Jeans

Slik tar du best vare på jeansen

PerfectCare denim-program

Denim er slitesterkt, men om du ønsker å ha plaggene lenge – spesielt denimplagg med farge og trykk, må du ta ekstra godt vare på buksene. Denim–programmet på våre PerfectCare-vaskemaskiner er designet for å gi dine denimplagg et langt liv, uten å sette hverken fargene eller passformen på spill.

Bør du vaske jeansen i det hele tatt?

Å vaske eller ikke vaske? Det finns mange forskjellige myter om hvordan vi skal vaske våre jeans. Vi liker å avdramatisere det med å snakke om rå-denim og forhåndsvasket denim, og at det handler mest om hvilket utseende du ønsker på dine jeans- og denimplagg. Tenk på at du også kan “friske opp” jeansen med å bare lufte dem.

Bilde for sammenlignelse med 20 vasker på det nye Denim-programmet (v) vs 20 vasker på konkurrerende Jeans program (h).

Oppdag våre PerfectCare-vaskemaskiner

Vår nye vaskemaskin, PerfectCare 600 med SensiCare System justerer programmets varighet basert på tøymengden, for å bruke mindre vann og energi og forhindre at gjenstander vaskes for lenge. Aktiverer de mest økonomiske syklusene for selv de minste tøymengdene.

Med det innovative SteamCare-systemet i PerfectCare 700-vaskemaskinen kan du avslutte hver vask med en skånsom dampsky som reduserer rynker med en tredjedel. Bidrar til å gi en mykere finish uten varmen av vanlig stryking.

I vår avanserte PerfectCare 800 vaskemaskin med UltraCare-system blir vaskemidler og tøymykner aktivert sammen med vann før de når vasketøyet. Dette gir klærne en grundig og pålitelig rengjøring, raskt og skånsomt.

Rå-denim

Rå-denim har en mørk og mettet farge som vanligvis er mørk blå eller svart. Om du ønsker å bevare originalfargen, skal du vaske jeansen så lite som mulig. Husk da at om du har på deg jeansen lenge uten å vaske dem, kan det resultere i at fargene falmer. Om du ønsker et mer slitt utseende på jeansen, så skal du vaske dem ofte og på vrangen.

Forhåndsvasket denim

Forhåndsvasket denimplagg har ofte et bleknet og falmet utseende når de kommer fra fabrikken. De tåler maskinvask bedre og beholder den ”utvaskede” stilen om du vasker dem like ofte som du gjør med andre klær. Husk bare på å vaske dem på vrangen med et denim-program eller på finvask med lav temperatur. 

Slik skal du vaske dine jeans

Kort sagt: bløtlegg før du vasker, vask på vrangen og har ikke din vaskemaskin et denim-program, vask jeansen på 40° med lav sentrifugering - heng opp til tørk og bruk jeansen som vanlig.

 • 1
  Vask ikke denim med lyse plagg

  Vær nøye med å ikke vaske jeansen sammen med plagg i lyse farger da denim kan farge av. Når du har mulighet, skal du bruke denim-programmet på din tørketrommel: det er tilpasset for å bevare fargene, og gi jeansen den mest skånsomme tørken.

 • 2
  Nye jeans? Sjekk vaskelappen

  Noen produsenter anbefaler at du bløtlegger jeansen før vask. Vend jeansen på vrangen, hell litt vaskemiddel i vannet, og la jeansen ligge i bløt i minst 45 minutter mens du av og til forsiktig rører rundt i vannet. Skyll av jeansen grundig med kaldt vann, og la dem tørke før du vasker dem i vaskemaskinen.

 • 3
  Vaskemiddel for denim

  Ta vare på dine jeans med å bruke rett vaskemiddel. I dag finns mange vaskemidler som er fremstilt for vask av farget tøy. Flytende vaskemiddel eller vaskekapsler, er vanligvis mye mildere mot fargene i klærne.