Pizza

Pizza

Kombinasjonen av luftig ost, deilig skorpe og søt saus er grunnen til at pizza ble en klassiker i utgangspunktet. Paprika i sausen gjør noe spesielt med pizzaen. Ha hva du vil på pizzaen.

 

Lager 2 pizzaer
Matlagingstid: 2 t (inkludert heving)

Ingredienser

Deig
8 g fersk gjær, 150 g lunkent vann, 250 g mel, 5 g salt, 2 g sukker, 25 g olivenolje

Tomat- og paprikasaus
4 fedd hvitløk, 2 gule eller røde paprika, 1 hvit løk, 2 tomater uten frø, olivenolje

Tilbehør
En håndfull med salat, salt og pepper

Metode

  • Ha gjæren i Explore 7 Blender. Hell over varmt vann, blant og la gjæren skumme.
  • Ha mel, salt, sukker og olivenolje i blenderens beholder eller i en stor bolle.
  • Ha det våte i melet og elte på middels hastighet i omtrent 10 minutter, til deigen er smidig. Hvis du ikke har en blender, elte deigen på en arbeidsoverflate med mel i 10 – 15 minutter.
  • Ha deigen i en bolle med litt olje og dekk til med plastfolie. La den heve til dobbel størrelse.
  • Forbered sausen mens du venter. Forvarm ovnen til 160 °C/180 °C med vifte. Ha alle grønnsakene på et stort stekebrett, dryss med olivenolje og stek i omtrent 30 minutter.
  • La grønnsakene kjøle seg ned, og ha over i blenderen. Bland til en grov blanding og sett unna.
  • Øk temperaturen til 220 °C og plasser et stekebrett som er stort nok til en pizza inni.
  • Ha ut deigen og del i to. Form til flate rundinger og spre sausen over dem.
  • Dryss over pizzatopping og ha forsiktig én pizza i ovnen om gangen og stek i 8 minutter, til deigen er gjennomstekt og osten bobler.
  • Ha ut av ovnen og pynt med ruccola, salat og salt og pepper. Server umiddelbart.

Kokkens teknikk

Ferskt og deilig
Tilsett tørkede eller ferske urter til pizzaen etter steking for å holde på den ferske smaken, og for å forhindre at de blir brent.

Vin

Rosévin er et innlysende valg hvis du vil drikke vin til pizza med tomat på. Kombinasjonen av ferske, røde bær og frisk Rosé passer perfekt til den søte og sure smaken av tomat. De fleste Roséviner har nok struktur til å skjære gjennom den knasende teksturen til parmesankjeksen, og den rike emulsjonen. Det beste valget er Roséviner fra Grenache, Rhône i Frankrike, Navarra i Spania eller, i ekte italiensk ånd, Rosé fra Puglia i Sør-Italia. Velg en vin med skrukork for enkelhetens skyld. Vinen holder seg fersk lengre, og du kan ta den med hvor som helst!

Les mer

kniver på skjærebrett
  • Makrell med ananassalat
  • Pain Perdu – French toast
  • Pesto