Dampede dumplings i airfryer
Tilberedningstid: 10 minutter
Porsjoner: 1-2
Damping er ikke vanskelig i det hele tatt med en airfryer med dampfunksjon – Her er en enkel oppskrift på hjemmelagde dumplings fylt med svinekjøttdeig, scampi og kål smaksatt med deilige smaker fra Asia. Disse små dumplingsene er enkle å tilberede i vår Airfryer med dampfunksjon. Du kan enkelt dampe dumplingsene direkte i airfryeren eller få sprøstekte dumplings på null komma niks.
Ingredienser
Til fyllet
- 150 g svinekjøttdeig
- 60-70 g scampi
- 2 ts ingefær
- 2 ts sitrongress
- Kinakål
- Vårløk
- 1 ss østerssaus
- 1 ss japansk soyasaus
- 0,5 ss sesamolje
- Salt
- Svart peppar
- Tinet Dumplingdeig/Gyoza-plater (fås i asiatiske dagligvarebutikker eller velassorterte supermarkeder)
- Pak choi
Til dipsausen
- 4 ss japansk soyasaus
- 4 ss riseddik
- 4 ss sukker
- 0,5 ss sesamolje
- 1-2 ts chiliolje (eller etter eget ønske)
- 0,5 ss sesamfrø
- 1 revet hvitløksfedd
Slik gjør du det:
- Hakk scampien i små biter og bland den med svinekjøttfarsen i en bolle.
- Finhakk kinakål, sitrongress og ingefær. Bland sammen alle ingrediensene til fyllet. Tilsett salt, pepper, østerssaus, soya- og sesamolje. Bland godt. Del deretter pak choi.
- Fyll dumplingdeigen/gyozas med ca. en halv spiseskje fyll. Fukt kantene med en våt finger og brett sammen dumplingene.
- Velg Airfryer + Steam-programmet.
- Still inn på 180 °C i 10 minutter.
- Etter 6 minutter legger du pak choi i kurven og damper sammen med dumplingsene.
- Bland alle ingrediensene til dipsausen.
- Topp med vårløk og dipsaus
Oppdag mer fra Electrolux
Oppdag mer fra Electrolux
-
-
-
Airfryer-oppskrifter
Finn smakfulle og enkle oppskrifter til din airfryer. Finn inspirasjon til deilige måltider, snacks og tilbehør.