Slik holder du maten frisk lenger i kjøleskapet

Senest oppdatert 12.04.2022 15.50


Å holde maten fersk i kjøleskapet ditt kan være en utfordring. Her er noen anbefalinger for hvordan du kan holde dem friske lenger.


Slik holder du asparges frisk

Unngå å la asparges tørke ut. La gummibåndet være på bunten og skjær bort ca 1 tomme fra endene. Sett aspargesen stående i et glass som inneholder en tomme eller to vann og dekk løst med en plastpose. De vil være sprø i opptil 7 dager.


Slik holder du potetene ferske

Poteter liker å lagres i kjølige (10-20c) og fuktige omgivelser. Et tips er å lagre potetene dine i brunt papir eller perforerte plastposer vekk fra lys for å skape et best mulig miljø. Ikke oppbevar potetene dine ved siden av løk, da gassene hver avgir vil føre til at den andre forfaller. Følg disse trinnene, så holder du potetene friske lenger.Slik holder du avokado frisk

Avokado - bør oppbevares i kjøleskapet da kulden stopper modningsprosessen. Hold dem først på kjøkkenbenken til de modnes. De skal vare i 7-10 dager når de er nedkjølt. Topp tips: Hvis du har det travelt, kan du legge dem i en plastpose, på benken, for å fremskynde modning.


Slik holder eggene lenger

For å holde eggene lenger i kjøleskapet, må du huske å oppbevare dem i den originale beholderen for å holde fuktighet og andre forurensninger ute. Eggene lagres best i kalde omgivelser rundt 4-20c. Hvis du følger disse tipsene, vil eggene dine holde seg ferske i rundt 3-5 uker i kjøleskapet.Slik holder du brokkoli frisk

Brokkoli - oppbevares best i kjøleskapet i grønnsakskuffen. Oppbevar den i lukket plastemballasje (for eksempel bundet plastpose) for å få den til å vare lenger. Holdes det riktig varer brokkolien i 7-14 dager. Hvis du vil fryse frisk brokkoli, kutt den først i blomster, tenn dem i kokende vann i 2-3 minutter, avkjøl umiddelbart i kaldt / islagt vann, tøm og oppbevar i lufttett emballasje. De skal vare 3-6 måneder.


Slik holder du salaten frisk

Salat oppbevares også best i grønnsakskuffen i kjøleskapet med fuktighetsinnstillingen høyt - dette er tilfellet for alle grønne grønnsaker. Hvis du ikke har fuktighetskontroller - vask salaten, pakk den inn i tørkepapir og forsegle i en beholder.Grønnsaksskuffen - helten i kjøleskapet

Grønnsakskuff eller er viktig for ferske råvarer, grønnsaker og deilig frukt. Skarpen har stor betydning for å holde dem gode og friske, ved å sikre lav vegetabilsk metabolisme, lite vanntap og lav risiko for sykdom hos patogener (mugg etc.)

  • Hva skal lagres i grønnsakskuffen: salat / grønnsakssalat, gulrøtter, grønne bønner, brokkoli, sopp
  • Oppbevares ikke i grønnsakskuffen (på grunn av feil lagringstemperatur): paprika / paprika, tomater, agurk, banan, eksotisk frukt (mango, ananas), meloner, honningduer, vannmelon


Fuktighet - et sentralt element

Riktig fuktighet i skuffen er nøkkelen til at ferske råvarer ikke skal tørke ut. Se etter muligheten for å justere fuktigheten i skuffen gjennom en lufte, hjul, knapper osv. Høyere fuktighet er ideell når det er få råvarer i skuffen, lavere når skarpen er full. Husk at produserer elsker ganske høy luftfuktighet.

Skriv en anmeldelse om produktet ditt
Skriv en anmeldelse om produktet ditt

Din mening er viktig for oss. Vi er takknemlige for alle tilbakemeldinger som vi får, og oppmuntrer alle kommentarer som reflekterer dine opplevelser av produktet.