Matcha- og kirsebærpai

Matcha- og kirsebærpai


Denne dessertoppskriften er en tradisjonell kirsebærpai i kombinasjon med den japanske smaken matcha.

Antall: 8 biter
Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 40 min

Ingredienser

Mørdeigskaker
5 dl hvetemel, 1 g salt, 120 g kaldt smør i kuber, 1 dl melis, 2 lett vispede egg

Matcha paifylling
100 g smør, 100 g sukker, 2 egg, 1,7 dl siktet hvetemel, 1 ms matcha-pulver, 0,5 dl melk, 100 g kirsebær (hermetisk), saften fra en ½ sitron.

Garnityr
50 g aprikosmarmelad, 2 dl vann

Slik gjør du

Mørdeigskaker

  • Varm ovnen til 185 ℃
  • Plasser paiformen på en bakeplate og sett til siden
  • Sikte mel og salt i en fin sil og sett til siden. Bland smør og melis i en stor rund skål - bruk stavmikseren på Masterpiece Blender med vispetilbehøret. Tilsett egget litt og litt. Til slutt blander du i det siktede melet til det dannes en krem.
  • Hell ut deigen på benken og elt den til en du får en jevn tekstur. Pass på at du ikke elter for mye. Legg deigen i en plastfilm og sett inn i kjøleskapet i 15-20 minutter eller til den har fått en fast form.
  • Fjern plastfilmen og kjevle ut en 3 mm tykk deig på en lett melet flate. Legg ut deigen i en 20 cm paiform med riflete kanter. Sett inn i kjøleskapet.
  • Kle deigen med plastfilm som tåler varme eller bakepapir og fyll paien med bønner. La den stå i ovnen i 15 minutter i 180 °C eller til kantene har blitt gyllendebrune og bunnen tørr.  Fjern bønnene og plastfilmen/bakepapir før du tilsetter fyllingen.

Matcha-kake

  • Bruk stavmikseren Masterpiece Blender med vispetilbehører, miks smør og sukker til en hvit og luftig røre. Tilsett eggene gradvis til røren er godt blandet.
  • Sikt ned mel, salt, bakepulver og Mathca i skålen. Rør melet i den kremete smørblandingen.
  • Rør i melken. Plasser en sprøytepose med et middelstort glatt munnstykke, og sett det på siden. Tips! Hvis du ikke har en sprøytepose kan du klippe av hjørnet på en plastpose.

Servering

  • Når paien er tilberedt og avkjølt, heller du match-kakeblandingen i smørdeigsformen slik at den skaper et jevnt lager. Tørk av kirsebærene og legg dem jevnt ovenpå matcha-blandingen.
  • Sett inn paiskallet i ovnen i 175 °C i ca 20 minutter. Test med en fyrstikke eller tannpirker når tiden har gått. Ta ut fra ovnen og la det svalne.
  • Kok opp aprikosglasuren i en kasserolle og pensle paien med glasuren.
kniver på et skjærebrett

Flere oppskrifter fra Le Cordon Bleu

  • Klassisk eplepai
  • Vispet mangokrem
  • Stekt biff og sprø østers