Tilbered en vakker brunsj i dampovnen

Senest oppdatert 14.05.2020 06.28

Begynn helgen med å behandle dine kjære på en deilig brunsj. Poached egg, omelett og til og med yoghurt kan gjøres enkelt med damp.



Vakker brunsj

Visste du at du kan bruke dampovnen din til å lage yoghurt? Det er enkelt å lage og et flott tillegg til din neste helgebrunsj (lag den over natten!). Våre nye Electrolux dampovner har til og med en yoghurtfunksjon.

Hva går bra sammen med yoghurt? Vel, mange ting - men nedenfor er en grunnoppskrift på en deilig granola.



granola

2 dl peanøtter, 2 dl cashewnøtter, 2 dl mandler, 2 dl havre, 1 ts malt kardamon, 2 ss jordet kanel, 3-4 ss honning, ½ ts salt

1. Hakk nøttene lett, ikke i små biter.
2. Bland nøtter og havre på en stekeovnsannonse og ristet lett. 160 ° C på 8-10 minutter.
3. Bland når det fremdeles er varmt med honning og krydder.
4. Oppbevares i en lufttett beholder.
5. Kos deg!

Her er faktisk et eksempel på når du ikke skal bruke damp, da du vil ha en tørr og sprø granola.


Utsøkt egg

Å koke egg i dampovnen hjelper eggene til å koke mer forsiktig etter hvert som varmen er jevnere. Det betyr ikke flere sprukne skjell eller rennende hvite. Hvem elsker ikke posjerte egg til brunsj? Og med damp er det minimal risiko for å mislykkes.

Her er en introduksjon til hvordan du lager posjert egg i en "pose" i dampovnen.


1. Begynn med å legge plastfolie i en kopp eller et glass. Bank et egg inni og stram og vri plastfolien slik at du får en "pose".


2. Legg "posene" på et stekeovn og stek i 90 ° C i Full Steam i ca. 6-7 min, avhengig av hvordan du vil ha eggene dine.


3. Ta av plastfolien og platen når eggene er kokte. Nyt!


Ovn omelett

En annen brunsjfavoritt er ovnen omelett eller frittata. Det blir perfekt stekt i dampovnen, da den omgivende varmen får egget til å koke jevnt og holde seg fuktig med dampen.

- Plasser bare hakkede grønnsaker (du velger!) I et smurt ovnsbrett

- Visp noen egg (3-4) sammen med salt, pepper og litt vann

- Legg eggene på toppen av grønnsakene og stek i fuktighet Medium 90 ° C til eggene koagulerer, ca. 10-15 minutter

- Server og nyt!


Dampkok som proffene

La SteamPro-ovnene heve dampkokingen din til proffnivå. Oppdag funksjoner inkludert Sous-Vide, Connected Cooking, som gjør det mulig å kontrollere ovnen din med smarttelefonen din og steamkokingsassistenten Steamify. SteamPro-ovner er klare til å gjøre din hverdagslige smakligere.


Oppdag SteamPro-ovnene våre


Skriv en anmeldelse om produktet ditt
Skriv en anmeldelse om produktet ditt

Din mening er viktig for oss. Vi er takknemlige for alle tilbakemeldinger som vi får, og oppmuntrer alle kommentarer som reflekterer dine opplevelser av produktet.