Stek bedre brød ved bruk av damp

Senest oppdatert 15.05.2020 15.13

Oppdag hvordan damp hever bakingen din. Dampovnen muliggjør et perfekt miljø for å tilberede deig og vil gi brødet en sprø skorpe og fluffy konsistens.Ta bakingen videre

En dampovn åpner for en helt ny verden av smakfullt, luftig brød med sprø, gyldenbrun skorpe. Det starter allerede når det viser seg at damp skaper en jevn temperatur, perfekt for deigen din å heve i. Når du baker, gir dampen en sprø skorpe da den skaper en våt overflate på brødet, og den vil også holde innsiden fuktig.


Heving

Å bruke damp for å Heve deig er fantastisk, fordi du har en perfekt og jevn temperatur for deigen å heve seg i. Det betyr at deigen vil heve raskere og jevnere. Dette er flott for alle deig, men spesielt for surdeig, da du vil få en høyere og ikke så tett deig som når den ble påvist i romtemperatur.

Du kan bruke damp for den første, men definitivt for den andre, stigende. Når brødene eller brødene stiger, hjelper dampen å gjøre brødet lettere med mer luft inni. Temperaturen avhenger, men rundt 25-30 ° C er god, generelt varmere jo raskere stiger - og du trenger ikke å dekke deigen når du hever deg i dampovnen. (Prøv "Dough Proving" -funksjonen neste gang du baker).


baking

Det er ikke vanskelig å lære å dampbake i ovnen og bake brød i dampovnen, og det gir et flott resultat. Å bruke damp i begynnelsen av bakeprosessen gjør brødet sprøere på overflaten. Dette er fordi dampen (eller i det vesentlige vannet) skaper en våt overflate som vil hjelpe den å bake jevnere.

Når du deretter er ferdig med tørr varme, vil det gjøre den våte overflaten enda sprøere enn om du bare brukte tørr varme fra starten. Damp vil også bidra til å holde på fuktighet i brødet - ikke mer tørt og tett brød. (Hvis du bruker en av dampovnene dine, kan du prøve "Brødbaking" -funksjonen.)


Stek håndverksbrød hjemme

Stek flott brød med et tastetrykk. SteamBake ovner bruker damp for å bevise deigen, stiger raskt og jevn for luftig fuktig innside. For å gi den siste touch av perfeksjon introduseres vanlig tørr varme for å gjøre skorpen sprø og gyllenbrun.


Oppdag SteamBake-ovnene våre


Skriv en anmeldelse om produktet ditt
Skriv en anmeldelse om produktet ditt

Din mening er viktig for oss. Vi er takknemlige for alle tilbakemeldinger som vi får, og oppmuntrer alle kommentarer som reflekterer dine opplevelser av produktet.