Derfor skal du bruke varmepumpe
Derfor skal du bruke varmepumpe

En komplett løsning for både varme og kulde

En varmepumpe hjelper deg å kontrollere temperaturen i huset eller på hytten - både for oppvarming og avkjøling. Du kanskje allerede har en varmekilde men som du ikke er helt fornøyd med effekten, inneklimaet, eller at det koster for mye med det eksisterende anlegget? Det kanskje blir altfor varmt innomhus på sommerens varmeste dager? Da kan en varmepumpe være løsningen for deg til en komplett løsning som sørger for alle deler. Våre varmepumper er et glimrende komplement til en eksisterende varmekilde og passer inn i de fleste hus og hytter.

 

Se nærmere på varmepumper fra Electrolux

 • et Symbol for fjernstyring
  Fjernstyr varmepumpen din

  Naturligvis kommer våre varmepumper utstyrt med innebygget Wi-Fi. Med en app kan du, når du er tilkoblet nettet, kontrollere varmepumpen fra hvor som helst. Det er en stor fordel når du er på vei hjem fra ferien eller skal dra ut på hytten.

 • et symbol for lydnivå
  Lydnivået er like lavt som en hvisking

  Yes - de er stille! Electrolux’ varmepumper er utformet for å passe inn i det moderne hjemmet både når det gjelder designen og lydnivået. Det laveste ligger på kun 22 dB som tilsvarer en hvisking.

 • Et miljøsymbol, et blad
  Et miljøvennlig alternativ

  Som energikilde brukes varmeenergien fra luften utenfra - det er kun selve kompressoren som drar strøm. En miljøvennlig måte å varme opp bostaden på, ikke minst hvis du har en eldre oppvarmingsmetode som bruker olje eller som drar elektrisitet direkte.

Slik fungerer varmepumpen

En varmepumpe består av to enheter som skal innstalleres - en utedel og en innedel. Når utedelen er igang, samler den varmeenergi av luften utifra, og sender den videre til innedelen. Den distribuerer varmen videre og sirkulerer energien inne i huset etter den temperaturen som du har bestemt.

Varmt på vinteren, svalt på sommeren

En varmepumpe tar altså vare på energien fra varmen som utendørsluften produserer og bruker den til å varme hjemmet ditt under vinterhalvåret. Men visste du at den også kan brukes til å gjøre det skjønt og svalt under sommerens varmeste dager? En varmepumpe regulerer temperaturen etter ønskemålene dine og krever mindre energi enn en vanlig AC.

Se alle varmepumper

Bra løsning for hytten

Hvis du har en hytte, så er varmepumpen et glimrende alternativ som varmekilde. Du kan da holde hytten varm på vinteren på en bærekraftig og energieffektiv måte. Eller svalt på sommeren. Om du ikke bruker hytten din på vinteren, kan varmepumpen stilles in på vedlikeholds varme for å unnvike at noe blir ødelagt av frosten.

Slik påvirkes økonomien din

En varmepumpe kan dekke opptil 55% av bostadens oppvarmingsbehov — det varierer avhengig av hvor du bor i landet. Sammenlignet med tradisjonelle varmekilder som gir lik mengde varme som strømforbruk, kan en varmepumpe potensielt gi deg 5 ganger så mye varmeenergi som strømforbruk.