Lag sunne snacks i dampovnen

Senest oppdatert 15.05.2020 17.27

Konservert, syltet eller dehydrert - en dampovn lager sunne, velsmakende snacks fra favorittfrukter og grønnsaker.Få snacks

Det er enkelt å lage sunne snacks hjemme - bare velg favorittfrukter eller grønnsaker som er i sesongen. Så prøv  med å enten bevare eller dehydrere dem. Konserverte frukter er gode på frokostgrøten eller som en lunsj på dagen. Syltede grønnsaker er et godt tilbehør eller snack før middagen. Når du dehydrerer frukt eller grønnsaker, får du sunne chips som alle vil elske.Konservering eller infusjon av frukt og grønt

Når du lager syltetøy eller sylteagurk, hvorfor ikke dra nytte av dampfunksjonen. Forsikre deg først om at du har rene glass og damp deretter glassene og lokket i Full Steam i 10 minutter. Etter å ha dampet, ta dem ut (de blir varme!) Og pass på at du får overflødig vann ut ved å hvile dem opp ned på et rutenett.

Neste trinn er å fylle glasset med hva du vil bevare - prøv hva som er i sesongen i din region, det meste fungerer bra! Når du er fylt, vri på lokket og damp i ovnen. Tiden varierer avhengig av oppskriften du lager, men når du hører en klikkelyd fra lokkene, er det vanligvis på tide å ta glassene ut av ovnen.

Hvordan bevare frisk frukt og grønnsaker? Det finnes en rekke forskjellige oppskrifter, men en generell regel er å fylle glassene med råvarene (hele eller hakkede), litt krydder eller smakstilsetning og så dekke til med væske før det går i dampovnen.


Å lage dehydrert sunn snacks

Når du dehydrerer frukt og grønnsaker, trenger du ikke en dampovn (selv om noen av våre Electrolux dampovner har et spesielt dehydratiseringsprogram), men det er en fin måte å tilberede sunne snacks som er enten søt eller smakfull. Nedenfor er en av favorittene våre, men prøv det med hva du vil eller hva som er i sesongen.


Hvordan dehydrere frukt: Eple chips

2 epler, 1 ss pulversukker


Skjær eplene tynt med en mandoline.


Legg skivene på et silikonark eller et bakepapir.


Tørk eplene med sukkeret og stek på 85 ° C (eller bruk Dehydrering-programmet) i 1 ½ time. Nyt!


Sprø, gyldenbrun og perfekt fuktig

I SteamCrisp-ovner er vanlig varme kombinert med damp for å gjøre oppvasken sprø og gyllenbrun på utsiden mens innsiden er fuktig, mør med næringsstoffer og smaken er perfekt bevart.


Oppdag SteamCrisp-ovnene våre


Skriv en anmeldelse om produktet ditt
Skriv en anmeldelse om produktet ditt

Din mening er viktig for oss. Vi er takknemlige for alle tilbakemeldinger som vi får, og oppmuntrer alle kommentarer som reflekterer dine opplevelser av produktet.