Gjør høytidens klassikere enda mer smakfull med damp

Senest oppdatert 13.12.2021 17.53

Høytiden er en fin tid for matlaging! Bruk tiden på kjøkkenet sammen med familie eller venner, og nyt av lange middager sammen.Kjøtt som kan tilberedes med damp

Hvilket kjøtt kan du dampe? Tilberedning med en dampovn er bra til forskjellige typer kjøtt som skinke, svinekjøtt, oksekjøtt, biffskulder osv. Dampen hjelper fibrene i kjøttet til å løsne og bli mørt. Fjærkre, som kalkun og kylling, er ganske mager kjøtt og dampen hjelper til med å gjøre kjøttet saftig og fuktig. Nedenfor finner du noen tips og triks for hvordan du damper kjøtt hjemme.


Skinke

- For å få en saftig skinke starter du med å plassere skinken direkte i stekeovnen med et åpent stekebrett under galleret.

- Når skinnsiden er opp, kjører du skinka i Full Steam 100 ° C til den når 70 ° C kjernetemperatur. (Tiden det tar er avhengig av størrelsen på skinken, og det er også grunnen til at kjernetemperatur er den beste veien å gå.) Når den når riktig temperatur, ta den ut og la den stå for avkjøling.

- Når den er avkjølt, kan du smøre inn skinken med det du foretrekker. Vi liker å blande sennep og eggeplommer, når skinken er innsmurt, strør vi over strøbrød.

- Stek deretter i tørr luft på 175 ° C til skinken blir sprø og gylden (det tar bare 5-10 minutter). Dette er en utmerket rett å tilberede dagen før.
Kalkun

- En flott måte å få kalkun både saftig og sprø er å dampe den først på Full Steam 100 ° C med fyllingen inni.

- Plasser et termometer inne i beinets ben, og stek til det når 68 ° C. (Tiden det tar, avhenger av størrelsen på kalkunen, og derfor er kjernetemperatur den beste veien å gå.)

- Når den når riktig temperatur, ta den ut og la skinnet tørke.

- Smør hele fuglen med mykt smør når skinnet er tørt, og kjør de siste 30 minuttene i en ovn med tørr luft på 200 ° C slik at skinnet blir mørkt og sprøtt. Server og nyt!


Glaserte korte ribber eller biff

- Begynn med å salte de korte ribbeina eller selve brystkassen, og la stå i saltlake natten over.

- Damp på Full Steam 100 ° C i minst 3-4 timer avhengig av størrelsen. For korte ribber er det klart når kjøttet lett kan fjernes fra beinet. Brystkassen er klar når du lett kan skjære gjennom kjøttet med en liten kniv. La det stå til avkjøling. Skjær de korte ribbeina i deler mellom beinene. Du kan la brystkassen være som den er.

- Lag en glasur med 1 dl brunt sukker, 3dl mørkt øl, 1 s eple cider eddik, 1 ss sennep, en klype salt og kanskje en klype chili eller chipotle. Bland sukker og eddik i en gryte og kok opp, tilsett ølet og reduser til konsistensen blir tykk (ca. 10-15 minutter).

- Glasér kjøttet og varm opp i ovnen. Du kan tilberede denne retten dagen før og bare glasere og varme før servering.


Sous Vide sider

Sous Vide er en perfekt tilberednings-metode for grønnsaker. Det er sunnere da mindre næringsstoffer går tapt under tilberednings-prosessen og får mer smak, da de naturlige smakene forbedres og får en bedre tekstur. I tillegg er det en fin måte å tilsette grønnsaker på.


Selleri med brunet smør, timian og sitronskall

- Skrell og skjær selleri og ha i vakuumposen sammen med brunet smør, timian-stengler, sitronskall og en klype salt.

- Stek 100 ° C i full damp i omtrent 20-25 minutter. Avkjøl og server som den er, stek eller grill.


Gulrøtter i krydder og appelsinjuice

- Skrell gulrøtter og ha i vakuumposen sammen med stjerneanis, chili, kanel og en klype salt.

- Stek 100 ° C i full damp i omtrent 15-20 minutter. Avkjøl og server som den er, stek eller grill. Bruk saften til en saus eller dressing.


Utvikle kokkekunstene dine med matlaging med damp

Bli en bedre kokk i kjøkkenet med La SteamPro-ovnene og utvikle kokkekunstene med å tilføre damp i matlagingen.  Oppdag funksjoner inkludert Sous Vide, Connected Cooking, som gjør det mulig å kontrollere ovnen din med smarttelefonen din og steamkokings-assistenten Steamify. SteamPro-ovner er klare til å gjøre din matlaging i hverdagen mer smakrik.


Oppdag SteamPro-ovnene våre


Skriv en anmeldelse om produktet ditt
Skriv en anmeldelse om produktet ditt

Din mening er viktig for oss. Vi er takknemlige for alle tilbakemeldinger som vi får, og oppmuntrer alle kommentarer som reflekterer dine opplevelser av produktet.