Pannekaker med røkt laks

Pannekaker med røkt laks

Luftige, amerikanske pannekaker er en klassiker på frokostbordet. Med forskjellige toppinger kan det også være en deilig, salt snack. Denne oppskriften bruker tynne skiver med røkt laks – helt nydelig smak.

 

8 porsjoner
Tilberedningstid: 30 minutter

Ingredienser

For pannekakene
230 g vanlig mel, 2 ts bakepulver, revet skall fra 1 sitron, 2 klyper salt, 6 separerte egg, 280 g melk

Tilbehør
Røkt laks, dill, crème fraiche, sitronjuice

Metode

  • Bland sammen mel, bakepulver, sitronskall og salt i Explore 7 Blender.
  • Lag en grop i bunnen, ha i eggehvitene, hell i melken og bland til en jevn røre.
  • Pisk eggehviter i en bolle ved bruk av en håndmikser til de former små, myke topper.
  • Hell ned pannekakerøren forsiktig i bollen med eggehviter (forsøk å beholde så mye av luften som mulig) inntil du får en lett røre.
  • Varm opp en stor stekepanne og ha i litt smør.
  • Legg en skje røre i den varme pannen og stek til den er gyllen på hver side, omtrent 2 minutter.
  • Gjenta med resten av blandingen.
  • Pisk litt crème fraiche og ha på røkt laks, litt dill og en skvett sitronsaft når du serverer pannekakene.

Kokkens teknikk

Luftigere?
Hvis du pisker eggehvitene blir pannekakene luftigere og får en lettere smak.

Vin

En klassisk, luksuriøs vin passer perfekt sammen med denne klassikeren: en tradisjonell sprudlevin. Du kanskje har lyst på en vin fra Chardonnay eller Blanc de Blancs fra Champagne i Frankrike, Franciacorta i Italia, Storbritannia eller et annet, kjøligere klima, som for eksempel Tasmania i Australia eller Marlborough i New Zealand. Den friske vinen fremhever laksens tekstur, og trekker ut saltsmaken. Server gjerne i et vanlig, tulipanformet glass for å nyte de komplekse smakene, i stede for i vinglass formet som en fløyte eller kupe.

Les mer

kniver på skjærebrett

Andre oppskrifter fra Le Cordon Bleu

  • Pain Perdu – French toast
  • Pizza
  • Dampkokte boller