Lær mer om kaffemaskinen din

Senest oppdatert 23.08.2022 07.32

En god kopp kaffe fra Electrolux-kaffemaskinen din hjelper deg å få ut det beste ut av kaffe-stundene dine. Nedenfor har du en nyttig guide som viser deg hvordan du kan få til kaffekoppene akkurat slik du vil ha dem.


Førstegangs oppsett

Er du klar til å lage din første smakfulle kaffekopp? La oss da først starte med en enkel trinn-for-trinn videoguide om hvordan du setter opp kaffemaskinen slik at du kan få det beste ut av den fra aller første kaffekoppen.Hvis kaffemaskinen ikke starter

Følg disse enkle trinnene slik at kaffemaskinen går i gang når du trenger den. Kontroller først at hovedbryteren er på, forsikre deg deretter om at IEC-kabelen er ordentlig koblet til, og kontroller deretter at kaffemaskinen er koblet til strøm.


Ta en titt på denne videoen for å se hvordan du skal gjøre:
Slik får du kaffen din akkurat slik du liker den

Her er noen enkle tips for å sikre at kaffen din blir akkurat slik du liker den.Sørg for at kaffen får rett temperatur

Her er et par ting du kan gjøre for å sørge for at kaffen din alltid er så varm som du vil ha den. Prøv gjerne det du tror vil fungere best for deg. En mulighet er å varme opp maskinen ved å bruke skylle-funksjonen. Du kan også bruke varmt vann til å varme opp koppene, og deretter stille inn kaffetemperaturen i menyen.


Sørg for at kaffen din blir så sterk og kremaktig som du liker den

For å få kafferesultatene du ønsker kan du dreie kvern-justeringshjulet mot klokken et trinn om gangen. Pass på at du bare dreier skiven mens kvernen er på.


Hvis du får problemer med kaffemaskinen, er her noen kjappe løsninger for å få i gang den igjen!


Melk kommer ikke ordentlig ut av melkebeholderen

Nå kan du være sikker på at drømmene dine om deilige kopper med kaffe-latte blir til virkelighet. Følg disse trinnvise instruksjonene for å sikre at melken alltid kommer ordentlig ut av melkebeholderen. Ta ut melkebeholderen, rengjør tilkoblings-munnstykket for varmt vann/damp, og trekk ut melkebeholderen. Når du rengjør termohuset er det viktig at du kun bruker en fuktig klut.

Fjern deretter melke-tuten og inntaksrøret, vri skumjusteringsskiven med klokken til "INSERT"-posisjonen, og dra den av. Rengjør hver komponent i melkeskummeren, og sørg for at det ikke er melkerester på hulrommet og på sporet under skiven. Skrap eventuelt sporet med en tannpirker.

Koble til skiven igjen ved å stille pilen på linje med ordet "INSERT". Koble til igjen melke-tuten og melkeinntaks-slangen. Plasser melkebeholderen i termohuset. Sett til slutt lokket tilbake på melkebeholderen.


Se en video som viser trinn-for-trinn-instruksjonene ovenfor:Det renner ikke kaffe fra begge tutene

Noen ganger kan de minste tingene utgjøre den største forskjellen. Ved å bruke en tannpirker for å holde kaffe-tutene rene, sørger du for at kaffen alltid flyter jevnt fra begge tutene.


Kaffen renner sakte

Du vrir kvernjusteringshjulet ett klikk med klokken mot "7" mens kaffekvernen er i drift. Fortsett ett klikk av gangen til kaffeleveringen er tilfredsstillende. Husk imidlertid at effekten bare er synlig etter levering av 2 kaffe.


Slik trekker du enkelt ut infuseren

Noen ganger er den beste måten å vise kaffemaskinen litt kjærlighet på å rengjøre den, noen ganger betyr det å rengjøre bak infuseren. Følg disse trinnene slik at du alltid kan fjerne infuseren med letthet. Slå av apparatet ved å trykke på på/av/standby-knappen, vent til kaffemaskinen slår seg av, og skyv deretter dryppbrettet litt bakover og fjern infuseren.


Vedlikehold og rengjøring

Følg instruksjonene for vedlikehold og rengjøring i denne videoen så bidrar du til at kaffemaskinen din gir deg smakfulle kaffestunder i mange år framover.

Vi håper denne guiden hjelper deg til å nyte av din Electrolux kaffemaskin litt mer. 
Vi håper denne guiden hjelper deg å kunne nyte av Electrolux-kaffemaskin litt ekstra. Vi håper denne guiden minner deg på å stoppe opp, ta et øyeblikk og unne deg en god kopp kaffe akkurat nå.

Reservedeler og tilbehør
Reservedeler og tilbehør

Finn originale reservedeler for produktet ditt i vår web shop og få de levert på døren.