Flate brød
Éricas fest foccacia
& søtpotetlefser
Dette er vinneren av den tredje episoden av Hele Norge Baker sesong 2016, der alle deltagerne skulle bake under tema flate brød.
Fest focaccia
Deig
7 g tørrgjær, 1 strøsukker, 500 g hvetemel, 2 ts Maldon salt, ½ dl olivenolje, 8 soltørkede tomater, ekstra olivenolje, til å elte
Fyll
2 squash, i skiver, soltørket tomat, Grana Padano ost, tørket timian, 3 dl olivenolje, Maldon salt Bland varmt vann, tørrgjær og sukker sammen og la de hvile ca. 5 minutter.
Bland mel, salt og olive olje i en bolle. Deretter tilsett vannet og rør til du har en klissete deig.
Slik gjør du
1. Elt deien med olivenolje i 10 minutter.
2. Ha deigen i en bolle og la den hvile inne oven i 30-50 grader i 50 minutter.
3. Hell deigen over i en langpanne. Bruk fingrene til å fordele deigen ut mot kantene.
4. Skjær deigen i seks, og ta på toppingen.
5. Bak i 200 grader i 20 minutter.
Søtpotetlefser
Ingredisenser
260 g søtpotet, 75 g rugmel, 75 g hvetemel, 1 ts spisskumin frø, 2 ts salt, 4 ss usaltet smør
Slik gjør du
1. Kok potetene. Mal potetene minst to ganger.
2. La den hvile ca 10 minutter. Deretter bland potet med rugmel og hvetemel.
3. Fordel deigen i porsjoner av 45 gram. Rull deigen i mer hvetemel og kjevle den ut.
4. Steke lompene på en varme stekepanne, ca 2 minutter på hver side.
5. Stikk i lompene med gaffel så de ikke blåser opp.
6. Dekk lompene med en kjøkkenhåndkle for at de ikke blir tørre.