Gjør ferien klassikere enda mer smakfull av damp

Senest oppdatert 14.05.2020 06.24

Feriesongen er en fin tid for matlaging! Bruk tid på kjøkkenet sammen med familie eller venner, og nyt lange middager sammen.Dampende kjøtt

Hvilket kjøtt kan du dampe? Tilberedning av dampovn er bra til forskjellige typer kjøtt som skinke, svinekjøtt, oksekjøtt, biffskuldre osv. Dampen hjelper fibrene i kjøttet til å løsne og bli mørt, men uten å stramme fra hverandre. Fjærkre, som kalkun og kylling, er ganske mager og damp hjelper til med å gjøre kjøttet saftig og fuktig. Nedenfor finner du noen tips og triks for hvordan du damper kjøtt hjemme.


Skinke

- For en saftig skinke, start med å plassere skinken direkte på stekeovnen med et åpent brett under rutenettet.

- Når skinnsiden er opp, kjører du skinka i Full Steam 100 ° C til den når 70 ° C kjernetemperatur. (Tiden det tar veldig varierer avhengig av størrelsen på skinken din, og det er grunnen til at kjernetemperatur er den beste veien å gå.) Når den når riktig temperatur, ta den ut og la den avkjøles.

- Når du er avkjølt, kan du belegge skinken med det du foretrekker. Vi liker å blande sennep og eggeplommer, når skinken er belagt strør vi over brødsmuler.

- Stek deretter i tørr luft på 175 ° C til skinken blir ristet og gylden (den tar bare 5-10 minutter). Dette er en perfekt rett å tilberede dagen før.
Tyrkia

- En flott måte å få kalkun både saftig og sprø er å dampe den først på Full Steam 100 ° C med fyllingen inni.

- Plasser et termometer inne i benbeinet og stek til det når 68 ° C. (Tiden det tar, avhenger av størrelsen på kalkunen, og derfor er kjernetemperatur den beste veien å gå.)

- Når den når riktig temperatur, ta den ut og la huden tørke.

- Smør hele fuglen med mykt smør når den er tørr, og kjør de siste 30 minuttene i en ovn med tørr luft på 200 ° C slik at huden blir mørk og sprø. Skjær og nyt!


Glaserte korte ribber eller biff

- Begynn med å salte korte ribbeina eller brystkaken og la saltlake natten over.

- Damp på Full Steam 100 ° C i minst 3-4 timer avhengig av størrelse. For korte ribber er det klart når kjøttet lett begynner å komme av beinet. For brisket er den klar når du enkelt kan skjære gjennom kjøttet med en liten kniv. La det avkjøles. Skjær de korte ribbeina i skiver mellom beinene eller la brystkassen være som den er.

- Lag en glasur med 1 dl brunt sukker, 3dl mørkt øl, 1 s eple cider eddik, 1 ss sennep, en klype salt og kanskje en klype chili eller chipotle. Bland sukker og eddik i en gryte og kok opp, tilsett ølet og reduser til konsistensen blir tykk (ca. 10-15 minutter).

- Glasér kjøttet og varm opp i ovnen. Du kan tilberede denne retten dagen før og bare glasere og varme før servering.


Sous-vide sider

Sous-vide er en perfekt tilberedningsmetode for grønnsaker. Det er sunnere da mindre næringsstoffer går tapt under tilberedningsprosessen og mer smakfullt, da du vil forbedre de naturlige smakene og få en bedre tekstur. I tillegg er det en fin måte å tilsette grønnsaker på.


Selleri med brunet smør, timian og sitronskall

- Skrell og skjær selleri og ha i vakuumposen sammen med brunet smør, timianstengler, sitronskall og en klype salt

- Stek 100 ° C i full damp i omtrent 20-25 minutter. Avkjøl og server som den er, stek eller grill


Gulrøtter i krydder og appelsinjuice

- Skrell gulrøtter og ha i vakuumposen sammen med stjerneanis, chili, kanel og en klype salt.

- Stek 100 ° C i full damp i omtrent 15-20 minutter. Avkjøl og server som den er, stek eller grill. Bruk saften til en saus eller dressing.


Dampkok som proffene

La SteamPro-ovnene heve dampkokingen din til proffnivå. Oppdag funksjoner inkludert Sous-Vide, Connected Cooking, som gjør det mulig å kontrollere ovnen din med smarttelefonen din og steamkokingsassistenten Steamify. SteamPro-ovner er klare til å gjøre din hverdagslige smakligere.


Oppdag SteamPro-ovnene våre


Skriv en anmeldelse om produktet ditt
Skriv en anmeldelse om produktet ditt

Din mening er viktig for oss. Vi er takknemlige for alle tilbakemeldinger som vi får, og oppmuntrer alle kommentarer som reflekterer dine opplevelser av produktet.