Stek bedre brød ved bruk av damp

Senest oppdatert 14.02.2023 09.21

Oppdag hvordan damp hever bakingen din. Dampovnen muliggjør et perfekt miljø for å tilberede deig og vil gi brødet en sprø skorpe og fluffy konsistens.Ta bakingen videre

En dampovn åpner for en helt ny verden av smakfullt, luftig brød med sprø, gyldenbrun skorpe. Det begynner allerede når deigen hever, fordi damp skaper en jevn temperatur - perfekt for deigen din å heve i. Dampen gir en sprø skorpe, fordi den skaper en våt overflate på brødet, samtidig som den holder innsiden saftig.


Heving

Å heve i damp er oppskriften på vellykket brødbakst, fordi du har en perfekt og jevn temperatur. Det betyr at deigen vil heve raskere og jevnere. Dette er bra for alle deiger, men spesielt for surdeig, da du vil få en høyere og mindre kompakt deig sammenlignet med en som er hevet i romtemperatur.

Du kan benytte damp under den første hevingen, men fremfor alt under den andre. Når brødene eller rundstykkene hever, hjelper dampen deg å få et lettere brød med mer luft. Temperaturen kan variere, men rundt 25-30 ° C er bra. Generelt gir høyere temperatur raskere heving - og du trenger ikke å dekke til deigen når du hever den i dampovnen. (Prøv "Dough Proving" -funksjonen neste gang du baker).


Baking

Det er ikke vanskelig å lære seg å bake i dampovn, og det gir et flott resultat. Når du benytter damp i begynnelsen av bakeprosessen, får du en sprøere overflate. Dette er fordi dampen (som hovedsaklig består av vann) skaper en våt overflate som gir jevnere steking.

Når du deretter avslutter med tørr varme, vil det gjøre den våte overflaten enda sprøere enn om du kun bruker tørr varme fra starten. Damp vil også bidra til å holde på fuktighet i brødet - ikke mer tørt og kompakt brød. (Hvis du bruker en av dampovnene våre, kan du prøve "Brødbaking" -funksjonen.)


Stek håndverksbrød hjemme

Bak flotte brød med kun et tastetrykk. SteamBake-ovner bruker damp for å heve deigen raskt og jevnt, og for en luftig og saftig innside. For å gi et siste touch av perfeksjon, introduseres vanlig tørr varme for å gjøre brødskorpen sprø og gyllenbrun.


Oppdag SteamBake-ovnene våre


Skriv en anmeldelse om produktet ditt
Skriv en anmeldelse om produktet ditt

Din mening er viktig for oss. Vi er takknemlige for alle tilbakemeldinger som vi får, og oppmuntrer alle kommentarer som reflekterer dine opplevelser av produktet.