Lær det grunnleggende om dampkoking

Senest oppdatert 13.05.2020 08.13

Du trenger ikke å være kokk for å lage mat med damp, det er enkelt. Det har aldri vært enklere å oppnå sprøere skorper, fuktige sider og levende grønnsaker. Og få perfekt ris, linser og korn hver gang.Dampende ris (basmati, paraboiled eller jasminris)

Å koke ris i dampovnen er ikke bare lett, du får også et bedre resultat. Risen vil ende opp perfekt hver gang. Hvert korn blir tilberedt jevnt, men ikke overkokt, for et fluffig resultat. Hvis det gjelder å dampe og koke, foretrekker vi å dampe risen vår.


1 del ris blandet med 1 del vann og en klype salt er alt du trenger.


Legg ingrediensene i et passende ovnsbrett.


Damp på Full Steam 100 ° C i 20 minutter. Ferdig!


Dampende linser og andre korn

Linser har en tendens til å bli grøt når du koker i en gryte, det vil ikke skje i en dampovn da dampen ikke vil koke linsene. Linsene vil også være mer næringsrike når de tilberedes i damp, da de ikke drenerer linsene som kokende vann gjør.

Slik damper du linser: 1 del røde linser blandet med 1 del vegetabilsk bestand og en klype salt er alt du trenger, legg ingrediensene i et passende ovnsbrett. Damp på full damp 100 ° C i 13-15 minutter, ferdig!


Nydelig!

Damping er en flott tilberedningsmetode for mange korn. Det er en enkel tilberedningsmetode med et deilig sluttresultat. Prøv for eksempel dampende quinoa, bulgur og cous cous perler. Bare tenk på steketiden for hvert produkt når de er forskjellige.


Damp gjør god mat enda bedre

Gjør din favorittmat deiligere uten ekstra krefter. Bruk damp når du koker grønnsaker, fisk, kjøtt, brød og til og med desserter for å få de sprø utsiden og fuktige innersidene fulle av smak.


Oppdag SteamBoost-ovnene våreSkriv en anmeldelse om produktet ditt
Skriv en anmeldelse om produktet ditt

Din mening er viktig for oss. Vi er takknemlige for alle tilbakemeldinger som vi får, og oppmuntrer alle kommentarer som reflekterer dine opplevelser av produktet.