Ny energimerking

Hva handler den nye energi-etiketten om?

Electrolux følger Europakommisjonens nye regler og ny visuell identifikasjon av energi-etikettene for følgende produkter:

 

1. oppvaskmaskiner,
2. vaskemaskiner og vaskemaskiner med tørketrommel,
3. “Kalde produkter” (frys, kjøleskap inkludert vinskap og kombiskap).

De nye etikettene vil være synlige for konsumenter i Europa i fysiske butikker og online fra 1 mars. 2021. 

Hvorfor har jeg to etiketter på mine hvitevarer?

Fra mars 2020 vil nye apparater fra Electrolux ha to etiketter - en som skisserer nåværende klassifiseringer og fra 2021 en som viser A - G effektivitetsverdier. Derfor er det mulig at apparatet ditt kommer hjem til deg med to energi-etiketter.

Hvorfor går vi mot en eneste 'A til G' - en energietikett?

Siden 1995 har EU-energietiketten vist seg å være en suksess: 85% av konsumenter i Europa kjenner igjen etiketten og bruker den ved kjøp. Selv om de fleste modeller i utgangspunktet var innen de laveste klassene (f. eks E, F, G), krevde nyere modeller høyere klassifisering og i dag får de fleste apparater den høyeste klassifisering (A+++, A++, A+) og ingen i den laveste. Men selv med slike gode resultater, er det fremdeles vanskelig for konsumentene å skille de produkter som gir best ytelse fra de som gir lavere.

Endring av skalering vil forbedre forståelsen og sammenhenger, slik at forbrukerne kan identifisere de mest effektive produktene på rett måte.

Bærekraft

Vår pågående innsats for å minske energiforbruket på våre maskiner og samtidig gjøre dem mer energisnål, er utvilsomt en måte å hjelpe til og redusere våre utslipp. Men det finns mer i våre produkter enn bare energi. Vi skaper en bedre hverdag med mål om karbonnøytralitet innen 2030.  Vårt mål er å få dine klær og vare dobbelt så lenge ved å forbedre vår teknologi, redusere vannforbruk, og halvere påvirkningen våre maskiner har på miljøet. Lær deg mer her (link to BLP/Laundry section).

FINN UT MER

Vårt engasjement for bærekraftig kosthold

Vi satser på å gjøre miljøvennlige matvaner til det enkleste valget for alle mennesker. Ved å produsere løsninger som beskytter matkvaliteten,er vår ambisjon og la alle nyte av en sunn kost og et bærekraftig liv.

LES MER