Slik rengjør du og tar vare på Electrolux-ovnen din - vedlikehold av ovnen

Senest oppdatert 17.11.2023 14.37

Kjøkken med ovner

Det er viktig å rengjøre Electrolux-ovnen din regelmessig – både av hygienesiske grunner og for å holde ovnen og tilbehøret i topp stand. Enkel og konsekvent stell av ovnen din vil forbedre ytelsen, både på kort og lang sikt.

Ovnen din vil ha forskjellige rengjøringsbehov avhengig av modell og type. Forskjellige Electrolux-ovner kan ha en rekke rengjøringsfunksjoner for å støtte vedlikeholdet – sjekk hvilke som gjelder for din spesifikke ovnsmodell. Kombiner med vårt utvalg av ovnspleieprodukter for best resultat.

Slik holder du ovnen ren

Daglig rengjøring:

 • Hulrom: Optimalt sett bør hulrommet rengjøres etter hver bruk. Tørk av hulrommet og den indre glassdøren med en myk klut
 • Forsiden av ovnen: Rengjør fronten av ovnen med en myk klut, varmt vann og et mildt rengjøringsmiddel
 • Metalloverflater: Bruk et rengjøringsmiddel når du rengjør overflater av metall
 • Flekker: Fjern flekker med et mildt rengjøringsmiddel

For fronten av ovnen, metalloverflater og flekker anbefaler vi Oven and Micro Care spray.

Mer grundig rengjøring:

Utforsk først hvilke rengjøringsprogrammer som følger med ovnen din. Disse vil støtte både daglige og grundige rengjøringsbehov. Noen ganger må du utføre en dypere rengjøring av hyllestøttene og glassdøren. En oversikt over hvordan du rengjør disse områdene finner du nedenfor.

 • Rengjør hyllestøtten: For en mer grundig rengjøring anbefaler vi å fjerne hyllestøtten. Dette gjør du ved å trekke forsiden av hyllestøtten vekk fra veggen, og deretter gjenta med bakenden av støtten. Rengjør hyllestøttene ved å legge dem i vasken eller vaske dem i oppvaskmaskinen
 • Innvendig glassdør: Det er mulig å fjerne og rengjøre det indre glasset på døren hvis det blir skittent. Se brukerhåndboken for å se hvordan dette gjøres på din spesifikke ovnsmodell. Fjern glassrutene forsiktig og rengjør med en våt klut eller bruk ovnsrens for spesielt gjenstridige matrester. Vi anbefaler Oven and Micro Care spray

Rengjøringsprodukter

Våre anbefalte pleieprodukter kan kjøpes i vår nettbutikk.

 • Ovn og Micro Care spray
 • Steam Care – Avkalkingsmiddel for dampovn
 • Steam Oven Care Set – rengjørings- og avkalkingsmiddel

Rengjøringspåminnelser

Mange av ovnene våre har påminnelser når den må rengjøres. Ovnen vil påminne deg når det er på tide å rengjøre og/eller avkalke for fortsatt optimal ytelse. Påminnelsene kan aktiveres og deaktiveres i INNSTILLINGER-menyen, eller åpnes via vår offisielle app.

Rengjøringsprogrammer

Nedenfor er en oversikt over forskjellige rengjøringsprogrammer som er tilgjengelige i Electrolux-ovner som gjør det lettere for deg å holde dem rene. Se ovnen eller brukerhåndboken for å finne ut hvilket program som gjelder for din ovnsmodell.

Katalytisk rengjøring – katalytiske foringer absorberer fett, som løsnes og lett fjernes etter å ha kjørt rengjøringsprogrammet. Lær mer om katalytisk rengjøring.

Pyrolytisk rengjøring – smuss, fett og matrester blir til aske ved høye temperaturer og tørkes enkelt bort. Lær mer om pyrolytisk rengjøring.

AquaClean – bruker fuktighet til å forbehandle fett og matrester, noe som gjør det lettere å rengjøre ovnen. Lær mer om AquaClean.

Rengjøring av dampovn

Hvis du har en dampovn, kan du også ha følgende programmer.

Steam Cleaning – en automatisk rengjøringsfunksjon som bruker damp til å myke opp fett og rester, noe som gjør det lettere å rengjøre ovnen. Lær mer om damprengjøring.

Steam Cleaning PLUS – et mer intensivt damprengjøringsprogram. Lær mer om damprengjøring.

Tørking – du kan kjøre dette rengjøringsprogrammet for å tørke ut ovnsrommet etter tilberedning med damp.

Avkalking – fra tid til annen må du avkalke dampsystemet. Denne funksjonen hjelper deg med det. Lær mer om avkalking.

VIKTIG

 • Sørg alltid for at ovnen er avkjølt før rengjøring
 • Sørg alltid for at ovnen er avkjølt før rengjøring når du bruker rengjøringspray for ovner. Spray rengjøringsmiddelet på en klut og tørk av hulrommet i motsetning til å spraye det direkte inn i selve hulrommet. Sørg for at ikke spraye på kapillærkabler bak viften.
 • Eventuelle rengjøringsmidler som brukes må være ikke-slipende.For mer informasjon om din spesifikke ovnsmodell, se brukerhåndboken. Du finner brukermanualen din her.

Registrer produktene dine
Registrer produktene dine

Registrer produktene dine i MyElectrolux og finn alt du trenger på ett sted.

Reservedeler og tilbehør
Reservedeler og tilbehør

Finn originale reservedeler for produktet ditt i vår web shop og få de levert på døren.