Gi nytt liv til restematen med damp

Senest oppdatert 19.05.2022 14.32

Med en dampovn kaster du mindre mat! Du kan varme opp restemat med damp og unngå at maten tørker ut. Gjenoppvarming av matrester med damp

Hvis du syntes at restemat er kjedelig og tørt, kan man med damp tenke nytt og du kan unngå å kaste mye mat.

Passer utmerket under julen og andre høytider. Dampen vil varme opp restene raskt uten at de blir tørre. Noen dampovner har til og med et spesielt program for dette. I en Electrolux dampovn kalles det "Steam Regeneration". 

Hvor lang tid skal du varme opp i dampovnen? Det kommer an på, men se under for et par eksempler: Medium fuktighet: 

La oss si at du har en halv pai i kjøleskapet, ved å tilsette litt damp vil denne paien bli som ny igjen på grunn av at dampen både varmer og gir fuktighet. Men hvis du bruker Full Steam, vil paien bli ferk og full av fuktighet fra dampen. 


Full damp

Kast ikke gårsdagens pasta eller ris, full damp er flott for å gi den liv igjen - det fungerer til og med godt med kokte poteter. Pasta, ris og poteter har en tendens til å tørke litt ut i kjøleskapet. Med dampovnen kan du gjennopplive fuktigheten. 

Det fungerer også perfekt for å varme opp dampede grønnsaker. Bare legg dem på et fat og sett på full damp rett før servering. Det vil bare ta noen minutter før de er perfekte igjen.


God smak på en enkel måte

Ovnene våre med SteamBoost tilbyr tre nivåer av damp. Dedikerte programmer for steking, og ett program med bare damp for nye opplevelser av smak, sprøhet og fuktighet.


Oppdag SteamBoost-ovnene våre


Skriv en anmeldelse om produktet ditt
Skriv en anmeldelse om produktet ditt

Din mening er viktig for oss. Vi er takknemlige for alle tilbakemeldinger som vi får, og oppmuntrer alle kommentarer som reflekterer dine opplevelser av produktet.