
Oppdag dampens verden på kjøkkenet
Hvorfor du skal lage mat i en dampovn
I en ovn med dampfunksjon kan du lage raske måltider uten å gi avkall på smaken. Du får alle de vanlige stekefunksjonene i tillegg til å tilsette damp. Det er ikke vanskelig i det hele tatt - du fyller bare beholderen med vann, setter inn maten og velger hvor mye damp som skal brukes.
-
Begynn å lage mat i dampovnen
Velkommen til en mer smakfull hverdag! Vi har satt sammen tips og ideer slik at du lettere kommer i gang med å utnytte ovnen din. Les i våre anbefalte artikler om alt du trenger for å lykkes med matlagingen.
-
Lær deg det grunnleggende i matlaging med damp
Det har aldri vært enklere å få til en sprø skorpe med saftig innside og grønnsaker som beholder sine friske farger og spenst. Gled deg til perfekt ris, gryn og linser hver gang. Du behøver ikke å være utdannet kokk for å lage mat i en dampovn.
-
SousVide er hemmeligheten bak utmerket kokekunst
Lær deg matlagingsmetoden SouSVide som betyr: ”under et vakuum” (uttales: ”sovidd”). Det er en fransk teknikk som bygger på det enkle prinsippet at vakuumpakkede ingredienser i poser plasseres i et vannbad der vannet sirkuleres.
-
Bruk ditt mobilkamera for bedre resultat
Kom i gang med CamCook. Med hjelp av AI-teknologi kan mobilen indentifisere favorittretten din og sende ønskede innstillinger til den smarte ovnen din.
-
Finn rette innstillingene til ovnen med My Electrolux Kitchen-appen.
Spar tid ved å bruke vår tilberedningshjelp i appen My Electrolux Kitchen så oppdager du funksjonene lettere enn å lete etter de rette innstillingene på dampovnen.
Hvordan fungerer en ovn med dampfunksjon?
Når du tilbereder mat med damp, bruker ovnen din energi i form av vanndamp for å få en mer effektiv overføring av varmen. Siden dampen sirkulerer i ovnen, er det mindre risiko for at væsken i maten fordamper. Den forsiktige, jevne oppvarmingen bevarer smakene, råvarenes tekstur og næringsverdiene. Resultatet blir at alt fra fisk til skinkesteken får en sprø utside som hverken er over- eller understekt. Samtidig som du beholder maten saftig og smakfull på innsiden.
-
Smak og næringsverdiene bevares i maten
Test ut mat tilberedning med damp. Det handler ikke bare om å få en perfekt stekeskorpe, men takket være den jevne og skånsomme varmeoverføringen damp gir deg bevarer du saftigheten i maten og dermed bedresmak og konsistens på kjøtt, fisk eller lasagnen din.
-
Energieffektiv matlaging
Når damp kondenserer på maten i ovnen, trenger varmen dypere og raskere inn i maten. Varmen overføres lettere gjennom vann enn gjennom luft. (Sammenlign en badstue med tørr varme og en med vanndamp) Det fører til lavere energikostnad og mindre miljøpåvirkning.
-
Det er overraskende lett å bruke dampfunksjonen
Med Steamify-funksjonen blir det like lett å lage festmåltider med damp som med ditt vanlige stekeprogram. Dra fingeren over touch-skjermen for å velge hvilken temperatur du ønsker å tilberede maten i, så sørger ovnen for riktig dampnivå. Det eneste den ikke gjør er å servere maten.

GRATIS abonnement på SideChef Premium i 12 måneder
Nå får du et 12 måneders abonnement på appen SideChef Premium helt uten kostnad. Oppdag flere smarte funksjoner som dampovnen din har.

GRATIS abonnement på SideChef Premium i 12 måneder
Nå får du et 12 måneders abonnement på appen SideChef Premium helt uten kostnad. Oppdag flere smarte funksjoner som dampovnen din har.
Rengjøring og vedlikehold av dampovnen din
Om du gör rent ångugnen regelbundet och visar den lite omsorg kommer den att vara till nytta och glädje i många år.

GRATIS abonnement på SideChef Premium i 12 måneder
Nå får du et 12 måneders abonnement på appen SideChef Premium helt uten kostnad. Oppdag flere smarte funksjoner som dampovnen din har.