Kom i gang med dampovnen

Senest oppdatert 13.05.2020 08.52


Velkommen til en smakligere hverdag med damp! La oss vise deg noen tips og triks for hvordan dampovnen din får frem det beste i matlagingen.Velkommen

Gratulerer med dampovnen din! Enten det er et nytt kjøp eller om du har hatt dampovnen en stund, er damp en fin tilberedningsmetode. Når du begynner å bruke damp, vil du oppdage fordelene selv - men vi vil også introdusere deg for hvorfor damp er flott for å tilberede alt fra hverdagsmat til snacks, brunsj eller middager med spesielle anledninger.

Velkommen til dampens verden!


Vannbeholder

Første ting først, det som er annerledes med en dampovn, er at den koker med damp. For det trenger den en vannbeholder som må fylles med vann for at ovnen skal fungere ordentlig. Varmen fra ovnen gjør deretter vannet til damp.

På Electrolux dampovner plasseres vannbeholderen i øverste høyre hjørne på dampovnen. Med forventning om SteamBake-ovnen, der den plasseres i hulrommet i ovnens underetasje. Uansett må du sørge for å fylle den opp før du begynner å lage mat.


Dampnivåer

En annen ting å merke seg er de forskjellige dampnivåene du kan bruke når du steker, på Electrolux dampovner kalles de Full Steam, Fuktighet høy, Fuktighet Medium og Luftfuktighet Lav. Som en generell veiledning er det dette de forskjellige dampnivåene fungerer bra for:

- Full Steam bruker kontinuerlig damp for sunn og smakfull mat. Ideell for forsiktig tilberedning av ingredienser som grønnsaker, ris, couscous og sjømat (fisk, blåskjell og reker).

- Fuktighet Høy kombinerer varm luft med damp for en delikat oppvask. Ideell til delikate retter som vaniljesaus, flaner, terrasser og fisk.

- Fuktighet Medium kombinerer varm luft med damp for forsiktig stewing. Ideell for stekt kjøtt eller stekt fisk, samt å bake brød og søte deiger.

- Fuktighet Lav kombinerer varm luft med damp for saftig og sprø mat. Ideell til kjøtt, fjærkre, fisk, au gratin-retter, gryteretter, stekte grønnsaker samt bakepai, muffins og kjeks.
Damp gjør god mat enda bedre

Gjør din favorittmat deiligere uten ekstra krefter. Bruk damp når du koker grønnsaker, fisk, kjøtt, brød og til og med desserter for å få de sprø utsiden og fuktige innersidene fulle av smak.


Damp gjør god mat enda bedre

Gjør din favorittmat deiligere uten ekstra krefter. Bruk damp når du koker grønnsaker, fisk, kjøtt, brød og til og med desserter for å få de sprø utsiden og fuktige innersidene fulle av smak.


Oppdag SteamBoost-ovnene våre


Skriv en anmeldelse om produktet ditt
Skriv en anmeldelse om produktet ditt

Din mening er viktig for oss. Vi er takknemlige for alle tilbakemeldinger som vi får, og oppmuntrer alle kommentarer som reflekterer dine opplevelser av produktet.