Dampkokte boller

Dampkokte boller

Akkurat passe dampkokte boller med gyllen skorpe – akkurat som hos bakeren. En nydelig oppskrift for helgemorgenene hvor du har lyst på noe ekstra.

 

Lager 8 boller
Matlagingstid: 2 t (inkludert heving)

Ingredienser

Boller
4 g frisk gjær
170 g lunkent vann
250 g vanlig mel
4 g bakepulver
4 g salt

Metode

  • Ha gjæren i Explore 7 Blender. Hell over varmt vann, blant og la gjæren skumme.
  • Sil mel, bakepulver og salt i blenderens beholder eller i en stor bolle.
  • Ha det våte i melet og elt på lav hastighet i omtrent 1 minutter, deretter på middels hastighet i 3 – 4 minutter til deigen er smidig. Hvis du ikke har en blender, elte deigen på en arbeidsoverflate med mel i 10 – 15 minutter.
  • Ha deigen i en bolle med litt olje og dekk til med plastfolie. La den heve til dobbel størrelse.
  • Forvarm ovnen til 180 °C/200 °C med vifte og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Ha ut deigen og del opp i porsjoner på 40 g. Form til boller, plasser på brettet og la heve i 20 – 30 minutter.
  • Stek i omtrent 8 minutter (ved damping), til bollene er gylne og luftige.

kniver på skjærebrett

Andre oppskrifter fra Le Cordon Bleu

  • Pizza
  • Makrell med ananassalat
  • Pain Perdu – French toast