Rengjøring av tørketrommelfiltre og kondensator

Senest oppdatert 19.01.2024 08.33

Problem

• Hvordan rengjører jeg tørketrommelfilteret?
  • "Rengjør filter" -indikatoren lyser på displayet for tørketrommelen
  • Hvordan rengjør jeg tørketrommelens kondensator?
  • "Kontroller kondensator" -indikatoren lyser på tørketrommelens display
  • Hvor ofte skal jeg rengjøre filtrene og kondensatoren?

Gjelder

• Ventilert tørketrommel
  • Kondensator tørketrommel
  • Varmepumpetørketrommel

Vedtak

Hvorfor regelmessig vedlikehold er viktig for tørketrommelen din:

Ytelses- og tørkeresultater - Tette filter og kondensator fører til lengre syklusvarighet og utilfredsstillende tørkeresultater.

Spar penger og energi - Tilstoppede filtre fører til økt energiforbruk.

Lengre levetid - Ved å ta vare på maskinen din vil den prestere bedre over lengre tid, og du kan unngå unødvendige sammenbrudd.

Beskytt garanti - Hvis det skulle oppstå en sammenbrudd fordi du har hoppet over det grunnleggende vedlikeholdet av maskinen, kan maskingarantien avvises.

Merk : Noen trinn gjelder bare for bestemte typer tørketromler:

• Ventilert tørketrommel
  • Kondensator tørketrommel
  • Varmepumpetørkere

Du kan sjekke spesifikasjonen i brukerhåndboken som fulgte med apparatet. Last ned brukerhåndbok

Rengjøring av tørketrommelfilter (gjelder alle typer tørketromler)

På slutten av hver syklus, filtersymbolet vises på skjermen, og du må rengjøre filteret. Rengjør filteret etter hver tørkesyklus

1. Åpne døren.

Trekk filteret opp.

2. Skyv kroken for å åpne filteret.

3. Bruk en fuktig hånd til å rengjøre begge deler av filteret.

4. Hvis nødvendig, rengjør filteret med en støvsuger.

Lukk filteret.

5. Fjern om nødvendig lo fra filterkontakten og pakningen.

Du kan bruke en støvsuger.

Plasser filteret tilbake i filterkontakten.

6. Hvis filtrene er for skitne eller har kalk, må de vaskes under rennende vann eller avkalkes.

Viktig: Tørk filteret før du setter det tilbake i saken

Etter rengjøring skal du kunne se gjennom dem når du holder dem opp mot lyset.

Hvis du ikke klarer å rengjøre filtrene, bør du bytte dem ut.

Du kan kjøpe nye filtre direkte i vår nettbutikk .

Se instruksjonsvideo:

Rengjøring av tørketrommelens kondensator (gjelder varmepumpetørker )

Hvis symbolet Kondensator blinker på skjermen, inspiser kondensatoren og dens rom. Hvis det er skittent, må du rengjøre det. Anbefaler at kondensatoren sjekkes og rengjøres en gang i måneden.

Advarsel: Ikke berør metalloverflaten med bare hender. Fare for personskade. Bruk vernehansker. Rengjør forsiktig for å unngå å skade metalloverflaten.

Merk: Ikke bruk tørketrommelen når kondensatoren er tilstoppet med lo. Dette kan forårsake skade på tørketrommelen. Dette øker også energiforbruket.

Tilgang til kondensatoren kan variere litt, avhengig av tørketrommelmodell, se brukerhåndboken som fulgte med apparatet.

1. Åpne døren.

Trekk filteret opp.

2. Åpne kondensator-dekselet.

3. Drei spaken for å låse opp kondensator-lokket.

4. Senk kondensator-lokket.

5. Fjern om nødvendig lo fra kondensatoren og rommet.

Du kan bruke en våt klut og / eller en støvsuger med børstefeste.

6. Lukk kondensator-lokket.

7. Drei spaken til den klikker på plass.

8. Sett filteret tilbake.

Rengjøring av tørketrommel kondensator (gjelder kondensator tørketrommel )

Hvis symbolet Kondensator blinker på skjermen, inspiser kondensatoren og dens rom. Hvis det er skittent, må du rengjøre det.

Tilgang til kondensatoren kan variere noe avhengig av tørketrommelmodell, se brukerhåndboken som fulgte med apparatet.

Merk: Ikke bruk tørketrommelen når kondensatoren er tilstoppet med lo. Dette kan forårsake skade på tørketrommelen. Dette øker også energiforbruket.

1. Åpne døren, og åpne deretter kondensor-dekselet.

2. Drei på to spaker for å låse opp kondensator-lokket.

3. Senk kondensator-lokket.

4. Ta tak i håndtaket og trekk kondensatoren ut av bunnrommet.

Beveg kondensatoren vannrett for å unngå å søle igjen vann

5. Rengjør kondensatoren i vertikal stilling over et basseng.

Skyll gjennom med hånddusj.

7. Sett kondensatoren tilbake i det nedre rommet.

8. Lukk kondensator-lokket.

9. Lås 2 spaker til de klikker på plass.

10. Lukk kondensator-dekselet.

Se instruksjons-video:

Finn brukermanualen din
Finn brukermanualen din

Løs problem og finn instruksjoner, og annen dokumentasjon for produktet ditt.

Reservedeler og tilbehør
Reservedeler og tilbehør

Finn originale reservedeler for produktet ditt i vår web shop og få de levert på døren.