Åtte oppskrifter som hjelper deg i gang med Airfryer

Senest oppdatert 10.02.2021 12.24

Skarpe, smakfulle resultater, med lite eller ingen olje.


Laks med krydder av paprika og appelsin

ingredienser:

  • 600 g laksefilet, helst skinn på
  • 1 ss pepper
  • Skall fra 1 appelsin
  • 1 ts salt


Metode:

  1. Skjær laksen i fire like store biter.
  2. Knus pepper.
  3. Skrell det ytre laget av appelsinen med en zester eller rivjern.
  4. Bland pepper, salt og appelsinskall.
  5. Gni laksen og la den ligge i 15 minutter.
  6. Stek laksen i frityrkokeren ved hjelp av Fish-programmet.
  7. Skjær appelsinen og klem litt appelsinjuice på toppen av den kokte laksen.



Søtpotet-pommes frites med aioli

ingredienser:

  • 2 store søte poteter
  • 1 ts salt
  • 1 eggeplomme
  • 1 ss sitronskall
  • 200 ml matolje
  • 1 klype cayennepepper
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 klype salt


Metode:

  1. Skrell og skjær søtpoteten i strimler på 0,5 cm.
  2. Stek strimlene ved hjelp av French Fries-programmet.
  3. For aioli: bland hvitløk, eggeplomme og sitronskall med en håndblender til en jevn blanding.
  4. Hell i oljen bit for bit under omrøring kontinuerlig. Fortsett å blande til det tykner.
  5. Smak til med salt og cayennepepper.



Ristede grønnsaker

ingredienser:

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 rød pepper
  • 10 grønne asparges
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 2 ts fersk hakket timian
  • 1 klype svart pepper


Metode:

  1. Skjær aubergine og courgette i 1,5 cm skiver og skjær pepper i 2x2 cm biter.
  2. Fjern den nederste delen av aspargesen.
  3. Krydre alle grønnsakene, bortsett fra aspargesen, med olivenolje, salt, pepper og hakket timian.
  4. Stek grønnsakene med grønnsaksprogrammet i frityrkokeren.
  5. Tilsett aspargesen i resten av grønnsakene halvveis i kokingen.



Sprø kyllingklubber

ingredienser:

  • 6 kyllingklubber/biter
  • 3 egg, pisket med 1 ss vann
  • 100 g mel
  • 200 g panko eller vanlige brødsmuler
  • 1 ts salt
  • 1 klype svart pepper
  • 1 ts paprikapulver.


Ingredienser til chili aioli:

  • 200 g aioli
  • 1 ss finhakket fersk chili
  • 1 ts malt spisskummen


Metode:

  1. Bland sammen mel, salt, paprika og svart pepper.
  2. Brød kyllingklubbene ved først å dyppe dem i blandingen, deretter i eggeblandingen og deretter i brødsmulene.
  3. Spre trommestikkene jevnt i frityrkurven og stek dem med Drumstick-programmet.
  4. Server med chili aioli.



Hel kylling fylt med sitron og hvitløk

ingredienser:

  • 1 hel kylling, 1,2 kg
  • 1 sitron
  • 1 hvitløk
  • 1 ss salt
  • 1 ss svart pepper


Metode:

  1. Skjær sitronen i to.
  2. Fyl kyllingen med sitronen og hvitløken og gni kyllingen med salt og pepper.
  3. Legg kyllingen i kurven og stek med programmet Whole Chicken.
  4. La kyllingen hvile i 10 minutter etter tilberedning.



biff

ingredienser:

  • 225 g entrecote / mørbradbiff
  • 1 klype salt
  • 1 klype svart pepper
  • 1 ts fersk hakket rosmarin


Metode:

  1. Krydre oksekjøttet på begge sider med salt, pepper og rosmarin.
  2. Legg storfekjøttet i frityrgryten og stek på kjøttprogrammet.
  3. La biffen hvile i 5 minutter etter at programmet er ferdig.
  4. Server med aspargesspyd.



Pizza Margarita

Deig:

  • 15 g fersk gjær
  • 125 ml lunkent vann
  • 1 klype salt
  • 300 g hvetemel


Elt alle ingrediensene til deigen i 10 minutter. Dekk bollen og la stå i 30 minutter for å heve, den skal doble i størrelse.


Tomatsaus (kaldrørt):

  • 200 g fortinnede tomater
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ts sukker
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 klype svart pepper
  • 1 ss olivenolje
  • 1 klype salt


Bland alle ingrediensene med en håndblender.


topping:

  • mozzarella
  • Basilikumblader
  • 2 ss olivenolje


Rull deigen til en passende størrelse til kurven. Fordel tomatsausen jevnt over deigen, topp med mozzarella og basilikum. Bake på Pizza-programmet. Drypp olivenolje over den nybakte pizzaen.



Blåbærmuffins med smuler (6 stk)

muffin:

  • 200 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 ts natron
  • 15 g smør
  • 75 ml melk
  • 1 egg
  • 100 g frosne blåbær
  • 1 ss melis


Crumb topping:

  • 1 ss sukker
  • 1 ss havre
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel


Metode:

  1. Smelt smøret og bland sammen med melken og egget.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene og tilsett deretter melkeblandingen.
  3. Bland blåbær og melis sammen, og tilsett deretter de andre ingrediensene.
  4. Bland ingrediensene til toppingen.
  5. Hell muffinsblandingen i store muffinsbeger, gjerne silikonbeger.
  6. Legg toppingen på toppen av muffinsene.
  7. Stek muffinsene i frityrkokeren på Muffin-programmet.