Outdoor

Slik tar du best vare på friluftsklærne

Outdoor-programmet i PerfectCare-maskiner

Friluftsklær er holdbare klær, men mange venter for lenge med å vaske plaggene - først når plagget blir synlig skittent. Svette og skitt kan ødelegge fibrene i friluftsklærne, men med regelmessig vask i våre PerfectCare-maskiner, gjenopprettes plaggenes egenskaper og holdes samtidig ved like. 

Når skal du vaske dine friluftsklær?

Om regndråpene ikke lenger preller av på jakken og begynner å danne våte merker, er nok den vannavstøtende egenskapen (DWR – Durable Water Repellency) ødelagt. Et annet tegn på at friluftsklærne trenger en vask, er om du føler at jakken ikke har samme pusteegenskaper som når du kjøpte den. Det kan være tegn på at fibrene er ødelagt av skitt og svett.

Vask og tørketromle alt

Du kan nesten vaske og tørketromle alt med våre nye maskiner i PerfectCare-serien. Gi nytt liv til dine ytterplagg, vask blusen av silke og kast inn din favorittgenser i ull i vaskemaskinen – og deretter inn i tørketrommelen. 

Les mer om våre nye maskiner i PerfectCare-serien

Klesvask uten hemninger – til og med Gore-Tex

Så gjenoppretter du vannavvisende egenskaper

En vellykket dag på fjellet stiller høye krav på utrustning og klær. Visste du at friluftsklær mister sine vannavvisende egenskaper over tid  - som for eksempel Gore-Tex? Ved å bruke Outdoor-programmet på våre PerfectCare-tørketromler, kan du når som helst gjenopplive disse funksjonene i dine friluftsklær, og være klar for ditt neste eventyr. Raskt, trygt og til og med for Gore-Tex. 

Ta det et steg videre - impregner klærne selv
Vask din Gore-Tex jakke av og til med impregneringsmiddel i Outdoor-programmet. Avslutt deretter med samme program i tørketrommelen for å oppnå det best resultatet. 

Tørketromler i PerfectCare-serien med Outdoor program

 • SensiCare
 • GentleCare
 • DelicateCare
 • SensiCare
 • GentleCare
 • DelicateCare
 • CycloneCare

Slik vasker du dine friluftsklær

Hvis plagget har mistet sine vannavstøtende egenskaper og det føles som at den ikke puster som den burde gjøre, kan du gjenopprette disse med å bruke Outdoor programmet på din vaskemaskin og tørketrommel. Bruk ikke skyllemiddel da det kan blokkere porene i stoffet. Bruk i stedet flytende vaskemiddel uten tilsetningsstoffer. 

Vaskemaskiner og tørketromler for friluftsklær og Gore-Tex
 • 1
  Velg vaskemiddel med omsorg

  Forsikre deg om at du vasker plagget forsiktig og på lav temperatur med vaskemiddel uten tilsetningsstoffer. Bruk ikke skyllemiddel.

 • 2
  Outdoor program

  Bruk Outdoor programmet på din Electrolux PerfectCare vaskemaskin og tørketrommel for å gjenopprette de vannavstøtende egenskapene.

 • 3
  Beskytt plaggets utside

  Tøm lommene, lukk alle borrelås og glidelås før du vasker og tørker.

Vis omsorg for hvert lager tøy

Nøkkelen til å trosse vær og vind, er å bruke flere lager med tøy. Ytterste plagget, som ski- eller seilerjakken, stenger ute vind, regn og snø. Midterste – som oftest fleece eller dun – holder deg varm. Hvert lager er like viktig - ta vare på dem så at de kan ta vare på deg når du er ute på eventyr. 

Slik vasker du dun

Når det gjelder dun, skal du alltid bruke Outdoor programmet på vaskemaskinen. For å beholde formen skal du forme plagget som en ball når den er ferdig. Du skal aldri vri eller dra i jakken for å klemme ut vannet – klem ut vannet forsiktig når plagget ligger flatt. Tørk plagget med Outdoor programmet i tørketrommelen, legg i tennisballer for å forsikre deg om at dunet blir lett og luftig, og dufter godt. 

Slik vasker du fleece

Vask fleece-plaggene i Outdoor programmet på vaskemaskinen, men ikke sammen med bomullsplagg da disse danner lo. I stedet vasker du den sammen med andre syntetiske plagg. Når du skal tørke fleece-plagget, bruker du Outdoor programmet på tørketrommelen – vi anbefaler ikke å bruke strykejern. Bruk i stedet SteamCycle-programmet for å fjerne skrukkene og friske opp fleece-plagget.

Vaskemaskiner i PerfectCare-serien med Outdoor program

 • SensiCare
 • SteamCare
 • SensiCare
 • SteamCare
 • UltraCare