Slik bruker du katalytisk rengjøring på din Electrolux-ovn

Senest oppdatert 28.11.2023 11.26

Nå kan du si bye bye til skrubbing av matfett i ovnen. Utvalgte Electrolux-ovnsmodeller har katalytiske foringer for å gjøre jobben enkel. Dette fôret hindrer fettrester i å feste seg til ovnen og gjør det enklere å holde ovnen ren.

Ulike ovnsmodeller kan inneholde forskjellige rengjørings-funksjoner for å lette rengjøringen. Se håndboken for ovnen for å finne ut hvilke funksjoner du har for å gjøre rengjøringen enklere.

Hva er katalytisk rengjøring og hvorfor bør du bruke det når du skal rengjøre ovnen?

Utvalgte ovnsmodeller har katalytiske foringer, som gjør det enklere å rengjøre ovnen. Disse foringene absorberer fett, som løsner når ovnen når 250°C. Noen ovner med denne funksjonen er foret på sidene, taket og baksiden av ovnen, mens andre kun har det på baksiden av ovnen. Den katalytiske foringen føles lik sandpapir, og maten kan ikke forbli fast til overflaten når den er oppvarmet. Dette vil gjøre det lettere å effektivt holde ovnen ren.

Noen av ovnsmodellene med katalytisk fôr har et dedikert program for katalytisk rengjøring, mens andre ikke har det. Uansett vil du enkelt oppnå rene resultater ved å følge trinnene nedenfor.

Katalytisk foring nærbildeSlik bruker du funksjonen Katalytisk rengjøring

Før du starter katalytisk rengjøring

1. Fjern alt tilbehør og avtakbare støtter for hyllene i ovnen
2. Ovner i med overflater uten uten katalytisk fôr vil trenge tradisjonell rengjøring ved å bruke en ovnsrengjøring og tørke av med varmt vann. Vi anbefaler å bruke vår Ovn & Mikrobølgerensespray til dette formålet

Merk: Ha aldri rengjøringsmiddel på de katalytiske foringene.

Starte den katalytiske rengjørings-syklusen

Alternativ 1: Ovnen din har et dedikert katalytisk rengjøringsprogram

1. Velg RENGJØRING i MENYEN og velg KATALYTISK RENGJØRING
2. Aktiver den ved å trykke på  symbolet til "CATA" vises på displayet
3. La den være selvrensende i en time

Alternativ 2: Ovnen din har ikke et dedikert katalytisk rengjøringsprogram

1. Sett ovnen på 250°C
2. La den være selvrensende i en time

Etter den katalytiske rengjørings-syklusen

1. Slå av ovnen
2. Når ovnen er avkjølt, tørk av bunnen av hulrommet med en myk klut
3. Sett hylle-støttene og tilbehøret inn i ovnen igjen

VIKTIG

  • Ikke rengjør den katalytiske overflaten med ovnsspray, skurende rengjøringsmidler, såpe eller andre rengjøringsmidler. Dette vil skade den katalytiske overflaten
  • Vær oppmerksom på at flekker eller misfarging kan forbli etter rengjøringen, da disse ikke påvirkes av de katalytiske egenskapene. Dette vil ikke påvirke ovnen


For mer informasjon om din spesifikke ovnsmodell, se brukerhåndboken. Du finner brukermanualen din her.

Nå som du har lært alt du trenger å vite om bruk av funksjonen Katalytisk rengjøring, kan det være lurt å lære mer om ovnen din. Klikk her for en oversikt over rengjøring og vedlikehold av ovnen din.