Mango chantilly

Mango chantilly


Du kan fylle 12 chouquetter med denne mangokremen. Den kan også serveres som mousse i glass med fersk frukt. Eller som fyll i bakst - som for eksempel St Honoré-kake, eller i en pai. Du kan også bruke den som fyll i Rum Baba. 

Antall porsjoner: 12 
Tilberedelsestid: 10 minutter

Ingredienser

4 dl kremfløte, 1 dl melis, 1 g vaniljepulver (ikke vaniljesukker), 100 g mangopuré, saften fra en ½ sitron.

Slik gjør du

  • Forbered mangoen ved å fjerne skallet og kjernen
  • Plasser mangokjøttet i en skål og visp med blenderen
  • Hell i sitronsaft etter smak
  • Legg alle ingrediensene foruten mangoen i en separat skål
  • Med stavmikseren Masterpiece Blender, visper du til kremen med melis og vanilje får små topper
  • Legg kremen i en sprøytepose med middelstor åpning. Tips! Har du ikke en sprøytepose, kan du gjøre en egen ved å klippe av et hjørne på en plastpose.

Vin som passer

Til chouquetter med kremen, anbefaler Le Cordon Bleu musserende vin. Det viktige her er å velge en vin som matcher sødmen. De fleste musserende viner er Brut men til chouquetter ønsker man en Dry («Sec» på fransk) siden den inneholder 17 - 32 g sukker. Det passer glimrende til bakstens sprøhet uten at den kolliderer med sødmen i mangofyllingen. Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. in Veneto eller Champagne er glimrende valg. Sørg for at det serveres kaldt i vanlige champagneglass for å nyte fullt ut av aromaen og den kremete teksturen i boblene.

Les mer
kniver på et skjærebrett

Flere oppskrifter fra Le Cordon Bleu

  • Wienerbrød med eple
  • Matcha og kirsebærterte
  • Sesam og appelsindressing