Slik bruker du steketermometeret på din Electrolux-ovn

Senest oppdatert 19.04.2024 13.44

Bruke matsensor i kylling

Steketermometeret er et praktisk, integrert termometer som lar deg følge matlagingen – i nåtid. Den er enkel å bruke og gir trygghet i at maten din alltid er riktig tilberedt. Du finner denne funksjonen på utvalgte Electrolux-ovnsmodeller.

Hvordan fungerer steketermometeret og hvorfor bør du bruke den?

Steketermometeret, noen ganger referert til som Food Probe eller Meat Probe, er et integrert steketermometer som måler kjernetemperaturen til maten. Den er egnet for tilberedning av en rekke retter, og en ideell hjelp når du lager mat som kjøtt, fisk eller fjærfe.

Mens du bruker den, kan du føle deg trygg på at du vil oppnå riktig kjernetemperatur på maten – aldri overstekt eller rå igjen. Du trenger ikke bekymre deg for tilberedningstider, siden kjernetemperaturen veileder nøyaktig hvor lenge retten skal stå i ovnen.


Slik bruker du steketermometeret

Når du lager mat med steketermometeret, må to temperaturer stilles inn: ovnstemperaturen og målet for kjernetemperaturen til retten.

1. Sett steketermometeret inn i parabolen

2. Koble steketermometeret til ovnen. Sørg for at støpselet er satt helt inn i stikkontakten

  • Stikkontakten finner du i øvre høyre hjørne av front-rammen på de fleste av våre modeller, og tilgjengelig når ovnsdøren er åpen

Person som kobler til matsensor


3. Still inn en varmefunksjon og ovnstemperatur

4. Trykk på ikonet og oppgi kjernetemperaturen for retten din

5. Trykk på START

6. Den innstilte kjernetemperaturen overvåkes nå, og en alarm vil lyde når den er nådd

Tips for bruk av steketermometeret

Steketermometeret kan også brukes sammen med AssistedCooking. Du kan velge å bruke den når den foreslås i AssistedCooking-navigeringen enten på ovnen eller i appen, hvis dette er aktuelt for ovnsmodellen din. En ekstra funksjonalitet når dette brukes, er at du kan angi at retten skal være rare, medium eller well done basert på preferansene dine. Klikk her for å lære mer om AssistedCooking.

For best resultat, sett tuppen av steketermometeret inn i midten, eller i den tykkeste delen, av maten. Pass på at minst ¾ av matsensoren er inne.

Optimalt sett bør maten du tilbereder nå romtemperatur før du begynner å lage mat. Matsensoren vil ikke fungere hvis maten er for kald eller ikke er helt tint.

Advarsler

  • Bruk kun den medfølgende matsensoren eller originale reservedeler
  • Sørg for å holde noen centimeters mellomrom mellom grillelementene og ledningen til steketermometeret for å forhindre at den blir skadet
  • Vær forsiktig så du ikke brenner deg når du setter steketermometeret inn i en forvarmet ovn
  • Fjern alltid steketermometeret etter bruk. Vær forsiktig så du ikke blir brent, siden både steketermometeret og ovnen blir varme
  • Ikke bruk steketermometeret for væsker  


For mer informasjon om din spesifikke ovnsmodell, se brukerhåndboken. Du finner brukermanualen din her.

Nå som du vet hvordan du bruker matsensoren, vil du kanskje lære mer om ovnen din. Klikk her for en oversikt over ovnsfunksjoner og symboler.

Finn brukermanualen din
Finn brukermanualen din

Løs problem og finn instruksjoner, og annen dokumentasjon for produktet ditt.

Reservedeler og tilbehør
Reservedeler og tilbehør

Finn originale reservedeler for produktet ditt i vår web shop og få de levert på døren.