Dampede poteteter

Dampede poteteter

4 porsjoner

Ingredienser:
20 st. kokefaste småpoteter
Olivenolje/smør
Salt, Pepper

 

Fremgangsmåte:
1. Legg potetene på en hullplate

2. Damp i ovnen i ca.20 min eller til dem er myke

3. Før servering, drypp på fin olivenolje eller tilsett en klatt smør, salt og pepper

 

Sebastians kommentar:
Dampet potet er en delikatesse. Poteten blir ikke bløt slik den blir når den er kokt. Hele poteten får en finere struktur og gjør til og med at skallet smaker godt. Gjennom å måle temperaturen på potetene underveis kan du ta dem ut når temperaturen er perfekt. Å dampe poteter tar omtrent 20-30 minutter og anbefalt temperatur er 94-95 grader. I disse tider er det også relevant å huske at matlaging med damp både er vannbesparende og energieffektivt.

Leaquid

En stor del av næringsstoffene til grønnsakene forsvinner ut i vannet under koking. Dette tapet er ikke synlig – og er heller ikke noe de fleste vet om eller reflekterer over. Hvordan får vi bukt med et problem som er usynlig? Vel, vi laget vitaminvannet Leaquid som viser tapet av næringsstoffer på en tydelig og håndfast måte.

Tilbake til fordelene med damp