Slik bruker du Sous Vide-funksjonen på din Electrolux dampovn

Senest oppdatert 05.06.2023 10.44

Sous vide matlaging og bruk av sous vide-funksjonen på ovnen din

Matlaging med Sous Vide forsegler fuktighet, bevarer aroma, næringsstoffer og smak – du får et profesjonelt resultat. Den største fordelen med å bruke Sous vide er praktisk talt å eliminere risikoen for overkoking. De vakuumforseglede posene, intensiverer tilberedningsmetoden også smakene i maten. Du finner denne funksjonen på Electrolux SteamPro-ovnsmodeller.

Sous Vide forbindes ofte med kjøtt, men du kan også tilberede sjømat, fjærfe, grønnsaker og poteter med Dous vide. Du kan til og med tilberede egg med Sous vide og nyte av perfekt kokte egg som du ønsker.

Det du trenger når du skal bruke Sous Vide

Bortsett fra ProSteam-ovnen din, trenger du sous vide-poser og en vakuumforsegler.

Sous vide poser

Vakuumforseglingsposene fra Electrolux er desoking/vacuum-sealers/integrated-vacuum-sealer/ignet for å resirkuleres og er laget av mer resirkulerbart plastmateriale enn tidligere modeller*, finn dem her. De produseres også med opptil 40 % mindre CO2-utslipp enn tidligere**. Posene er kompatible med Sous vide-ovner, vakuumforseglere og vakumforseglingsskuffer.

Husk å resirkulere vakuumposen etter matlaging. Etter å ha brukt vakuumforseglingsposen, fjern alle matrester fra innsiden av posen for å unngå forurensning i resirkuleringsbeholderen. Deretter kan du kaste posen i plastgjenvinningsboksen.

*Posen er laget av NEXT FLEX MP0X (Format>A4) som er resirkulerbar i henhold til EN 13430 (lik DIN EN 13430)

**Ifølge en livssyklusvurdering (LCA) utført av Electrolux

Vakuumforsegler til Sous Vide-poser

For å forsegle Sous vide-posene trenger du en vakuumforsegler. Det finnes skrivebordsversjoner og innebygde skuffer. Desktop-sealeren vil ta deg en lang vei for å komme i gang med å eksperimentere med Sous vide-matlaging med minimal innsats. Våre vakuumforseglere er fleksible og enkle å bruke, finn våre bordforseglere her.

Hvis du ønsker å ta Sous vide-matlagingen til neste nivå, kan du komplettere kjøkkenet ditt med en innebygd vakuumforseglingsskuff, for en jevn tilberedningsprosess og en luksuriøs følelse. Utforsk våre innebygde vakuumforseglingsskuffer.

Slik bruker du Sous Vide-funksjonen i ovnen

1. Fyll opp vannskuffen til maksimalt nivå som angitt og skyv den tilbake på plass
2. Plasser maten i en Sous vide-pose og vakuumforsegl den. Sett posen på rist, på tredje hylle, i ovnen
3. Velg Sous Vide-funksjonen på din SteamPro®-ovn
4. Still inn koketiden
5. Still inn temperatur
6. Trykk på START

Tips og triks

  • Vi anbefaler å steke rødt kjøtt kort i panne eller på grillen etter bruk av Sous Vide-funksjonen. Det vil gi kjøttet en sprø overflate
  • Når du tilbereder flere stykker fjærfe eller fisk i en pose, plasser dem side ved side, og ikke oppå hverandre, for å sikre at de blir riktig tilberedt
  • Tilberedning av måltid ved å fryse vakuumforseglet mat: ta plastposene rett fra fryseren til ovnen når du bruker Sous Vide-funksjonen


For mer informasjon om din spesifikke ovnsmodell, se brukerhåndboken. Du finner brukermanualen din her.

Nå som du har lært om Sous vide matlaging, klikk her for å lære mer om hvordan du lager mat med damp.

Registrer produktene dine
Registrer produktene dine

Registrer produktene dine i MyElectrolux og finn alt du trenger på ett sted.

Skriv en anmeldelse om produktet ditt
Skriv en anmeldelse om produktet ditt

Din mening er viktig for oss. Vi er takknemlige for alle tilbakemeldinger som vi får, og oppmuntrer alle kommentarer som reflekterer dine opplevelser av produktet.