Rustflekker på bestikk

Senest oppdatert 29.10.2019 14.49

'Rustfritt stål' som ikke er rustfritt

Stål kjent som «rustfritt stål» er veldig rustbestandig. Metallet danner et beskyttende lag på overflaten, kalt et "oksidlag". Hvis overflaten er skadet, f.eks. når en kniv er ripete, vil oksygen fra omgivelsene umiddelbart skape et nytt beskyttelseslag. Enkelte stoffer kan imidlertid skade og trenge gjennom det beskyttende laget uten at det kan regenereres. Disse inkluderer sterke og sure matvarer som salt, sitron, eddik, ketchup og majones. Oppvaskmidler som inneholder syrer eller klor kan også bryte ned beskyttelseslaget.

  • Ikke la bestikk være dekket av matavfall inne i oppvaskmaskinen. Skyll bestikket før du legger det i oppvaskmaskinen, eller start oppvaskmaskinens skyllemiddel hvis oppvaskmaskinen ikke må startes umiddelbart. Rust på rustfritt stål kan fjernes med et spesielt poleringsmiddel for stål.

Service eller bestikk som har flekkfrie deler

For eksempel, ost eller egg skiver med en korrodert skjærestreng. Hvis bestikk eller annet verktøy i rustfritt stål har blitt utsatt for fruktsyrer, eddiksyre, melkesyre eller salt over lenger tid, kan rusten spre seg

  • Ikke legg disse artiklene eller delene i en oppvaskmaskin.

Plastbelegget på kurvene er skadet

Plastbelegget på oppvaskmaskinkurven er veldig sterk. Det er bestandig mot slag og kjemikaliene i oppvaskmidler. Det kan imidlertid bli skadet mekanisk, av kutt og slitasje på plastbelegget, som forårsakes av at lange skarpe kniver legges i kurven. Når det er hull i plastbelegget, vil rust falle fra metallrammen til kurvene.

  • Erstatt kurvene for å løse dette problemet.

Vannrør laget av ulike metaller

  • Vannrørene som fører til oppvaskmaskinen kan lages av en rekke materialer, for eksempel galvanisert stål, kobber og messing. Ulike metaller kan reagere med hverandre, og føre til at korrosjon danner seg i rørene. Korrosjonen vil omsider føre til rust i vannet som fører til oppvaskmaskinen.
  • Kontakt en rørlegger og be ham/henne om å sjekke vannforsyningen til oppvaskmaskinen.

Flytende rust

Når det er rust i en oppvaskmaskin, vil det «flyte» rundt under vaskesyklusen. Derav navnet «flytende rust». Flytende rust kan sette seg hvor som helst i oppvaskmaskinen. Dette kan forårsake brune flekker på porselen, som ligner på rust. Dette er flytende rust, som har «landet» på en tallerken, for eksempel.

  • Flytende rust som har satt seg i deler av oppvaskmaskinen, må fjernes med sitronsyrepulver eller produktrenser.
  1. Plasser sitronsyrepulver eller maskinrenser i oppvaskmiddelbeholderen og start intensiv syklus.
  2. Når syklusen er fullført, lar du døren til oppvaskmaskinen stå åpen til innsiden av oppvaskmaskinen er hekt tørr.
  • Flytende rust som har satt seg på service og bestikk kan fjernes med poleringsmiddel for stål.
Bestill service
Bestill service

Ønsker du bestille en service tekniker? Våre Electrolux teknikere inspiserer og løser problemet til et pris, inkludert reservedeler.

Reservedeler og tilbehør
Reservedeler og tilbehør

Finn originale reservedeler for produktet ditt i vår web shop og få de levert på døren.