KJØPEGUIDER

Profesjonell rengjøring

hjemme

Med hvitevarer fra Electrolux vasker du selv de mest ømfintlige stoffene trygt hjemme. Fibrene får næring, fargene revitaliseres og teksturene som du elsker bevares. Klær som blir tatt godt vare på har lengre levetid. Renseribehandling blir ikke nødvendig.

Hvordan ta vare på plaggene som tar vare på deg

De tøffeste steder, klimaer og forhold trenger et plagg som takler elementene. Ta ordentlig vare på utendørsklærne dine, slik at de ser bra ut og beskytter deg, årstid etter årstid.

Tre forskjellige typer Helly Hansen-jakker.

Pleie for hvert lag

Trikset for å takle elementene er lag på lag. Et ytre lag, som f.eks. en ski- eller seilejakke, holder vind, regn og snø ute. Det midtre laget – vanligvis fleece eller dun – holder på varmen. Til slutt vil basislaget holde fuktigheten bort fra huden din, og sørge for at du forblir tørr. Hvert lag er like viktig, så du må ta vare på dem slik at de kan ta vare på deg – uansett hvor du skal på tur.

Utendørsjakker

En Helly Hansen utendørsjakke

Hvordan ta vare på jakken din

Enhver forberedelse før en ski- eller seiltur begynner med at man vasker jakken sin. Hvis vannet ikke renner av overflaten, kan du aktivere vannavstøtningen med en vask på lav temperatur. Deretter tørker du og stryker plagget. Vask den for å frigjøre porene hvis pusteevnen virker redusert. Så gjenstår det bare å bruke et kjølig strykejern etter tørking. Vær trygg og maksimer komforten, og vask jakken din hjemme.

Kvinne holder opp den nyvaskede Helly Hansen-skijakken sin
Den beste forberedelsen til løypa

Klar for friluft, men vasket og tørket hjemme – med Electrolux

Displaypanelet på en Ultracare-vaskemaskin

Ekstra skylling, ekstra ytelse

Hold jakken din unna tøymyknere, da de kan blokkere porene. Dette påvirker jakkens ytelse, og gjør den mindre vanntett og pustende. Velg i stedet et flytende vaskeprodukt uten tilsetningsstoffer. Skyll jakken to ganger i maskinen for å fjerne eventuelle vaskemiddelrester. Du vil sitte igjen med en jakke som både føles og fungerer som ny.

 • Lavtemperatur-programmet på en vaskemaskin fra Electrolux
  Velg vaskemidlene dine med omhu

  Pass på å vaske seilerjakken på skånsom, lav temperatur og med flytende vaskemiddel uten tilsetningsstoffer.

 • En kvinne holder opp en skijakke
  Bruk lave temperaturer

  Tørk jakken på lave temperaturer. Legg et håndkle i mellom og stryk på svak varme uten damp for å aktivere vannavstøtningen.

 • Et nærbilde av en skijakke
  Beskytt overflaten på jakken din

  Tøm lommene og lukk borrelåser og glidelåser før vask og tørk.

UltraCare™ Eco

Hold klærne dine i topp stand, fordi når du ser bra ut så føler du deg også bra.

UltraCare Eco vaskemaskinen

Uklanderlige resultater på 30 grader

Vask på 30 grader er ikke bare bedre for miljøet, men det er mer skånsomt for klærne dine. Med UltraCare™ Eco kan du vaske klærne som du ellers ville vasket på 40 grader, på 30 grader i stedet. Selv på så lav temperatur vil maskinen sørge for like god pleie og vask. Klærne dine kommer til å se og føles nyere ut enda lenger.

Dunjakker

Hvordan ta vare på dunplaggene dine

Hvis du tar godt vare på dun, så vil den ta godt vare på deg. En lunken, skånsom vask i Ultracare™ Eco-vaskemaskinen vår sørger for at dunen både ser ut og føles bedre over lenger tid. Ved å legge tørkeballer i DelicateCare-tørketromlene hindrer du at fjærene klynger seg sammen i hjørnet av jakken din. Dette betyr at du kan holde deg varm og komfortabel hele tiden.

En kvinne beundrer den nyvaskede dunjakken sin

Dun må aldri vaskes for hånd

Når det kommer til dun, bruker du alltid maskinvask. Én ekstra skylling er alt som trengs for å fjerne vaskemiddelet ordentlig fra fjærene, og gjenopprette de beskyttende egenskapene. For å beskytte formen på plagget, bør du ta det ut av maskinen etter at det er vasket. Unngå å vri eller trekke i jakken for å få ut vannet – trykk heller vannet ut når jakken er flat.

 • Lavtemperatur-programmet på en vaskemaskin fra Electrolux
  Bruk lave temperaturer

  Pass på å vaske dun på et lunkent, skånsomt program, og still inn maskinen på en ekstra skylling for å fjerne alle spor etter vaskemiddelet.

 • Et nærbilde av en tørkeball i en tørketrommel fra Electrolux
  Velg riktig syklus

  For den beste tørkingen, velger du en lang syklus på middels temperatur. Bruk tørkeballer for å sikre at plaggene blir lette, luftige og dufter godt. Ikke ta ut tøyet før det er 100 % tørt.

 • En dunjakke fra Helly Hansen
  Beskytt overflaten på jakken din

  Vask dun separat og tøm lommer, lukk borrelåser og glidelåser, for å unngå at overflaten blir skadet. 

Fleecejakker

Hvordan ta vare på fleece

Gi fleecen din best mulig pleie og vask den hjemme. De beste resultatene kommer fra en varm vask med et mildt vaskemiddel og ingen tøymykner. Fleece har evnen til å absorbere vann, så sørg for å velge tilvalget ekstra skylling for å fjerne alle såperester. Det er alltid best å tørke den i trommelen etterpå for å holde den fin og myk.

 • Lavtemperatur-programmet på en vaskemaskin fra Electrolux
  Vask med syntetisk tøy

  Ikke vask fleece sammen med bomullsplagg, da de produserer lo. Vask i stedet plagget sammen med andre syntetiske stoff, som polyester og nylon.

 • En kvinne holder en fleecejakke
  Må ikke strykes – bruk damp

  Tørk jakken din i trommelen på sport- eller syntetisk syklus, men ikke stryk den. Hvis du vil fjerne folder og friske opp fleecen, bør du heller prøve en dampsyklus.

 • Et nærbilde av en fleecejakke
  Beskytt overflaten på jakken din

  Tøm alle lommer og lukk borrelåser og glidelåser før vask og tørking - det vil beskytte fleeceoverflaten.


Hvordan ta vare på en klassiker

I generasjoner har trender kommet og gått, men den hvite skjorten har alltid vært på moten. Nå er det lett å holde den hvit og fin uten å måtte ta den med til renseriet.

Hvit skjorte med en vaskerietikett som henger i en stue

Hjørnesteinen i garderoben din

Det er med garderoben din at du skaper signaturutseendet ditt. Du eksperimenterer med nye trender, og kombinerer med klassiske hjørnesteiner, som en stilig, hvit skjorte. Den er lett å kle opp eller ned. Stilig eller uformell - vær kreativ. Den klassiske skjorten er uanstrengt, men smart – et perfekt, tomt lerret.

Kvinne holder opp en nyvasket, hvit skjorte
Skapklare

Hold skjortene hvitere enn hvitt med den beste vasken og pleien.

 • En oppkneppet, blå skjorte
  Sjekk merkingen

  Knepp opp skjorten før vask, inkludert mansjetter og krage. Sjekk anbefalingene på etiketten, og få informasjon om den beste temperaturen og de grunnleggende retningslinjene for pleien.

 • En frisk hvit skjorte
  Velg vaskemidlene dine med omhu

  Hold på fargen, og sørg for at den hvite skjorten din blir helt hvit, ved å bruke et vaskepulver som inneholder blekemiddel. 

 • Et diagram som viser gapet som skal finnes være mellom klærne og trommeltaket
  La det være nok plass

  Pass på at det er en håndsbredde mellom klærne og trommeltaket, så forhindrer du overlastning og samtidig beskytter plaggene dine mot vaskemiddelrester.

En nyvasket, hvit skjorte i en vinkel
SteamCare

Si hei til glatte, deilige tekstiler. Frisk raskt opp plaggene dine mellom hver vask, ved hjelp av damp.

SteamCare-vaskemaskinen

Ta med skjortene dine på spa

Favorittskjortene dine opplever mye. Hverdagens kjas og mas ødelegger den friske følelsen som du elsker. For å få den tilbake etterligner vaskemaskinene våre med SteamCare en spa-behandling på bare 30 minutter. Den får fibrene til å slappe av, og fjerner lukt slik at den uvurderlige følelsen av myk, ren bomull kommer tilbake.

En mann med en skjorte som er halvparten glatt, halvt rynket, for å vise fordelene med SteamCare

Dampens styrke

Heng skjorten på badet mens du dusjer, og se med egne øyne hvordan damp kan gjenopplive klærne. Den ekstra fuktigheten jevner ut skjorterynkene og sørger for at den føles ren. Du kan også prøve vaskemaskinene våre med SteamCare for raskere, enklere antirynkebehandling. Den innebygde dampsyklusen gjør at du ikke trenger å vaske klærne dine for å få dem til å føles og se ut som nye.

Dampstasjonen stryker en skjorte

Den jevne, sikre måten å stryke på

Selv om et dampprogram kan spare deg bryet med å stryke, bør du bruke damp når stryking er nødvendig. For å sikre at de hvite skjortene dine blir så glatte som mulig, produserer dampstasjonen vår raskt damp for å gjøre stoffet mykere. Dette reduserer tiden hvor skjorten din blir utsatt for høye temperaturer. Dampstasjonen fjerner altså ikke bare rynker, den bidrar også til å bevare klærne dine.


Hvordan ta vare på ullplagg

Ull er laget for å vare i mange år, og er en god investering hvis du behandler plagget riktig. Enten det er en luksusfrakk eller en hverdagslig genser, så vil disse rådene hjelpe deg med å få ullplagget ditt til å vare.

Vask av ullplaggene dine

En hvit ullgenser som henger

Hvorfor ta vare på ull?

Ull er et fantastisk stoff. Det er biologisk nedbrytbart, brannhemmende og har til og med UV-beskyttelse. Det er mer pustende enn andre fiber, og reagerer faktisk på endringer i kroppstemperaturen. Derfor holder ull deg varm når det er kaldt ute, og avkjølt når det er varmt. Et såpass nyttig stoff må tas vare på for å se ut og føles nytt over lengre tid.

Woolmark Green-logoen
Woolmark-godkjent

Maskinene våre har de blå og grønne Woolmark-merkene, som godkjenner at selv ull som bare tåler håndvask trygt kan vaskes i maskin. 

 • UltraCare Eco-displayet som viser en kald vask
  Vaskes kaldt

  Hvis vaskemaskinen ikke har et ullprogram, anbefaler vi at du bruker kald vask for ull som kun tåler håndvask. Vask alltid ull på vrangen.

 • En hvit ullgenser
  Velg vaskemidlene dine med omhu

  Unngå å bruke kraftige vaskemidler, «Bio»-vaskemidler som inneholder enzymer, eller rengjøringsmidler som inneholder blekemidler. Bruk et vaskemiddel til ull.

 • En haug med ullklær
  Riktig oppbevaring

  Oppbevar genserne flatt og brettet for å beskytte dem mot merker etter strekking. Hvis du må henge dem opp, så bruk spesialdesignede strikkekleshengere som gir plaggene støtte.

En hvit ullgenser med en godt tatt vare på-etikett fra Electrolux

Vaske ull

Du har kanskje blitt fortalt at du ikke skal vaske ull i vaskemaskinen? Nå har tidene forandret seg. Vår UltraCare™ Eco vaskemaskin gjør mer enn bare å rengjøre - den pleier også hvert eneste fiber. Den forblander vaskemiddelet og tøymykneren før det slippes inn i trommelen. Ull får dermed en mer skånsom og jevnere vask, og blir overlegent mykere.

DelicateCare

Hvis du elsker plagget ditt så tørk det i en maskin med et skreddersydd program for hver tekstil.

Tørk ull i trommelen

Nå kan du tørketromle ull for å holde den i fantastisk stand. DelicateCare-tørketromler leverer en unik syklus for ull. Den spesielle trommelhastigheten holder ullen din flat mot siden av trommelen. Dette leverer like gode resultater som liggende tørking. Du er garantert at klærne ikke krymper, vrir eller krøller seg.

En blå ullgenser

Nå trenger du ikke lenger «å kun vaske for hånd»

Når det gjelder ullplaggene du liker best, må du sørge for at maskinen din behandler dem med størst mulig forsiktighet. Våre vaskemakiner med tørketrommel er de første på markedet som har Woolmark-merkingen. Woolmark er eksperter på ull, så du kan trygt vaske og tørke de mest ømfintlige ullplaggene dine i én og samme maskin.


Hvordan du holder fargene i tøyet ditt sterke og klare

Farger kan falme og miste kraften sin raskere enn mørke eller hvite klær. Men hvis du vasker skånsomt og med omsorg, beholder du de fargerike favorittene dine lenger.

Få litt farge i livet

Farger er positive og oppmuntrende. Det gir både garderoben din, og livet, enda mer moro og optimisme. Det gjør at du føler deg oppspilt og levende. Men noen ganger er fargede klær mest sårbare og utsatte for falming og utvasking. Når du behandler klærne skånsomt, forstår hva de trenger og vil ha, og gir de den kjærligheten de trenger, får du kjærligheten tilbake ved at du føler deg levende mye lenger.

Når du velger vaskemiddel skal du tenke på å velge et som pleier samtidig som det vasker. Væsker og geléer er best for sterke farger.

 • 1
  Sorter plaggene dine

  Sorter plaggene etter farge – sterke farger som lilla, rødt og oransje kan vaskes sammen, og det kan også blått og grønt. Vi foreslår at du vasker plagg som står alene på fargehjulet med hånd.

 • 2
  Ta hånd om flekkene

  Noen flekker krever litt ekstra omsorg og oppmerksomhet: sjekk plagget på forhånd, og legg på en liten mengde flytende vaskemiddel på flekken, og rist forsiktig i vannet. Unngå veldig varme programmer, siden de kan permanent forsegle inn eventuelle flekker eller fargesmitting.

 • 3
  Når du er i tvil – vreng plagget

  Vreng plaggene for å minimere gnissing av fibrene, og sørg for at det finnes en håndsbredde plass mellom plaggene og toppen av trommelen. Velg en lav temperatur – skånsom eller middels vaskesyklus (maks 30).

UltraMix

Forhåndsbland vaskemiddel og myknere med vannet, for bedre pleie.

UltraM

Rens plaggene kjølig

UltraMix-systemet vårt lar deg vaske fargede klær ved lavere temperaturer, takket være den unike forhåndsblandingsfunksjonen. Vaskepulver og tøymykner ferdigblandes individuelt i vannet før de berører klærne. Det gir en bedre, mer skånsom pleie, selv ved lavere temperaturer. UltraMix-systemet vårt gir treningsplaggene dine næring, samtidig som de blir rene.

Tørking er også pleie

Når fuktige farger stables, har de en tendens til å smitte over i hverandre, så fjern de fra vaskemaskinen så snart programmet er ferdig. For tørking er det best å sortere etter tekstiler, heller enn farge. Det er fordi forskjellige tekstiler har forskjellige tørketider slik at du kan utsette noen av de for unødig mekanisk påvirkning. Det sliter på overflaten til plagget og gjør at det ser falmet og slitt ut.


Gjør velbrukt om til velpleid

Et par flotte jeans er mer enn en hjørnestein i garderoben, en investering. Hvis du gir de den rette mengden kjærlighet og omsorg, blir jeansene bare bedre og bedre med alderen.

Pleie av favoritt-denimen din

Denim er slitesterkt, men hvis du skal få mest mulig ut av jeansene dine, spesielt denim med farge eller trykk, må du gi de spesialbehandling. Nøkkelen til lang levetid, er å vaske ved lave temperaturer, og unngå overvasking.

OptiSense-programmet vårt justerer automatisk programmet etter tøymengden, og sikrer at du aldri overvasker jeansene.

 • 1
  Unngå fargesmitting

  Vær nøye med å separere dine jeans fra hvitt eller andre klær med sterke farger, fordi jeansen kan smitte farge. Hvis det er mulig, bruk jeansprogrammet på tørketrommelen din – det er laget for å bevare fargen og tørke mest mulig skånsomt.

 • 2
  Nye jeans – sjekk vaskeanvisningen

  Noen produsenter anbefaler at du gjør den første vasken for hånd. Vreng jeansene dine, hell en liten mengde flytende vaskemiddel i vannet, og la de ligge i minst 45 minutter. Rør om av og til. Skyll grundig med kaldt vann og heng de opp til tørk

 • 3
  Vaskemiddel for jeans

  Sørg for å holde liv i dine jeans med det rette vaskemidlet. Det finnes mange forskjellige vaskemidler som er spesielt formulert for fargede plagg. Flytende vaskemidler eller vaskekapsler er best for jeans, fordi de er mye mer skånsomme mot farger.

UltraMix

Forhåndsbland vaskemiddel og myknere med vann, for bedre pleie

Rengjør og nærer jeansene dine

UltraMix-systemet vårt gir næring til jeansene dine, samtidig som de blir rene. I motsetning til andre maskiner som blander vaskemiddel og mykner i trommelen, forhåndsblander det eksklusive systemet vårt midlene, selv før de kommer i kontakt med klærne. Det gir skånsommere rengjøring og pleie.

Tørketromling for myke jeans

Tørketromling gir deg alltid mykere jeans. Noen sier at du aldri skal legge jeansene dine i tørketrommelen. Vel, vi lyver ikke – moderne tørketromler gjør de mye mykere, og hjelper til med å gi de formen tilbake. Bare sørg for å følge vaskeanvisningen og fjerne de når de er litt fuktige, slik at de ikke krøller seg.


Behold formen på treningstøyet ditt

Treningstøy er laget for å hjelpe oss med å føle oss sterkere, mer selvsikre og vakrere, både innvendig og utvendig. Når vi gir treningstøyet vårt like mye omsorg som vi gir kroppene våre, gir de like mye i retur.

Pleie av sportstøy

Nøkkelen til et lengre liv er en kald syklus, så unngå høye temperaturer, selv når klærne er svært skitne. Vi anbefaler at du bruker et Sport-program, fordi det er finjustert for treningstøy, og vasker de mer effektivt. Vær nøye med å velge riktig vaskemiddel – ta et som har blitt spesialutviklet for å håndtere vanskelige flekker og fjerner lukt.

Vi anbefaler også at du unngår myknere, spesielt med stoffer som Gore-Tex, som inneholder membraner. Tøymyknere kan hindre tekstilenes evne til å puste.

 • 1
  Svett det ut

  Bomulls t-skjorter absorberer mye mer fuktighet, så de har godt av litt ekstra pleie og omsorg. Vreng de og hell flytende vaskemiddel på underarmsområdene. La de ligge i ca 30 minutter og vask deretter på den høyeste temperaturen som vaskeanvisningen tillater.

 • 2
  Sport– eller syntetisk program

  Hvis du ikke har noe Sport-program tilgjengelig på vaskemaskinen og tørketrommelen, er Syntetisk-syklusen svært lik. Bare sørg for å legge til en ekstra skylling hvis plaggene er veldig skitne. Under tørke må du sørge for å skille bomull fra syntetiske stoffer ettersom de absorberer fuktighet forskjellig.

 • 3
  Hold det friskt

  Hold treningsbagen din frisk mellom treningsøktene. Hvis du legger inn et par tørketrommelark i bagen, holder den seg velduftende og frisk mellom treningsøktene. La aldri treningsplaggene dine bli liggende i bagen. Ta de ut så snart som mulig selv om du har tenkt å vaske senere.

Forhåndsbland vaskemidler og myknere med vannet, for bedre pleie

Ultramix

Rengjør og gi plaggene dine næring

UltraMix-systemet vårt gir treningsplaggene dine næring, samtidig som de blir rene. I motsetning til andre maskiner som blander vaskemiddelet og mykneren i trommelen, forhåndsblander det eksklusive systemet vårt midlene, selv før de kommer i kontakt med klærne. Det gir skånsommere rengjøring og pleie.

Den enkle kunsten å tørke

For best resultat, bruk Sport-programmet, ettersom det tørker litt mer effektivt. Den har en lengre avkjølingsfase på slutten av programmet, noe som betyr at treningsplaggene er klare til bruk umiddelbart. Bomull og syntetiske plagg tørker på ulik tid fordi de absorberer fuktighet på forskjellige måter. Derfor bør du vurdere å skille de før du tørker de.