Pesto

Pesto

Supert tilbehør til mer enn bare pasta. Å lage pesto er enkelt som bare det – du bare blander hvitløk, pinjekjerner, parmesan og olje med urter. Dette er en klassisk oppskrift med basilikum, men du kan til og med bruke urter fra din egen hage.

 

Tilberedningstid: 5 minutter

Ingredienser

1 fedd hvitløk
20 g ristede pinjekjerner
1 bunt ferske basilikum-blader
75 g revet parmesan
150 ml olivenolje

Metode

  • Ha alt sammen i Explore 7 Blender.

Kokkens teknikk

pesto-ingredienser
  • Sørg for å bruke ingredienser av høy kvalitet i pestoen. Den smaker så godt som produktene du bruker.
  • Alternative ingredienser? Du kan bytte ut basilikum med andre urter, for eksempel mint eller koriander, eller til og med ruccola, for en annen smak.
  • Idiotsikker oppskrift: hvis du tilsetter for mye olje og ender opp med et oljete (delt) resultat, tilsett litt kaldt vann eller en isbit og rør om for en jevn blanding. Tips: du kan lage pestoen og ha den i små beholdere eller i et isbit-brett. Slik kan du ta ut akkurat så mye du trenger hver gang.

kniver på skjærebrett

Andre oppskrifter fra Le Cordon Bleu

  • Pizza
  • Pain Perdu – French toast
  • Makrell med ananassalat