pak choi i kurven og damper sammen med dumplingsene.

  7. Bland alle ingrediensene til dipsausen.

  8. Topp med vårløk og dipsaus

Oppdag mer fra Electrolux